Dubbelt upp Vaulen




I onsdags var det dags igen. Christina skulle ha besök så jag valde att hitta på något annat, så klart blev Trine och Ole indragna i det hela. Det blev ännu en tur till sköna Vaulen där ett tappert grillförsök genomfördes. Jag kan bara säga en sak, köp ALDRIG en engångsgrill från Prix!!! Nu vet jag varför det kallas engångsgrill iaf. Efter att ha användt det så grillar man aldrig igen, alltså en engångsgrill! ;P

Oavsett om grillningen blev mindre lyckad så blev det en fin kväll med fotboll, boule (här kallat bokkia, hur nu det stavas!?) och många härliga skratt. Skratten kom igång efter att humöret gått upp igen då vi pillat i oss lite mat, det var riktigt illa där ett tag. Humören sviktade och magarna kurrade men det ordnade som sagt upp sig med lite mat och en varsin öl på klipporna. Det blev inte så mycket "grillmat" av det hela men det fanns ju mycket annat gott man kunde äta som tur var. En minnesvärd kväll i mysighetens tecken. Tur att Trine och Ole finns där och lyser upp min vardag ibland. <3  



Engångsgrillen från helvetet.



Detta är vad grillen efter mycket om och men, tusentals tändstickor och hjälplösa försök till återupplivning av glöd presterade. Ha ha, helt galet!

Nu mot byn för att posta lite norsk "red tape". Ha det fint!


//Josefin Piggelin






Vackra Vaulen!




Häromdagen, i måndags var min start på dagen allt annat än solskensaktig. Jag vaknade på fel sida, vrång, småsurig och med en magvärk från helvetet. Jag kurade ihop mig i soffan med mitt täcke och blev liggande där med min älskade vetekudde "Hästi" på magen. Efter någon timme orkade jag häva mig upp i sittande ställning och självfallet knapprade jag igång med datorn. Efter mindre än 1 minut blev jag indragen i en chattstund med Ole som trugade på att vi skulle ut på tur för vädret var så fint, för att vi båda var lediga och för att Trine hade kvalitetstid med sitt syskonbarn. Det tog inte lång stund innan jag övertalats. Så, så blev det. En tur till Vaulen stod på agendan. Här kommer lite bilder från den fina dagen. Titta och njut!  



Maskrosor, eller som de kallas här "Lövetand" stod på rad och triumferade i solskenet och en hel massa snack, skratt och en busstur senare.....



...Härliga klippor! Vi var framme på Vaulen.



Den lille havsfruen aka Ole. ;P Jag är fortafrande lika nöjd med att jag lyckades få Ole att posa på stenen. Ha ha!



Utsikten var spektakulär.



Fagra små klippblomster...



Piggelin i solskenet, plötsligt var magvärken som bortblåst. Vem har tid att tänka på sådanna tråkigheter då man är mitt i en skönhet som denna?!



Precis lika självklar som min älskade rullväska "Aset" är för mig, lika självklar är Oles bag, efter denna tripp även kallad "Bögbagen". Denna dag innehöll bagen delikatesser som flatbröd, någon typ av salt kött, kiwi, äpplen och vatten. Han tänker på allt den där killen! Han hade till och med med sig en kniv till kiwin, det ni! 



Naturnära <3



Denna växt minner mig om farmor och farfar och alla deras älskade Ålandsresor. Farmor fullkomligt älskade denna lilla skönhet och klippkrypare.



Härliga hav!



Vita raringar svajandes i den varma vinden.



Vaggande sjögräs...



Klättervänliga klippor...



Söta små blommor. Något som är riktigt kul är att växtligheten i Norge och Sverige skiljer sig en aning. Jag har sett en hel del nya växter som jag aldrig tidigare sett. Underbart!



Skogsvioler som jag fann efter en stig som ledde genom en knotig skog på vägen hem från Vaulen.



Harsyra är så vackert med sin pigga färg och sköra blomster, som tur är finns den även i de Norska skogarna.

Det var den dagen det. En fin dag till ett fint utflyktsmål. Jag kan med säerhet säga att det inte är sista gången jag njuter Vaulens skönhet, hit kommer jag komma många fler gånger. Särskilt eftersom ett av Stavangers bästa badställen finns att finna här.

