Slitet...

.
.
Känner mig lite som mitt nagellack efter en lång (men ack så lyckad) dag på jobbet och tar det piano denna onsdagskväll. Marja kommer på te-visit i mitt lilla krypin, på agendan står uppdatering om hennes tripp till Svea.
.
Dags att koka vatten och tända ljus, här ska mysas!
.
Kos er tills vidare med denna sköna bit:
.
.
.
.
.
// Josefin Koselin
.
.
.
.
.
.
.


Nyår...

.
.
.
Här kommer nu äntligen lite bilder från mitt nyårsfirande, bättre sent än aldrig! ;P
Hoppas ni kan se all värme, glädje, knasighet och kärlek denna dag fylldes med. Bilderna gör i alla fall mig glad. Enjoy!
.
.
Skalare vs Stekare... ;)
.
Nyårsaftons morgon spenderades i lag med Linda, Irma och Marja. Vi byggde en stor mysö i hela vardagsrummet och brudarna slaggade här natten till nyårsafton. Massa mys var det och tokigheter må ni tro. Ovan bjuds en bild från vår gemensamma frukost. Irma skalar/hackar diverse frukt och grönt medan Linda tar sin naturliga roll och steker. Vi inte bara avnjöt nygräddade pannkakor denna ljuvliga morgon, vi knatade alla fyra ut på byn i våra pyjamasar med varsit par solglasögon stadigt balanserandes på våra näsryggar och köpte ett saftigt nybakat olivbröd.
.
Morgonens soundtrack...
.
.
.
.
Frukostbordet/buffén.
.
.
.
Tjejorna och mysön...
.
.
.
.
.
.
Irma och Marja chillar på sitt vis...
.
.
.
.
.
.
Fredrik och Linda
.
.
.
Patrik och Fredrik kom på besök till mysön och som reglerna löd valde de snabbt ett par brillor att bära innan de skuttade in i min lägenhet där mysön och kostjejorna väntade med frukosten klar...
.
.
.
Gänget! Fredrik, Linda, Patrick, Marja, jag och Irma.
.
.
.
.
.
.
En hel del andra aktiviteter än just ätande bedrevs, ovan ses Fredrik och Linda "bencykla" medan Patrick sjunker ner bland alla täcken och suckar av avund. ;P
.
.
.
Sen kom så äntligen nyårskvällen och de stora fransarna åkte på.
.
.
.
linda och jag förpeppade lite i väntan på Irma och Marja.
.
.
.
Jag, Marja och Irma taggar till...
.
.
.
.
.
.
Det övades på den där tilldragande och förföriska nyårsblicken. ;P
.
.
.
.
En "i-farten-bild" från bussturen hem till Fredrik och gänget där kvällens festligheter skulle hållas.
.
.
.
Därefter blev det mer värme, glädje, kärlek och tokerier. I hallen utövades diverse cirkuskonster som att stå på händerna och även en hel del avancerade lyft... ;)
.
.
.
Med partyhattar och parasollen ordentligt instuckna i hårburret firade vi sedan i n det nya året. Tack till min fina svenskfamilj i Norge, ni är guld och tillsammans har vi skapat minnen för livet!
.
.
.
Gott nyårs!//
.
Josefin piggelin Barfotabarn Partysvensk
.
.
.
.
.
.


Promenixtrix...

.
.
.
Igår kväll, efter avslutat arbetspass drog jag med mig Linda ut på en långpromenad i rask takt. Vi gick på ett för mig nytt promenadstråk efter havet. Det var knotiga ståtliga träd, krokiga grusstigar, små backar, vattenblänk och härligt naturlig och tät skog.  Storstadsljusen speglade sig på andra sidan havet och jag njöt av livet. Det var fint att gå där sida vid sida med Linda, en fin vän att dela livets upp och nedgångar med. Det var precis vad jag behövde efter en lång dag på Indiska i Stavanger där skyltfönstret målats, avdelningar bytts plats på, komprimerats, finputsats och justerats. Bra blev det men det tog ut sin rätt. Jag var riktigt trött då jag äntligen knatade över Kirkegaten hem till mitt lilla hushålle.
.
.
.
.
.
.
Tack vare promenaden med Linda fick jag ny energi och lite mer livsgnista igen, något som även hållt i sig till idag. Jag har precis kommit hem från jobbet och snart bär det av igen, mot gymmet!!! Mot Elexia!!! Wiiieeeee!!!!
Sedan vankas Indiskt restaurantbesök med jenterna från Indiska i byn. Kul ska det bli och säkert riktigt gott också. Det ska bli spännande att se den nya indiska restauraten, särskilt eftersom de köpt en hel del möbler, lyktor och dylikt hos oss på Indiska.
.
Nej nu kallar löpbandet, snakkes!
.
// Josefin Piggelin Barfotabarn Partysvensk
.
.
.
.
.
.


