Nattuggla!?



Blir jag någonsin trött numer? Känner inte igen mig själv. Sitter uppe om nätterna till närmare kl 02.00 (ibland även senare) och ugglar framför datorn. Förvisso får jag en hel massa saker gjorda men någonstans inom mig fladdrar en liten röst som säger, nog är nog. Men det är ju så lätt att fastna med InDesign, Illustrator och Photoshop, det är ju så roligt! Till råga på allt har jag och Geite våra morgonpromenader, klockan ringer 05.45 och jag kravlar ur sängen varje morgon (bortsett från någon helgmorgon).


Konstigt hur det har blivit... inte är jag särskilt trött heller. Jag tror ändå, bara för att bryta detta mönster, att jag ska släpa mig i sängs nu. Detta även trotts att datorn och mitt individuella arbete väntar. Nu är det nog, har redan fått så mycket gjort idag och jag måste träna mig på att bara vara "NÖJD"!

Idag har jag fått ännu en dos av InDesign. Lektionen hinner knappt börja innan den är slut. Jag tror det är ett tecken på att det är roligt. Utöver denna roliga och utvecklande lektion har jag idag fått en privatlektion i hur man jobbar med hemsidor av Emmi Enoksson, vår grafiska lärare (detta medan vi laddade upp mina foton, från fredagens julskyltning på skolans hemsida). Nej, nu får jag vara just NÖJD. Ni får ge er till tåls till nästa gång.

Sov gott mina kära!   


Brunch...



Idag har jag haft en härlig dag fylld av vänskap och värme.
Jag har ätit en härlig brunch (paprika, nygräddat bröd, gurka, julskinka med tillhörande hemmagjord senap, te, gröt, melon, mandariner, leverpastej, varm choklad, glögg, lussebullar, knäckebröd, pannkakor, saffranspankkakor, grädde, sylt, tomat, rökt skinka, ost, pepparkakor med ädelost m.m. m.m.) och besökt Leksands julmarknad.

Helgen har rusat förbi och imorgon är det dags att ta nya tag igen.
Jag har svårt att greppa att två veckor i Leksand redan flutit förbi, nu är det bara drygt tre veckor kvar till jullov och Hedemora. Diverse projekt och läxor börjar hopa sig så det gäller att bita ihop och ta tag i dem demad tid är. Träningen rullar på, imorgon väntar ännu ett pass. Eller, snarare två. det blir step och pilates. 

Nu ska jag sussa sött och ladda inför morgondagens InDesign lektion.
Nedan följer bilder från dagen. Hoppas det smakar! ;)






Stuga 28 på rad.




Sötaste Erican...




Mumma!!! ;)


Just move it!

 



Allt jag kan säga är, Just move it!!! Vilken härlig eftermiddag, detta danspass lyste verkligen upp min slumrande och trötta tillvaro. Men det var nog ändå inte fullt så härligt och energigivande som promenaden imorse. Då hade jag och Geite den förträffliga äran att möta två rävar, även de ute och spatserade denna ruggiga och mörka morgon. Tur var det, annars hade det nog varit ännu svårare att hålla fokus under dagens syrefattiga lektion i kommunikation. 

När jag och Geite släpat oss från dansen och Noret var det dags för nästa "träningspass", det blev hjärngympa på hög nivå. Ekonomi var ämnet.

De tre musketörerna (jag själv, Lina Danielsson och Geite) kämpade tappert igenom det första häftet. Vi hanterade bland annat marknadsplan, affärsplan, affärside, kartläggning av konkurrenter med tillhörande konkurrentanalys, SWOT-analys, visionsformulering, strategi m.m. m.m......

Jag piskade verkligen på mina trogna vänner mot slutet, ville så gärna bli klar. Vilket vi också blev. Nu har Geite avlägsnat sig från stuga 36 och Lina har stupat i säng. Kvar sitter jag själv i vårt vardagsrum/kök/hall och lyssnar på surret från datorn som återigen vänligt frågar om det inte är dags att stänga av för en installation/ automatisk uppdatering. Kanske borde ta det som en pik. Dags att krypa till kojs men först bara lite hjärngympa till, betala räkningar...  

Todelillo!


Spökar det?