Idag är det lördag och jag är ledig. Ännu en underbar dag i solen väntar men först en tur in till byn för att ordna upp lite småsaker, post brev m.m. Sen blir det nog en löprunda ute vid Mosvannet, det är nu ett tag sedan jag joggade där så det är dags att ta tag i den saken. Jag känner i knäna att jag joggat på allt för mycket asfalt i det sista, så Mosvannet är nog precis vad jag behöver. Till kvällen kommer Julia äntligen tillbaka hem till oss på Pedersgata, hennes familj åker hem ikväll. Planen är att ta igen förlorad tid och att sedan virvla iväg ut på Stavangers dansgolv. Wiiieee, can't wait!

Nu frukost! Hoppas solen skiner lika varm och skön på er som den gör här i Stavanger på mig. Ha en underbar helg mina vänner. Kraaaaaaaaaam! <3 

// Josefin Piggelin Barfotabarn Partysvensk 





 


Piggelin i Kvadrat




Jaha, första arbetsdagen efter påskledigheten fullkomligt susade fram i rasande fart. Innan jag visste ordet av hade jag jobbat mer än planerat igen, 11 timmar i sträck på Kvadrat. Men kanske lika bra det, eftersom jag inte ska dit igen förren om 1 vecka. Vi fick massor gjort och tack vare min långa arbetsdag (och hårda insatts ;)) kan jag nu med någorlunda gott samvete gå vidare mot utmaningarna med butiken i Stavanger centrum.

Min mobil ringde kl 20.00, sambon Christina lämnade den goda nyheten om att det stod middag på bordet och väntade på min hemkomst. Efter en lång dag lät detta som ett besked direkt från himmelen så ni kan ju gissa om jag blev besviken då jag kom hem och all mat var uppäten. :( Lagom besviken och småsurig petade jag i mig en youghurt innan jag drog ut på en joggingtur i solnedgången över broarna till Hundvåg. Med ens känndes livet lite lättare och bättre. Det var en riktigt skön tur, men det gick allt för fort. Jag var hemma tidigare än vanligt trotts att jag sprang ett längre stycke än jag brukar. Dags att utöka joggingrundan tror jag. 

Man skulle kunna tro att jag är trött efter en så lång och slitsam dag som denna, men icke, no, nix! Jag är pigg, pig, piggelin! Klockan är nu 00.27 och jag känner fortfarande inget behov eller någon som helst önskan om att krypa ner för en skön natts sömn. Konstigt! Men, sån är jag. Vad är det för fel på mig? Ibland undrar jag... 

Imorgon ska jag jobba sammen med Trine igen, som jag gleder mig! Wiieee! Kanske detta kan ge mig motivation till att försöka sova, då kommer morgondagen tidigare.

Natta folkens! <3

// Josefin PIGGelin Barfotabarn




Klippfrukost och kvalitetstid




Om jag låter mina ben bära mig över de tre broarna till Hundvåg så finner jag all denna härlighet. Något som jag har svårt att greppa är att jag på enbart några futtiga minuter hemifrån kan uppleva allt detta.  Härom dagen tog jag mitt pick och pack, frukost, en god bok, solglasögon m.m med mig hit. Jag njöt en lång dag i solen, myste runt på klipporna och spenderade kvalitetstid enbart med mig själv. Det sistnämnda, kvalitetstid är en underskattad sak. Det är superviktigt att ta sig tid för sig själv något jag börjar inse. Som taggen på bilden ovan säger: Love You. Älska dig själv, så vill jag leva. Det hela blev i alla fall en helskön dag som gav både sinnesfrid och en skön solbränna.
  


Blommande körsbärsträd...



Färgglada buskar...



Tulpaner...



Små söta skutor med härliga färger, skador och skavanker...



En myspysplats under ett stort videträd med utsikt över havet...



Jag kan inte förstå hur det kom sig att jag fick ha all denna härlighet för mig själv en solskensdag som denna. Men jag kan inte klaga.



Skön sand med tillhörande gungor. Tänk att svischa fram genom luften och sammtidigt blicka ut över ett skummande hav med guppande båtar, måsar och änder.



Härlig tång!



Solsken och klippmys.



Fotdopp i havet, inte helt fel start på dagen.



Sköna klippor...



Glittrande skönhet!



Söta små Bellisar smilar snällt från gräsmattan.



Sist men inte minst en skön bänk all vila sig på. Här kan man verkligen se tidens tand. Jag kunde räkna till hela 4 olika lager av färg. Slitet men ack så vackert!