Första dagen...

.
.
Dessa bilder är tagna den första dagen på det nya året, år 2012. Dagen till ära hade jag sällskap av sköna Marja. Vi strosade runt omkring på Stavangers söta små gator och släntrade fram längs trånga gatstensbelagda gränder och njöt av all vackerhet. Vi filosoferade om livet, gjorde planer och gladdes åt allt det fina vi har framför oss, alla olevda drömmar, alla oplanerade händelser och överrsakningar livet för med sig. År 2012 kommer bli ett vackert år att minnas. Det ska fyllas med massor av glädje och goda skratt, det ska vi båda se till. Det blir ju ändå vad man gör det till, så det så!!!
.
Marja traskar Stavangers färggladaste gata fram i ett nyregnat och nyvaket Stavanger. Bilden ovan som inleder detta inlägg är tagen från gatan jag bor på, "Kirkegaten".
.
.
.
Suddiga glödlampor möter skir himmel...
.
.
.
.
.
.
Det gjordes även ett stopp utabför favoritcafeét "Böker & Börst". Som ni säkert kan gissa, till minen att döma så var det stängt denna dag. Hu!! Men lika bra var det. Vi traskade istället vidare upp på det vackra området "Storhaug". Ett område som består av kors och tvärslagda gator, små backar, gammla vackra elstolpar försedda med knopp på toppen och massor, massor av gammla trähus i alla möjliga färger och former. Snickarglädje finns att skåda på så gott som alla hus och vart än man vänder annsiktet skymtar fin grönska, glittrande fönster och hus som strålar av värme och hemfrid. Storhaug är verkligen ett favoritkvarter där jag lätt skulle kunna se mig själv bo. Till min glädje fick jag idag veta att Marja, Irma, Fanny och Linda ska flytta till just detta område, något som i sin tur innebär att jag kommer spendera mer tid i dessa vackerhetens trakter. Underbart!
.
.
.
.
.
.
Gott 2012 mina kära!
.
// Josefin Piggelin Barfotabarn
.
.
.
.
.
.


Back...