Det är en frågeställning jag nu har. Först all denna träning med tidiga morgonpromenader och en hel massa olika träningspass. Sedan kom råggröten med banan och nu har även bönor funnit sin väg in i mitt, numer så hälsosamma liv. Hur hände detta!? Jag börjar nästan tro att jag blivit besatt av en osalig ande med fallenhet för hälsa och välmående. Vem vet? Men vad gör det i så fall, anden får gärna stanna om det innebär att jag känner mig såhär underbart glad och pigg. :D

Idag hade vi lektion i InDesign igen, det är såååå kul och jag lär mig massor varje gång. Kanske jag har en fallenhet för det, som det känns nu så är allting så lätt. Hm...

Efter lektionen i InDesign bar det av med buss till Malung tillsammans med deko ettorna och ett gäng från min klass. Vi ska dit och kolla in olika butikers skyltfönster, det är nämligen så att vi ska dit igen på fredag och julskylta. Detta innefattar dock inte mig. Jag ska fota det hela med min underbara kamera. Något jag ser fram emot en hel del. På så vis kommer jag få se alla skyltningar och även få en chans att lära känna deko ettorna bättre. Kan inte bli bättre!

Nu ska jag ta tag i diverse viktigheter jag på något konstigt sätt har lyckats skjuta på ett tag. Sen väntar sängen och Tove Jansson (ikväll ska jag läsa om "Hemulen som älskade tystnad", det mysigaste jag läst på länge, handlar bland annat om hemliga trädgårdar och parker, blommor, dofter, gnistrande dekorationer, glädje men samtidigt lite melankoli och så självfallet tystnad...). Ett stort tack till Karro och Viktors mamma som inspirerade mig att både läsa och införskaffa denna bok! Här kommer lite sköna bilder från Mumin och hans värld, jag älskar alla vackra detaljer och all den kärlek och kännsla de innehåller. Titta och njut....



  

En annan underbar bok från min barndom är denna, "Vem ska trösta knyttet?".
Jag minns att den var ganska så mörk och stundvis även lite läskig men bilderna var så vackra och de hade det där lite mystiska och mysiga. Jag brukade ofta sitta i farmor och farfars trånga lilla garderob, under klädhängaren bland gammla pälsar och jackor och läsa just denna bok. Där satt jag på en ihoprullad gammal madrass som luktade lite konstigt, fuktigt och rått. Låter kanske som en hemsk plats, men så var inte fallet. Det var vårt, mitt och mina systrars eget lilla krypin. Här kunde vi sitta i timmar och läsa. Bara att välja bland alla gamla böcker so malla såg så olika ut och hade olika historia bakom sig hade sin charm. Jag önskar ibland att jag kunde komma tillbaka dit och bara lukta lite. Den där doften från garderoben kommer alltid finnas hos mig i mitt minne och i mitt hjärta... 






Hemulen söker efter nya blommor...








Natti natti....







  


Taggad!

Idag är jag taggad till tusen! Jag ser fram emot en härlig dag med nya utmaningar. Vi ska ha vår första lektion i InDesign och efter skolan väntar hela 2 träningspass. Idag blir det step och pilates.
Efter träningen planerar jag att ta en sväng till Hemköp för att inhandla lite mer nyttigheter, på inköpslistan står banan högst upp. Jag har äntligen fått in vanan med råggröt och banan till frukost, det ger verkligen en bra start på dagen och man står sig både länge och väl på denna kost. Ni borde prova! Tack Karro för att du äntligen fick mig att börja med detta.

Vad gillar ni bilden ovan, är den inte fin så säg!?
Tänk om bilar kunde se ut såhär istället, då kanske till och med jag skulle vara intresserad. ;)

Ha det gott!


Lördag med spring i benen



Idag vaknade jag ur min sömn, lördag igen och en hel massa spring i benen (fortfarande). Jag behövde ut och röra på mig, ge utlopp för all min överskottsenergi. Som tur var blev även denna dag i flitens tecken. En hel del promenerande blev det.


Jag lämnade vår kära lilla stuga bakom mig och knatade glatt, som så många andra gånger förr, upp för backen till stuga 28 där min bundsförvant och vän, Sara Geite väntade. Vi slog följe med ytterliggare 4 brudar från campingen och begav oss så av mot Noret och Leksandshallen...

På väg...





Sara spexar

Sara spexar, igen...

 Vi började alla dagen med ett härligt pass step. Dessa ljuvliga deko 2 brudar var på plats och "steppade" loss.



Väl efter passet väntade ännu en promenad. Jag och Geite valde att ta strandpromenaden hem, tillbaka till våra röda stugor på Leksand Strands Camping.






även i leksand kan man hitta lite getto...



Vackra Leksand!!!