Tänk, om jag vill så kan detta vara en del av min nya vardag i Stavanger. Jag jublar och skuttar högt av denna tanke och känner tacksamhet till livet.

Nu är det dags för lite sömn så att jag orkar upp till min första arbetsdag efter påskledigheten.

Sov sött alla fina!


// Josefin Piggelin, solskensbarn och klippmysare









Prinsessa med vargliknande köttätartänder




Under veckan som gått så har vi haft besök av Christinas fina familj. Det har njutits god mat, syskonkärlek, beskådats foton från Christinas yngre dar och mysts i största allmänhet. Det var riktigt fint att få träffa dem alla. Det är alltid lika härligt när man blir välkommen in i en familj, att bara kunna se på dem alla hur mycket de tycker om varandra. Hela två middagar medverkade jag. Jag fick i vanlig ordning ansvara för dekorationerna (att tända ljus och snitta blommor). Helt okej arbetsuppgift enligt min mening.  



Som alltid med färska blommor hemma så kliar det lite extra i fingrarna. Jag ville ha in våren i huset så jag valde att knata ut och knippsa några färska videgrenar att fylla ut buketten med. Jag blev riktigt nöjd med resultatet. :)




Båda kvällarna som jag spenderade med familjen så hade jag mysstund med högläsning för Christinas yngre bror. Såååå söt! På bilden ovan myser vi i min säng med boken "Vinter i Jyckeberga", en av mina absoluta favoritböcker när jag var liten som jag fått av farmor och min älskade farfar. Jag blev riktigt varm i hjärtat av all kärlek jag fick av detta lilla energiknippe. Något jag kommer minnas länge är den söta kommentaren:

"Vet du ka?!?!? Jag ska köpa öredobbar/örhängen till dig, sånna gröna diamanter!!! Och vet du ka???! När du går i solen så GLITTRAR dom!!! Och vet du ka?!?! Då kan vi gå på bal och du kan vara prinsessa."   

Gullunge! Finns det något sötare? En annan lite rolig kommentar gällde mina tänder. I boken vi läste förekommer det läskiga vargar med vassa tänder och han nämnde bara så i förbigående att jag hade "köttätartänder, sånna som man kan bitas och döda med". Han syftade så klart på mina två något spetsigare tänder. Ha ha! Men han har ju en poäng, kött är ju otroligt gott och ni som känner mig väl vet att jag inte säger nej till det i första taget. 

Utöver bokläsning så släcktes taklampan och mina två ljusslingor som jag har på sänggaveln tändes. "Det är som att titta på stjärnorna, nu ska vi mysa!" Och så låg vi där och tittade på "stjärnorna" ihop. En otroligt fin stund som värmde mitt hjärta och suddade bort lite saknad av min egen familj. 

Så, som fager prinsessa med glittrande gröna diamantöredobbar och köttätartänder avslutar jag kvällens inlägg. Nu ska jag krypa ner i min "säng" (och nej, jag sover fortfarande på min fluffiga och tjocka luftmadrass) och kanske jag kvällen till ära ska tända mina ljusslingor och somna under stjärnorna...

Natta! //

Josefin Piggelin, Prinsessa och Köttätare





 


Blomstrande körsbärsträd och busfrön





Det här är livet, här just nu. Varje minut, varje andetag känns som en dröm. Allt är så fantastiskt fint, nytt och spännande. Nästan varje dag är möter jag nya äventyr. Jag uppsöker nya outforskade plaser, utför nya aktiviteter och allt, all härlighet tycks lirka sig fast runt mitt hjärta lika enkelt och tillfredställande som det är att knäcka ett nykokt ägg eller skorpan på en creme brulee. Jag hinner inte med bloggandet som förr men egentligen stör det mig inte eller ger mig dåligt samvete. Hur kan jag ha dåligt samveta för att jag lever livet och njuter?! Aldrig! Det enda jag känner är att det är trist att jag inte finner tiden att visa alla er där hemma alla vackra ställen och stunder jag upplevt i det sista. Här i krokarna av Stavanger finns det gott om smultronställen och mängder av vackra pärlor. Ni kommer dessvärre inte få med er allt (då skulle ni drunkna i bilder, tro mig!) men många små härliga glimtar och levnadsglädje, pysmysigheter och tokerier utlovar jag.