.
.
Back to life, back to reality?! Ja ibland kan man undra. Tillbaka i Stavanger är jag i alla fall och har så varit sedan i torsdags natt. Min korta veckotripp till Svea är över och i vanlig ordning efter besök i lilla Hedemora är både tankar och känslor som ett enda stort virrvarr. Det tar på krafterna att störtkracha rätt in i Hedemoralivet bara för någon dag, inte undra på att jag spenderat mestadelen av helgens alla timmar ihopkurad under mitt fluffiga duntäcke i sällskap av bland annat frossa och magont. Som tur är så har världens sötaste Joel varit här och hållt mitt skräpiga och skröppliga skal sällskap. Han har inte bara hållt mig sällskap, bunkrat upp med filmer, tänt ljus, hämtat tofflor och fått mig att dra på smilbanden denna helg utan även tvingat i mig av sin hemlagade kycklingsoppa samt en och annan verktablett. Han är fin den där Joelen. Fina är även mina två söta småsystrar som på fotot ovan välkomnar mig hem till Sverige med pompa och ståt. Hemmalagad banderoll fylld av alla mina tokiga smeknamn och ett ihärdigt tutande, jag kan inte komma på ett finare och mer hjärtligt sätt att välkomnas på. <3
.
.
.
.
.
.
Nu har det hunnit bli söndag och kväll, 15 januari. Jag har efter Joels kurerande och ompysslande repat mig drastiskt och är precis hemkomen efter mysmiddag/kaffedrickande med Irma, Fanna, Malin och Madde på restaurant Sting (belägen precis runt hörnet av mitt hus). Det är härligt att vara tillbaka, härligt att vara HEMMA. Det var rent underbart att återigen sitta med några av Stavangers skönbönor och bara dela, samtala, fnittra och finnas till. Vänner, vad vore livet utan dem!? På tal om vänner så har jag imorgon en skypedate med självaste Ingrid från Trondheim inbokad. Det ska bli galet härligt att få lite kvalitetssnack med en av världens mesta, bästa, färgsprakande, multigestikulerande och ironika mästare. Längtar... <3
.
.
.
Jag och Ingridhjärtat! <3
.
.
.
Har ni förresten tänkt på att distans ibland faktiskt kan föra människor närmare varandra!? Efter hemkomsten från Sverige känns det som jag kan se saker och ting lite klarare. Det känns fint, glittrigt och regnbågsskinande min trötthet till trotts. Visst kan livet vara hårt, tungt och sjukt overkligt ibland men det är då man får fokusera på och  komma ihåg alla fina människor man har glädjen att ha runt omkring sig. I min värld så trumfar alltid kärlek hat, så är det bara!
.
.
Nu har jag krupit upp i sängen och småpysslar med lite ditt och datt med en varm "Hästi" liggandes i knät. Om en liten stund ska jag fortsätta resandet i boken "Vips så blev det liv" skriven av Bob Hansson, denna bok som jag till min glädje och lycka fick av sötsystern Karolina nu under min Hedemoratripp. Världskön bok med massor av tänkvärda funderingar och åsikter. Det blir en skön kväll mina fina!
.
.
Kärlek till er alla där ute i kvällsmörkret! <3 //
.
Josselin
.
.
.
.
.
.


Från en jul...

.


.
Jag är äntligen på plats i Sverige och har så varit sedan i fredags kl 10.15 då mitt plan snyggt och säkert landade på Arlandas vinterklädda landningsbana. Familjen är trött efter två intensiva dagar (och nätter) med mig och är nu på väg i säng. Jag passar på att få upp lite bilder från min jul i Stavanger. Kos er!
.
.


En mysfika med Patrick.
.
.
.


Tillsammans fann vi den perfekta gaven till pakkeleken. ;)
.
.
.


Det kikades på pepparkakskreationer...
.
.
.


Självaste Muminhuset fanns så klart på plats. :)
.
.
.


.
.
.
.


.
.

Jag mötte Rudolf, Patrick fotade...
.
.
.
.
.
Den 23 december var jag och Trine hembjudna till Alexandra och Arne på koskväll med bingolotto och tacos. Efter avslutad middag virades jag in i en varm filt, tvingades i strepsil och c-vitamin för att råda bot på min ihärdiga och feberfrossande förkylning.
.
.

Granen hos Alexandra och Arne, fin fin fiiiin!!!
.
.
.

Det dracks glögg och njöts även av tända ljus, nötknäckning och drinkar...
.
.
.

Sen kom självaste julafton som spenderades med grabbarna Patrick, Fredrik, Stefan, Oskar, Alfred och Theodor.
Julafton bestod av en salig blandning: Svensk julmat, bitterhet och julhat, varmmosighet, glädje, pakkelek, kaffe, glögg, kärlek, m.m. m.m...
.
.
.

Jag stekte korven och de efterlängtade köttbullarna till julbordet.
.
.
.

Bilden ovan återger den 25 december hemma på Kirkegaten. Trött, matt och utslagen av gårdagen spenderades denna dag i soffläge mysandes med Askepott, Karl bertil jonssons julafton, Pelle svanslös (julkalendern) och Mysteriet på Greveholm i ett tappert försök att återfinna julglädjen.
.
.
.

Denna bild kom sänd som mms till mig den 26 december. Katten pyret önskar god jul och passar på att även skänka en försmak av påsk... ;)
.
Ja så kan en jul i Stavanger se ut. :)
Nu ska även jag ta och krypa ner, imorgon är det söndag och sista heldagen i Hedemora väntar, då vill jag vara extra piggelin.
.
Natta!
.
.
.
// Josefin Piggelin Barfotabarn
.
.
.
.
.
.


RSS 2.0