Hålla ihop

.
.
.
.
Snubblade över den här söta men sorgliga musikvideon "Die young" av "The Sweet Serenades", den fastnade i mitt hjärta och slog ann en sträng av vemod. Även såhär kan vardagen se ut för en del. Värt att tänka på om man har en sambo man älskar. Allt småtjafs spelar ju faktiskt ingen roll, bara man får lägga sig och vakna vid sidan om den man älskar...
.
.
.
.
.
.


Kinokväll...

.
.
.
... med självaste Bettiboll, Fredrik och Bella på Sölvberget i Stavanger. Brillorna på första gången detta år, mest bara för att känna om de gör någon skillnad (gissa om gatstenen på stavangers små gator blev vass och kantig!!!)
.
Fredrik och jag inhandlade varsin pappkartong i skinande gult och rödaste rött till bredden fyllda med knapriga, varma poppcorn. Bettan hon nöjde sig i sin tur med några salta sillar. När alla försett sig med sitt knatade vi i gemensam mak vidare till salong nr 6 där vi sjönk ner på rad 4, aningen snett till höger och andades förväntan på ett sätt så som man bara kan då båda genierna Tim Burton och Johnny Depp har ett finger med i spelet. Filmen "Dark Shadows" och Johnny höll oss sedan fångna och fängslade i ca 2 timmar, ja förtom Fredriks lilla korta avstickare in i drömmarnas värld. ;)
.
Nöjda, glada och skönt biosega efter filmen stötte vi på några sommriga skönbönor på Choco Bocos uteservering. Irma, Fanny, Malin och Madde hade även de släpat sig till Sölvberget för en kväll i kinons tecken. De var så sommriga och fina där de satt i sina tunna skinnjackor, med sina solblekta hår och röda läppar. På deras kinder bar de tecken av försommarens första strålar, vackra små rödbruna brännor och på en och annan näsa kikade små fräknar nyfiket fram. Härliga brudar, härliga Stavanger!
.
Nu väntar en kväll med lite egentid. Joel är hos Victor på Grasholmen och leker, förmodligen kommer han inte hem förren sent, sent i kväll. Jag ska passa på att bara mysa runt, skämma bort mig själv med lite goda krämer, kanske ta ett fotbad. Vem vet? Mysigt ska jag i alla fall ha det!
.
.
.
.
.
.
Ett litet P.S. till mig själv, om ca 2 veckor är jag hemma i Sverige igen med Joel vid min sida.  Vi ska medverka på Julias student, träffa familj, nära och kära. Det blir fint det, som jag längtar!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Nu dags att fly in i musikens underbara värld. Belle och Sebastian, Melissa Horn, Lars Winnerbäck, Veronica Maggio, ane Brun och Laleh. Lyft mig högt, ge mig vingar...
.
.
.
//
Josefin Barfotabarn
.
.
.
.
.
.


Sängdags...

.
.
.
.
ZzZZzzzzzsängdags på Kirkegaten 34 men piggelinen är vaken efter en mysig kvällsfika med Oskar och Kim.
Joel är på Grasholmen hos Victor men ska nog snart knata hemmåt, över den långa blåsiga Hundvågsbron. Jag koser runt med tända lys och lyssnar på Jose Gonzalez och skänker tacksamma tankar till någon där uppe som gav mig denna fina och välbehövliga lugna kväll med fina människor runt mig. Nu ska jag stämpla ut för kvällen, krypa ner och njuta, ta hand om er i blåsvädret!
.
.
.
.
.
.
Kärlek//
.
Josefin Piggelin Barfotabarn
.
.
.
.
.
.