I torsdags den 21 april lämnade jag och Trine gårdagens festligheter och virvlande dansgolv bakom oss till förmån för en mysig skogstur med vår chef Natasa och hennes fina familj. Dagen inleddes med en bussfärd ut från byn i solsken och värmande lyckoskratt. Ca 20 minuter senare anlände vi hem till Natasa där husesyn, familjebeskådning med tillhörande hjärtliga hälsningar samt en underbar frukost bjöds. Estetiskt vackra nybakade bröd smakade himmelskt och minnde om mammas bergis (även det bröd som bakades flitig av min söta mammis när jag var liten). Efter frukosten spelades fotboll (barfota i gröngräset för min del så klart) och busades det runt ute i hagen/trädgården. Gud så söta ungar, Tea ljuv som en dröm och Daniel, ett riktigt litet energiknippe och busfrö.



Natasas nygräddade bröd, mmmm!!



Energiknippet själv. :)


Sen var det så äntligen dags, vi packade in oss alla i bilarna och for iväg till dagens äventyr. Ca 30 minuter senare var vi så framme vid "Arboret". En slags promenadvänlig skog som liknar lika mycket på en vild naturpark som en skog. Här matades änder, fikades i solen, doppades fingrar i friska vårbäckar, skuttades på stenar, gapskrattades det vilt av lycka, balanserades över broar, busades bland buskar och blomstrande körsbärsträdträd och doftades på blommor, bland mycket annat. Att få (ja, snarare tvingas till) hålla en söt liten tvååring och vilde i handen (en vilding som dessutom i de flesta fall inte alls vill bli hållen i handen av någon) vandrandes på en knastrande grusstig i solskenet det är livet! Kärlek och livsglädje sipprar ur varje por och hjärtat fladdrar vilt och varmt, ja det liksom skuttar och det gör det ännu lika märkbar som dagens solsmekningar på mina kinder och min näsrygg. Tur att jag har så många fina människor omkring mig som delar med sig av sina familjer, vänner, värme och kärlek då min egen familj är långt borta. 



Hela gänget, en munter skara. :D



Körsbärsknoppar på väg att slå ut.






Glittrande bäckar...



Trinehjärtat! <3






Sötnosarna myser i solen framför en av alla små bäckar.





Efter besöket i parken for vi hem till Natasa igen. Här grillades och lektes loss den sista unns av energi genom fotboll, flygplansflygning (ni vet så där mysigt som när man lyfter upp barnen i luften på sina fötter), vollybollpassningar och grisbollning. Efter denna härliga dag väl hemkommen myste jag runt lycklig på mitt rum.

Tänk att fnitter och skratt från små barn kan ge så mycket glädje...
Underbara dag, underbara liv!

Stor kram till er alla!

// Josefin Piggelin Barfotabarn, solkysst och lyckorusig





Vissen?



Om du känner dig vissen...



Ta dig ut i naturen...



Slå dig ner i gräset...



Lyssna på skön musik...


 



Plocka blommor...



Njut av stillheten...



och räkna molnen på den klarblå himlen.


 


Jag lovar att allt känns så mycket bättre sen.

Love! <3 //

Josefin Piggelin Barfotabarn och Ängsflicka 







Partysvensken rycker in...




Det är onsdag, mörkt ute och klockan har i skrivande stund passerat 22.32. Jag har nyligen kommit hem från dagens arbetspass på Indiska i Stavanger. Denna dag har varit ett riktigt maraton, jag har jobbat från 08.00 till 21.00 (13 timmar för er som inte orkar räkna efter ;P). Det är skönt att äntligen vara hemma efter denna arbetsamma men ack så roliga och effektiva dag. Vi har hunnit med så gott som hela fashionavdelningen och imorgon blir det nya starka tag igen, denna gång står interiör i fokus. Här ska fixas!!! 

Denna fina kväll är jag ensam hemma i lägenheten, jag vet faktiskt inte ens var de andra raringarna håller till. Men just i kväll bryr jag mig inte så mycket om det, det är så skönt att bara sjunka ner i soffan och vara lite för mig själv. Jag lyssnar på musik på hög nivå och myser med färska snittblommor och levande ljus. Mmmm...   