 















   




Väl hemma i stuga 36 hamnade jag framför datorn, äntligen tog jag tag i mitt individuella arbete.
Såhär såg det ut...



Nu ska jag springa genom duschen och göra mig redo för en tripp till stuga 25 med fest, vin och kanske,kanske Luckan (även kallad Lucky House eller Fucky House). Vi får se, det ska mycket till om min kväll avslutas med Luckan. You never know...


God morgon!



Idag startade jag min dag med en rejäl morgonpromenad, en redig portion råggröt med banan samt en gyllenbrun knäckemacka. Härlig start på dagen om jag får säga min mening! ;) idag ska jag för första gången ha lektion i kommunikation, det ska bli spännande. Mina lår värker som aldrig förr och jag ser fram emot en fantastiks dag! ;)


Värk, värk...



Ja, så kan det gå då man ger sig in i träningssvängen. Det värker något enormt i mina arma lårmuskler. Fast jag
ska erkänna att det faktiskt känns riktigt bra. Skönt att bli påmind om att man gjort något bra för sig själv. Jag har räknat ut att jag måste gå på minst 6 pass (egentligen 6,4 pass) för att tjäna in pengarna på träningskortet. Såhär långt har det blivit 2 pass, tyvärr var dansen jag skulle gå på idag inställd.Tråkigt och en stor besvikelse. Men som tur är har jag härliga vänner här i Leksand. Geite ville som vanligt "leka" och hon lyckades övertala mig och Edman att slå henne följe till skolans kårlokal för lite träning på egen hand.

Efter att ha knatat hem igen från Noret, hämtat datorn i stuga 36 och traskat tillbaka till skolan var det så dags att inta golvet. Jag startade upp datorn medan Geite och Edman fixade belysningen. Ur datorns högtalare strömmade snart skön musik, vi startade upp med lite fjortisdunk för att riktigt komma i rätt stämning, få blodet att pumpa och bli på gott humör. Belysningen blev även den toppen, orange färgat ljus med lite inslag av en discokula. Lokalen var i ordning och vi kunde köra igång.     

Vi gick ut starkt, joggade några varv, gjorde lite stretching och diverse övningar. Sen på något konstigt sätt övergick det hela från jogging till gympa till dans.... Det hela slutade med att vi alla tre stod framför datorn och mixade ihop olika låter till en koreografi vi satt ihop. Herregud, ibland spårar det ur! Kul var det i alla fall, tycker bara synd om våra stackars rumskamrater som kommer bli tvungna att stå ut att se på spektaklet. Ha ha! Tack tjejer för en trevlig kväll full av skratt, träningsverk och härliga moves! 

Imorgon blir det nya tag, spinning står på träningsschemat. Nu ska jag försöka resa mig ur soffan och släpa mig till sängs för att vila upp mina ömmande muskler.
Ses snart igen! 


Leksand, träning och stjärnhimlen.



Då har man så klarat av första dagen i skolan efter praktiktiden. Leksand är inte alls lika hemskt och ensligt som bilden jag tidigare målat upp i mitt huvud. Visst är det ruggigt väder, dimman ligger tät och det småduggar mest hela tiden men annars är det faktiskt ganska så härligt att vara tillbaka. I alla fall om man tänker på alla fina och glädjefyllda återseenden av klasskompisar och vänner. 

Denna dag har varit full av energi. Jag och Sara Geite var uppe och ute i yrvädret redan klockan 6 i morse. Vi tog en morgonpromenad i närmare 1 timme. Skall erkännas att sängen lockade starkt och att första blicken ut genom mitt slitna sovrumsfönster i stugan inte riktigt fyllde mig med njutning och längtan ut... Men som vanligt, bara man tagit den där lilla backen upp till stuga 28 så blir det lättare. Nu gäller det, godisuppehåll (innefattar även bakverk, dricka, diverse snacks, popcorn, nötter och naturgodis) och träning skall fram till jul fylla mitt liv och så skolan förståss. Jag ser hela tiden min nyligen inköpta partyblåsa till nyår framför mig, den ger bra motivation.  :D

I skolan fick vi sedan till uppgift att två och två göra en sketch om hur vi haft det på vår praktik, ämnet vi skulle beröra var ledarskap. Jag och Malmötösen Geite valde att jobba ihop. Det hela blev ett lyckat framträdande som lyckades locka många till skratt. Redan här var jag supernöjd med dagens utfall.  