Från ett hjärta

.
.
.
När hjärtat värker och huvudet snurrar, att bara låta sig själv försvinna in i flertalets dimma. Ett sätt att få hjärtat att fortsätta slå, ett sätt att få själen att vila. Att vaggas och tröstas av tryggheten och kärleken hos en vän, fly från en varm famn för att sedan djupdyka direkt ner i nästa. Bygga mysöar och kojor, hålla kramkalas och djupandas. Se mig, rör mig, håll mig hårt för jag har glömt hur man andas och du är min enda väg till syre!!!
.
.
Sy upp hjärtat på en tråd och bära synligt runt halsen, som sköraste smultron på sommarens första gulnande grässtrå. Känslan av att vara nära på genomskinlig, som ett glas mjölk spätt ut med allt för mycket vatten. Liksom färgvirveln i ett vattenglas från en doppad pensel, löses upp och försvinner i en kaskad av färger. Kvar finns något grummligt grått, som dimma och gröt...
.
.
Som en liten flicka i allt för stora stövlar, släpandes snubbligt frammåt. Alltid frammåt, inte våga titta bakåt. Där jagar stora svarta skuggor med vässade tänder, de är ute efter glädjen, viljan och allt annat du har kärt. Farligt nära, liksom nafsar de i hasorna, det flimmrar svart för ögonen.
.
.
Ett leende som aldrig når hela vägen upp till ögonen och en vilja skapad av sköraste glas. Att vackla, som en lindansare på tunnaste spindeltråd. Det är farligt nära.
.
.
Dags att putsa pansarskruden av fjädrar, låta vilja gro och slå rot på nytt. Låta rötterna skjuta djupt ner i marken, stålsätta viljan och finna en väg tillbaka till glädjen. Precis som en blomma vissnar ner och återuppstår så skall även jag blomma!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Äventyrslusta och drömmen ut i friheten...

.
.
.
Den senaste tiden har varit rätt så tung och aningen mörk. Massor av jobb och olika familjebesvär har dragit från alla håll, tunnat ut mig och gjort mig genomskinlig, tunn och bräcklig. Som tur är har jag en fin sambo som tröstar, värmer mitt frusna hjärta och omfamnar tryggt, drar mig med på äventyr och får mig att se saker lite ljusare. Nedan kan ni se ett plock av bilder från flera olika dagsturer och äventyr runt om i Stavanger. Håll tillgodo...
.
.
.
.
Joel och jag, en solig helg på Hundvågs värmande klippor.
.
.
.
.
Joel fångade fräknar och plattfiskar förra tisdagen då vi tillsammans med bästa Bettan, Joel och Victor drog ut på musselplockning vid Gausel.
.
.
.
.
Joel, jag och våra små husmusar på äventyr. Kaffe på termos, knapriga tilltugg och varma filtar fick slå följe denna soliga dag på Hundvåg.
.
.
.
.
Tänk att det finns flera som kan busa loss precis som jag gör då Piggelinen lever ut i mig.
.
.
.
.
Lycklig och busig bland sjögräs och tång.
.
.
.
.
Kvällstur med Joel till Gausels sköna klippor. Korvgrillning, pinntäljning och krabbsökning...
.
.
.
.
En vacker liten klippblomma förgyllde kvällen.
.
.
.
.
Grillmästaren?!? Egentäljd korvpinne stadigt i handen i alla fall. ;)
.
.
.
Idag är det lördag och jag har fri för första gången på ca 3 veckor. Det är både behövligt och galet skönt. Jag sov nästan till kl 10.00 innan jag skrotade ut ur sovrummet, hasade i mina träningskläder för att börja denna lediga dag på bästa sätt. Morgonyoga i solen från vardagsrumsfönstret är en fin medicin, hoppas nu bara att jag håller mig lika glad och avslappnad hela dagen lång. Nu ska jag skrota vidare ut i köket och laga lite frukost till min trötta sambo som fortfarande ligger kvar i sovrummet och småslummrar.
.
.
.
Ha en fin dag alla kära och kom ihåg att ta hand om er själva,
annars kan ni ändå inte hjälpa någon annan.
.
Det kan vara lätt att glömma bort av och till...
.
.
.
Kärlek i högar//
.
Josefin Barfotabarn, Morgonsuddare och Yogautövare
.
.
.
.
.
.
.
.


Blanka ögon...

.

 

.

.

.


 


RSS 2.0