Äntligen har jag fått tid till att berätta lite mer om de dagar som gått. I kväll tänkte jag skriva lite om i fredags då jag planerat att vara tråkig, trist, hemma i myskläder och bara slappa. Så blev det självfallet inte! Jag hade precis kommit hem från en löprunda runt Mosvannet (dagen till ära hela 2 varvs jogging, det ni!), duschat, tagit bort smink och krypit i myskläderna när en  viss Ole hör av sig. Det visar sig att han har ledigt från Trine (som var hos sin syster och njöt kvalitetstid) och att han sitter ensam hemma denna fredagskväll utan att ha någon att dela en öl eller prata strunt med. Stackarn! Han frågade extra snällt och tjatade lite lagom och slängde sedan in lite vin i potten. Så vad ska en partysvensk göra!?! Självklart ställde jag upp. Det var bara att fatta hårborsten, lirka ut trolltovorna, sminka mig och slänga på festblåsan och de höga klackarna...



Det blev en fin kväll i huset med den giftgröna dörren. Många härliga skratt, fina samtal, mindre fina/icke så skönsjungande telefonsamtal, kapplöpning i trappor, utbyten av,  ska vi kalla det erfarenheter (?) och festliga minnen (det var nog mest jag som stod för utbytandet, hur gick det till!?). Vi kikade på foton från äldre dar, spelade musik och trallade med. Självfallet, som alltid när man befinner sig i huset med den giftgröna dörren så åkte "fisken" fram. Oh no!!! Planen var från början att ta oss ut på byn och dansa loss men vi kom aldrig så långt. Det är risken man får ta med detta härliga sällskap. Istället låg vi och småsnackade in på småtimmarna. En lyckad kväll med andra ord, trotts bristen på dans. På morgonen strosade vi in till "Gott Bröd" där Ole bjöd på frukost. När vi väl mättat våra magar och återställt vätskebalansen något gick vi till sötnosen Trine som var på jobbet. Här avlämnades rapport om den galna gårdagen, Ole visade stolt fram sitt blåmärke på knät från fallet i trappen från vår kapplöpning (som han vann ;P) och jag skrattade så jag kiknade. Trine bara skakade på huvudet och sa något i stil med: Ni två alltså!  








Så avslutningsvis vill jag tacka Ole för en fin oförglömlig fredag, tack Ole (och ja, Trine berättade att du saknade rapport om fredagen på min blogg, och ja jag täkte skriva om det oavsett men hade inte tid förren nu och ville ge den en chans att komma till sin rätt. Ha ha!)! ;P

Låten nedan spelade sambon Christina för mig då jag satte mitt första "trick" på longborden, glad och härlig låt. ;)





Nu är klockan 23.06 (ops!! Blev visst 23.59, var ju tvungen att ha en passande bild och videor från kvällens galna upptåg, he he) och jag ska krypa ner. Även imorgon väntar som sagt en intensiv arbetsdag och även om jag är en liten piggelin så kan det vara lurt/smart att få några timmars vila och sömn.

Natta mina fina!//

Josefin Piggelin Barfotabarn Partysvensk, fiskdrickare och nattuggla



 


Golvad och "Goody Goody"...




Efter en lång och något slitsam (men även helt galet fin och lyckad) arbetsdag ligger jag nu golvad på den mjuka mossgröna mattan på mitt rum. Jag lyssnar på skön musik, lurar på helgen och vad den kommer att föra med sig och saknar min fina familj en aning. Saknaden blir alltid lite större då jag vet att de alla är tillsammans utan mig. Nu i dagarna vet jag att Karro-kråka kommit hem från England och redan har hunnit hälsa på syster Pernilla, syster Julia och mamma Stina. Säkert har hon nog även vid det här laget hunnit hälsa på pappan också, alltså hela vår familj. Jag vill också!!! För att trösta mig lite och dämpa saknaden ringde jga till kråkungen och hann prata och busa av mig lite i några minuter, sen tog telefonpengarna slut och samtalet dog. :( Ja ja, jag fick i alla fall en rejäl dos av Karroskratt så det var fint.

För ovanlighetens skull är jag lite trött och seg, kanske borde ta en tidig kväll? Hmmm, undrar när jag gjorde det sist!? Det var nog före tiden i Norge, i alla fall före stavanger. ;) 
I morgon vill jag vara utvilad för då kommer det finbesök från Trondheim hit. Självaste Fröydis ska komma till min butik i Stavanger och tillsammans ska vi bland annat planera kommande storkampanj med ingen mindre än designern Jade Jagger (Mick Jaggers dotter), det ni! Som jag gleder mig till detta kan ni tro, 12 maj kan inte komma fort nog. Wiiiieeee!!!