När skoltimmarna kommit till ända promenerade jag och samma tös som tidigare nämnts, in till Noret. Jag införskaffade här ett träningskort för 385 kronor. Mycket pengar för en student men väl värt varenda krona. Som jag tidigare skrev i ett inlägg så vägrar jag ge vika för november och dess deppiga uppsyn. När så träningskortet var inhandlat var det dags. Vi tränade hela två pass. Först blev det 1 timme step med core (magträning) och detta följdes sedan upp med 1 timmes box. Det var ett riktigt roligt om än tufft träningspass. Geite kämpade på och hon var verkligen jätteduktig för att vara första gången.

Jag hoppas bara att jag lyckas kravla mig ur sängen imorgon, killarnas slag och nävar på boxningen var inte att leka med och ni vet ju hur jag är. Inte kan man be dem slå lite lättare heller, nej snarare tvärt om. Man är väl ingen vekling och jag vägrar vara sämre än en kille. Jag skulle minsann visa dem! Jag är glad att det var de som fick köra först, sedan var det ju lätt som en plätt att ta fram all uppbyggd ilska och slå på allt man hade. He, he! ;) Både killen i den fula gula tröjan och killen i den blå, lite mindre fula tröjan kommenterade min styrka. De sa båda något i stil med: Du har ju riktigt krut i dina slag, vilken kraft! Nöjd och glad (om en lite öm) lämnade jag så lokalen med huvudet högt. Även om man är tjej så kan man faktiskt slå riktigt hårt, så det så!!!! :P    

Jag och Geite kände oss riktigt duktiga och nöjda då vi knatade hemåt i höstmörkret. Ovanför oss lyste redan stjärnorna klart och vi njöt av tystnaden omkring oss. Det enda som hördes var naturen och ett svags, svagt sus långt bortifrån från någon bil. Det var jag, Geite och skogen.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan väntar sängen. Måste lagra på med energi till morgondagen. Då väntar nämligen ännu en rask morgonpromenad om benen bär, skola och sedan ett nytt träningspass (Just move it, någon form av dans). Men det ska nog inte vara något problem med min envishet och vilja.

Sov gott alla söta!


Orka!!!!



Jag ligger fortfarande kvar i sängen och njuter av det faktum att jag faktiskt vaknat upp, efter att sovit en hel natt i en riktig säng. Jag känner mig inte riktigt redo att gå upp ännu... Seg och fortfarande i förnekelse inför denna dag och vad den har i beredskap för mig. Leksand känns väldigt kallt och avlägset ännu, om jag drar täcket över huvudet så kanske jag vaknar upp i Stockholm igen till det där lite magiskt glittrande och den där bubbliga, spralliga känslan inombords....

Typiskt, det fungerade inget vidare bra. Provar igen, täcket över huvudet... Nej, jag är fortfarande på plats i Hedemora, på väg till Leksand. Suck, stön och pust. Antar att det bara är att ta nya tag, ta sig samman och gilla läget. Dags att packa Aset igen och boka den där sablans biljetten till destination vinterland... Undrar om det bara är jag som känner november och dess fuktiga, ruggiga klimat och mörker som alldeles för snabbt krupit inpå en och nästintill biter en i hasorna. Det känns mörkt, mörkt... Tur att jag har en hel drös med härliga pinglor att ansluta mig till uppe i Leksand, hur skulle detta annars gå!? Då skulle det verkligen inte finnas den minsta anledning att dra mig ur sängen idag, ut i verkligheten och novembermurret.

Jag tänder några ljus och försöker finna lite tröst. Är det något som är gott med november så är det just det. Att man får en ursäkt för att tända alla dessa härliga ljus. Kanske det även hinner bli en och annan brasa innan detta år kommit till ända? Vi har ju faktiskt öppenspis i vår lilla stuga belägen i campingbyn vid Siljansstrand. 

Nu får det vara nog med självömkan! Dags att stiga upp. Det första jag ska göra är att trycka in ytterligare några värmeljus i Asets allt för sprickfärdiga kropp. Leksand och november, vänta bara! Jag ska minsann inte gå in i den där novemberdeppen utan en rejäl kamp, klorna är vässade och ljusen nu packade. Beväpnad och klar, nu tar jag steget upp ur sängen, nu jädrar!! Jag ska allt bita denna dag i baken, den kommer inte ha en susning av vad som drabbade den. :D  


Kuddar för hela slanten



Jag skulle precis till att slå av datorn och slå mig till ro för kvällen då jag av en händelse kom in på Mimous härliga hemsida. Jag älskar verkligen deras saker, särskilt alla vackra kuddar. Det var ju såklart där jag fastnade, bland alla bedårliga och undersköna pysmysiga kuddar. Under min praktik på Loft använde vi oss ofta av kuddar och liknande från just Mimou och jag förälskade mig i många av dem.

