Sköna mossmatta...




Jag ligger på min sköna, fluffiga mossgröna matta i mitt lilla rum i Stavanger, lyssnar på härliga toner från Håkan och njuter av massor av tända ljus. Jag sträcker ut mig riktigt ordentligt och i ljusens flammande sken beundrar jag alla blåmärken, stora som små som jag dragit på mig under tiden i Stavanger. Många är de och inte särskilt fagra för den delen heller...

Det har varit en lång dag idag. Strax före kl 09.00 var flyttbilen här med två fullastade pallar med kartonger, möbler och allehanda ting (så klart var även Röda Faran, min kära cykel med). Jag bubbade och bar som en galning upp och ner för de två trapporna sedan drog jag direkt vidare mot min första arbetsdag som dekoratör på Indiska i Stavanger. Det blev en effektiv och lyckad första dag. Jag städade ur hela dek.rummet (nu kan man faktiskt både se golvet och utan risk för livet, gå in i det lilla rummet) och sedan tog jag mig an ett skyltfönster. Det var så roligt och härligt att få kavla upp ärmarna och jobba, tiden rusade fram och innan jag visste ordet av var klockan 17.00 och det var dags för mig att bege mig hemmåt. Jag promenerade alla söta smågator kantade med vita hus fullt utstyrade med snickarglädje, hela vägen hem.

Väl hemma började jag packa upp mina kartonger, jag hann komma en bra bit på vägen och har redan hunnit etablera en koslighet över mitt lilla rum. Sambon Christina kom hem någon timme senare. Hon lagade kycklingwook till oss medan jag dukade, småstädade lite och (självfallet) tände ljus och myste runt i mina finaste raggsockor (de isblå med vackra stickade mönster som jag fått av mammas faster Saga från Finland). Efter den delikata måltiden åkte myskläderna på varpå soffgruppen intogs för fillmys. Vi såg filmen "Good Will Hunting", superfin och bra film! 



Det bästa av allt är att jag redan börjat rota mig, jag känner mig som hemma och stormtrivs för närvarande med min omvärld. Solen skiner om dagarna, fåglar kvittrar och allt känns spännande, nytt och härligt uppfriskande. Livet är fint, krispigt och gott, precis som doften av vår som redan hänger i luften. Ljuvligt!

Nu ska jag krypa ner i sängen, eller vad säger jag!?! Jag menade självfallet att jag ska krypa upp på luftmadrassen. ;) Dags för lite skönhetssömn och kraftåterhämtning. På tal om kraft. Visste ni föresten att jag bor enbart 20 meter från ett gym? Det ni! Min träningslust och iver är stor men jag ska snällt vänta på de senaste provresultaten innan jag beger mig in i leken på riktigt igen. Imorgon ska det jobbas, köpas blommor och handlas mat. En fin dag att se fram emot, jag gleder mig! Jag har så många nya fina bilder och så mycket jag vill visa och berätta om men tiden räcker inte till. Jag lovar att återkomma snart igen och då med lite fler foton.

Men nu gott folk är det natta, sussa sött! Pöss 






Kommentarer
Postat av: stinanordman

Låter som en bra start! Fast jag kan inte påstå att jag är förvånad, allt blir ju så mycket enklare om man har en positiv inställning, tur att Du har så mycket vilja o att Du förhoppningsvis har nytta av din envishet, saknar dej! ser fram emot fler bilder!

Jättekram!

2011-02-22 @ 01:23:18
URL: http://juliaanordman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0