Här är ett litet kort utdrag från Mimous hemsida, under fliken kuddar står följande skrivet, jag citerar:

"You can never have too many cushions.
Think of them as your T-shirts - You always need one (or more) new for each season...."

Detta är klockrent enligt min mening, precis så är det. Man kan aldrig ha för många kuddar! Kolla gärna in deras fina sida och låt dig inspireras. Nedan följer några av mina personliga favoritbilder hos Mimou.





Underbara överkast som skiftar i olika färger...


De har även en hel massa vackra tyger.






Oh My Gooood!

Oh my gooood, oh my goood!!!! Imorgon är det dags att styra kosan mot Leksand och lingonskogen igen. Skall erkännas att det känns sådär... Lite vemod och sorg fyller mitt hjärta, saknar redan Stockholm och dess puls.

Ännu en intensiv helg har passerat, full med flyttkartonger och härliga återseenden av många kära vänner. Det slår mig att man nuförtiden aldrig hinner slå sig till ro länge nog för att packa upp alla kära ägodelar och allehanda tingest ur Asets inre. Hela denna helg har präglats av förändring och konstiga kontraster. Mitt nutida jag möter mitt förflutna, nya vänner blandas med gamla. Det har varit en intressant helg på många sätt. Helgen har verkligen satt igång hjärnan i nya tankebanor, funderingar om framtiden och livet. Jag fascineras av att skärskåda mitt liv utifrån. Tänk vad alla olika val har lett en till olika platser och skeden i livet. Finns det en förutbestämd väg eller är allt beroende på slumpen!? Vem vet?? Jag tänker, undrar, grubblar och funderar...

Hur som helst, vare sig slumpen haft ett finger med i spelet eller ej så känner jag mig oerhört inspirerad av min omgivning för stunden. Jag har fått en hel del nya idéer om jag vill ta mig för som examensjobb. Nu känns det riktigt bra. Jag vill sätta igång genast! Det är väl så det känns om man kommit rätt sak på spåret antar jag.  

Vägg i vägg ligger Marie (fostersyster) och Wilma (fostersysterdotter) och slumrar sött i godan ro. Tänk att Wilma redan har hunnit bli hela 8 månader, det går så fort!!! Bäst att även jag beger mig till drömmarnas land och samlar energi till den sista kraftansträngningen imorgon. Framför mig har jag 5 veckor i Leksand, sedan väntar jullov med jobb härliga kollegor på Lundströms Skoaffär.

Sussa sött!
  
  


Flygande fläng och galet glad!

Idag sitter jag framför datorn och känner mig tacksam. Tacksam för att jag fått haft en så härlig vistelse här i Stockholm som jag faktiskt haft. Jag har nog aldrig skrattat så mycket som jag gjort dessa veckor, tack Frida och Marlene för att ni är så tokigt roliga och galna. :D
Det känns lite vemodigt inombords då jag inser att vi inte kommer jobba ihop mer.... Men, men, livet går vidare mot nya utmaningar och äventyr.

Idag har jag jobbat tillsammans med Erica Edman och Marlene igen. Vi var på Östermalm och inredde en liten trea. Även idag blev det en hel del bilkörning...

Dagen började tidigt, kl 07.45 stod jag redo utanför butiken "Drömhuset" i vanlig ordning, taggad till tusen. Marlene svängde in till trottoaren med den lilla skåpbilen, det gnisslade till bekant och sedan bar det av i full karriär. Först en sväng till lagret där vi mötte upp MEX-killarna, flyttfirman. Nu fick jag dagens första utmaning, skruva ihop IKEA-möbler. Jag hann med hela tre fåtöljer (de skulle användas till morgondagens inredning i Täby) innan det så var dags att dra vidare. Nu var det min tur att köra...

Från Västberga, destination Östermalm. Väl där möttes vi något senare upp av Erica. Hela dagen har varit full av flams och trams. Det är underbart att jobba under sådana förhållanden. Allt blir så mycket lättare då man har kul ihop. Önskar att det var denna härliga stämning på alla jobb.

Vi jobbade på i flygande fläng och lunchen kom snabbt inpå oss. Vi travade snett över gatan och käkade på en sushirestaurang. Jag tog gusch och lov inte sushi. Klarar inte av den där råa fisken, inte någon vidare hit hos mina smaklökar. För min del blev det grönsakswook med lamm, inte helt fel om det inte vore för de där satans träpinnarna till bestick.... Skall erkännas att jag hungrig och trött gav vika där i ett svagt ögonblick. Då jag efter mycket om och men, ett flertal tappra försök och träningsverk i fingrarana fortfarande inte lyckats peta i mig fler än sju riskorn. Då, ja då gav jag upp, gick skamset och hämtade riktiga bestick. Tacka vet jag kniv och gaffel! Varför skall man envisas att äta med pinnar om man nu faktiskt har råd med just kniv och gaffel!!? Förvisso ser det kanske lite skojigare ut med de där pinnarna men det var inte det strategiskt bästa upplägget för att lära sig den ädla konsten att käka med pinnar. Hungrig och trött.. Istället så lät jag min reptilhjärna gå igång och lösningen blev således kniv och gaffel.

Mätt och belåten och så var det dags för dagens andra utmaning. Nu skulle jag och Erica själva manövrera bilen tillbaka till lagret i Västberga, sedan vidare till Vasastan för att hämta lite möbler och slutligen tillbaka till Östermalm. Det hela gick faktiskt smidigare än väntat. vi lyckades med en klottrig liten lapp till anvisning och diverse samtal till Marlene hitta vägen både till lagret, Vasastan samt Östermalm. Jag är riktigt nöjd och stolt att jag tog det så lugnt och att det gick så bra med körningen. Vi körde inte ens fel en enda gång (om man räknar bort de extra varven i de två rondellerna.) Vilken kartläsare du är Edman! ;)

Min telefon pep nyss till, det var ett sms från Marlene där det stod att kunden var väldigt nöjd. Stående ovation var kundens ordval. Är inte det bra feedback så vet jag inte vad!
Nu ska jag se till att peta i mig lite näring, fylla på energinivån inför morgondagens kneg, inredning av villa i Täby.

Passa på att njuta av de fagra bilderna som följer nedan. Det bjuds bland annat på bilder från Göteborg och en rundvisning i Karros lägenhet i Göteborg av självaste Karolina Nordman själv. Håll tillgodo!




Vacker detalj på en lyktstolpe...


Systeryster!






 








Foto från en helmysig tebutik vi besökte.
Karro köpte "lingon och blåbärste" som vi avnjöt senare på kvällen.


Det blev en hel del promenerande denna helg och ja, självklart, Aset var även med han. ;)

Och nu, stunden alla väntat på! Här kommer den guidade turen i Karros lägenhet:

Vi börjar i hallen...

   
Här liggar skor pitoreskt upplagda huller om buller i en bedårlig hög.
Detta arrangemang är sammanställt just för att skapa den där riktigt hemtrevliga och bebodda känslan.

Vidare till badrummet....


I detta härligt rosa skimmer kan man inte bli annat än glad och snygg.


Spegel, spegel på väggen där. Säg vem som fagrast i landet är!

Sovrum...


Härlig entusiasm och energi under den guidade turen!!!

Vardagsrum...


Notera den "lilla" detaljen i nedre hörnet till vänster,
Aset (alias min rullväska) gör debut på min blogg. Här är han både full och trött... ;)

Så, slutligen KÖKET!!! Husets hjärta...


Köket vittnar om en mysig gårdagskväll med middag och vin...

Ja, det var minst sagt en härlig helg. Tack för den "Karolina och Viktor med K"!!!
Kramar


Snubblar...

Kolla in vilken häftig bokhylla jag snubblade över nu i kväll, precis innan John Blund avlagt sin visit på Karlbergsvägen 26. Den är designad av Ron Arad. Kanske inte den mest praktiska bokhylla som någonsin skådat dagens ljus, inte heller något jag skulle släppa inför tröskeln till min framtida lägenhet men den är bara så häftig. På rätt ställe och i rätt sammanhang är den ett vinnande koncept.


Bra, braigare, braigast! Borta bra men hemma bäst...

Det är måndag och jag njuter i fulla drag av att vara hemma i min nyfunna kärlek, Stockholm stad igen. Jag kom igår hem från en intensiv, men dock så härlig helg hos Karro i Göteborg. Väl hemma, när jag klev inför tröskeln till vår trånga lilla lägenhet möttes jag av en ren fröjd för ögat. Alla mina underbara sambos  var hemma och de satt uppradade i vardagsrummets soffa. Det låg en härlig stämning över vår lilla lya. Fnitter, bubbel och skratt… Jag blev alldeles varm och skönt harmoniskt luddig inombords, mitt hjärta tog några extra snabba och glada skutt av ren lycka och glädje. All vänskap kom emot mig från stunden jag öppnade dörren som en stor varm och gosig kram. Underbara liv! Härliga tjejer! Jag var hemma... 

Idag har jag återigen haft en riktig toppendag tillsammans med Frida och Lena på Loft Homestaging. Vi har dagen till ära inrett ännu en lägenhet tillsammans. Jag och Frida slet som små djur inför denna inredning för att få alla detaljer och möbler att gå ihop. Vi plockade nämligen ihop denna lägenhet av två olika, redan befintliga lägenhetsstylingar. Detta kan låta som ett enkelt jobb men jag försäkrar er att så inte är fallet. Proceduren innebär att man måste hålla en hel massa detaljerad information i huvudet, detta då alla olika föremål befinner sig på helt olika ställen. Det vill säga lagret, lägenhet 1 och lägenhet 2. Detta skulle så komma att bli inredningen till lägenhet 3. Man måste på något sätt försöka se allt sammans framför sig i huvudet, minnas olika textilier, strukturer, färger och möbler och plussa ihop det hela till en enda stor helhet. Hur som helst, nog om detta. Resultatet blev lyckat och jag känner mig både glad och nöjd (något som verkar bli allt mer av en vana).


Här kommer nu lite bilder från den inredning jag gjort. Nu har lägenheten jag stylat kommit ut på Hemnet. Kolla gärna in den för att se fler bilder. Bilder från min helg hos systeryster kommer när min dator och kamera vill samarbeta igen. ;)


Vardagsrumsdelen...


Vardagsrum och kök kombinerat...


Sovrum. Tyvärr har någon varit och dragit i överkastet... :P 


Arbetshörna..


Badrum...

Nu till kvällen har jag och Elin roat oss med att rensa avloppet i köket. Det var under denna trevliga tillställning vi uppmärksammade att vi fått ytterligare en inneboende. Vi kallar honom för Lurk, eller Gösta. Han är en slemmig liten grön klump som tycker om att hänga under vår diskbänk i en unken liten hink. Där frodas och trivs han bland våra allt annat än väldoftande sopor och allehanda burkar. Till utseendet påminner lurk om den tecknade gröna klumpen från halsbränna reklamen som går till och från på tv. 
Men, men, finns det hjärterum så finns det stjärterum. Dessutom är det ingen (så vitt jag vet) av os fem tjejer som föredrar att spendera sin tid under diskbänken och dess dunkla vrå. Hoppas bara att Lurk inte trivs allt för väl och växer till en stor slemboll för då måste vi nog vräka honom. 

Ha det nu så gott, jag ska gå och titta till Lurk och se om han är hungrig. ;) 


Mätt och belåten i Götet.

Ja, så var man mätt och belåten igen då. Jag har det toppen här i Götet. Karolinas kille Viktor bjöd på sallad och stekt halloumiost till middag. Det blev en härlig sallad med diverse läckerheter. Salladen innehöll bland annat gröna linser, ruccola och så klart rödlök. Jag och Karro kompletterade den förträffliga salladen med smördegspiroger fyllda av fetaost och spenat, en kall limesås och så vitlöksbröd. Mums!!!

Nu dricker vi vin, cider och öl och laddar för en kväll ute. För övrigt har dagen varit riktigt fin. Det blev en sväng på stan och besök i ett flertal butiker samt gallerior. Dagens höjdpunkt var besöket på Accessorize, jag blev som ett barn på julafton. Herregud så mycket fint det fanns!!! Jag köpte en hel del fina smycken, fann bland annat smycken till min planerade outfit inför nyår. Ja, ibland är man ute i tid i alla fall. ;)


   

Nu ska jag återgå till mitt trevliga sällskap så ni får ursäkta. Bilder från nuvarande helg kommer inom kort.. 
Ha det så gött!


  


Jahooo, jippedijej!!

Jippydijej! Imorgon ska jag träffa min äldsta lillasyster Karolina. Det ska bli såååå skoj! Hela jag pirrar och sprallar, det bubblar över! Jag ska åka hela vägen till Göteleborg. Det blir en bra stunds tågfarande men det är det alla gånger värt.

Undrar hur jag ska kunna sova i natt? Jag är full av glädje och förväntan inför morgondagen och den kommande helgen. Äntligen ska jag få träffa Karros påg på riktigt, något jag verkligen ser fram emot. Synd bara att min bank samtidigt beslutat att avsluta sitt samarbete med mastercard vilket i sin tur resulterat i att mitt betalkort har spärrats (De hade ju trots allt förvarnat på sin hemsida... :P) Ja, ja. Så kan det vara ibland. Jag sitter, nej sittligger här i Stockholm i lägenhetens fula fejk-oxblodsskinns-ungkarlsfåtölj, jag är på väg till Göteborg och mitt betalkort ligger i Hedemora. Perfekt!

Tur man kan överföra pengar snabbt och smidigt i alla fall. Allt jag behöver göra är att hämta min bankdosa, koppla in dosan och dess långa sladd i datorn, hämta min kalender där jag förvarar den långa koden, trycka in den långa koden i dosan med den långa sladden... Suck! Ni kanske anar en underton av ironi, det är rätt uppfattat! Jag tycker inte alls om den nya inloggningsritualen och den långa procedur man måste genomgå för att logga in på internetbanken.

Nu ska jag packa mig upp ur den bedårliga fåtöljen för att just packa. Jag har alltid lika svårt att välja vilka kläder, skor samt accessoarer jag skall ta med. Det är samma sak som med mat. Jag kan ju inte veta idag vad jag kommer att vara sugen på imorgon. Bäst att jag packar med lite extra... Så börjar det, precis som vanligt så kommer jag att stå där och inse att jag praktiskt taget har packat ner allt. Hur gick det till?! :D

Hur som helst och oberoende av hur mycket packning det blir så måste jag nu logga in på internetbanken för att överföra pengar till syrran. Jag måste ju även leva under besöket i Göteborg samt under den resterande tiden här i Stockholm. Mitt bankkort kanske ligger i vila för stunden men det finns, som med så mycket annat kryphål runt i kring det lilla problemet. Tur är väl det! ;)

Tjao!

 


Det kommer mera...

Här kommer fler bilder från helgen. Som sagt hann jag med en hel del även denna helg....

Nedan följer bilder från Hötorget där Sara och jag strosade runt.







Nedan, porten in till Hagaparken och Fjärilshuset...



  






Denna vackra blomma fotade jag inne i regnskogen i Fjärilshuset.


Blåaste blå... Denna lilla fågel bar så skarpa färger att den lyste.

  
Fagra blommor.


Firrar...


Under ytan...


Puppor på rad...


Tittut!


Geite hittade ett litet krypin.


Love, love löv!


Efter besöket på Haga var både jag och Sara vrålhungriga.
Vi tog en sväng på stan och lyckades hitta Jensens, där åt vi lunch och pratade minnen.
Det blev även några avstickare in i diverse butiker.



 

Som avslut på dagen blev det besök i kyrkan, den ligger precis utanför vår trappuppgång på Odenplan.
Vi tände ljus för våra nära och kära, för våra drömmar samt för de saknade bortgångna. Efter vår spirituella resa, när kvällen föll på tog vi oss till de mer centrala delarna av Stockholm. Där blev det bio, Flickan som lekte med elden. Läskigt värre enligt min mening!



   



Hösten med sina ljuvligt färgade löv börjar nu ge vika för vintern och dess kalla grepp..
Såhär ser det ut på vår gård nu.
 

Nu ska jag njuta av mina tända ljus och blommor innan det är dags att krypa till sängs.
Kan tilläggas att blommorna på bilden nedan kommer ifrån en styling av en lägenhet som Carolina Gynning köpt. Hi hi! ;)

Ni trogna, förtrösta ej! Det kommer mera...
Bilder från min inredning och lite annat smått och gott kommer snart. ;)
Ha det gott i mörkret, tänd ljus och njut!






Härlig helg!

Oj, oj! Tiden rusar förbi här i Stockholm. Jag hinner knappt skriva om mina upplevelser och strapatser.
Denna gång blir det ingen djupdykning utan bara ett kort inlägg och uppdatering.

Sedan i fredags har jag hunnit besöka Fjärilshuset på Haga, strosat runt i Gamla Stan, ätit på restaurant, gått på bio, smuttat på champagne, besökt en vacker kyrka m.m....


Sara njuter i fulla drag på Hötorget med dess färgsprakande marknadsstånd.



Jag mår toppen, är både nöjd och glad efter att ha genomfört min första egna inredning.
Flera bilder från helgen, min inredning och kanske även lite djupdyk utlovas inom kort då klockan inte är så mycket och min dator vill samarbeta! ;)

Kram

RSS 2.0