Idag slog jag en signal till butiken i Trondheim och när rösten i andra änden svarade visade det sig vara min fina Maysan! Jag presenterade mig inte utan kvittrade fram ett busigt litet hej. Reaktionen från andra sidan telefonledningen var ett glädjevrål följt av något  i stil med: ÅÅÅÅååååååååå, är det du lilla snuppan!!! ÅÅÅÅåååå!!! Så fint att höra din stämma igen!, du ser ut att ha det så bra och det strålar om dig på alla bilder". Fina Maysan!!! <3  Hon fick till och med mig att fälla några glädje- och saknadstårar. Fina fina människa!!! Om tekniken är med oss och om orken finns kvar så blir det lite skype med detta hjärta ikväll. Men först en tur in i duschen så jag slipper allt köande och väntande imorgonbitti.







Avslutningsvis vill jag ge er alla lite "Goody Goody", för livet är sååååååå fint! <3





Ha en fin kväll alla underbara! //

Josefin, Barfotabarn och Golvpysmysare




   


Mer om veckan...




Här kommer lite kort om veckan som varit. Jag tänker ta er med på en resan från måndag till torsdag, ett enda stort härligt äventyr. Ha en fin stund!

I måndags jobbade jag först ett pass i Stavanger och fördrev sedan 2 timmar på byn och gjorde Trine sällskap på jobb innan jag drog vidare ut till Indiska på Kvadrat och kvällens personalmöte. Det var ett lyckat möte och även jag pratade om en hel massa saker. Det kändes fint och jag kunde se en gnista tändas och ett engagemang som lovade gott. Klockan hann bli 23.00 innan vi avslutat kvällens möte så det blev en lång arbetsam dag men likväl en fin dag.

Tisdag: Morgonen inleddes med mysfrukost på Steam, Trine älskar deras kaffe. Sedan hade jag och Trine kvällspass och stängde butiken tillsammans. Direkt därefter skuttade vi ombord på buss nr. 11 nerdanför Domkyrkan. Bussen tog oss ut till Mosvannet där en härlig promenad avnjöts. Självklart fylldes denna promenad med tokerier och en hel massa skratt som vanligt i Trines sällskap. Mosvannet var helt fantastiskt vackert och har de perfekta förutsättningarna för jogging. Jag föll ännu mer för Stavanger stad och själva Mosvannet med alla små grusvägar precis längs vattnet fyllde mitt barfotabarnshjärta till bredden. Här kan jag verkligen leva, bo och trivas! När jag väl kom hem från denna härliga tur väntade samborna med pyssel, värme och virvlande glad och rivig musik. Christina hade med sig en kompis hem, Lasse hette han. Jag, Julia, Lasse och Christina slog oss alla ner runt vårt runda bord och målade på Christinas russebukser (russebukser: något de som tar studenten i norge har). Utöver denna härliga skara fanns där nyköpta påskliljor, värme, skratt, gemenskap och temys. Det kändes som att kliva mitt in i en tomteverktad, sjudandes av liv. Orden mysigt och härligt räcker inte riktigt till. Min fina Norgefamilj!!! <3 Dagen till ära flyttade även Julia tillbaka in (hon ska bo i Michelles rum medan hon är borta). Christina hade även skrivit ut massor av foton på alla oss tjejer och gjort ett litet fotomontage som nu ska sättas upp i stuan/vardagsrummet. Så fint så!



Trinehjärtat <3


Vackrare skog får man leta efter...


Jag och "nappträdet", hit går föräldrar tillsammans med sina små som ska sluta med napp. Barnen får ta avsked av sina nappar genom detta konstfulla sätt. Barnen får knyta upp sin tutte/napp i trädet, ett tydligt avslut och en god avskedsseremoni.


Tokfia! :D


Lean baby, lean...


Utsikten över sköna Mosvannet...


Trine busar med bussbiljetten på vägen hem. Ha ha!


Min pysselfamilj...


Målning på hög nivå! Självfallet försågs byxorna med en svensk flagga, några små filurer och lite text...


Resultatet så här långt, det kommer bli fler omgångar med målning i lag med mina fina, fina vänner.

 
Småknott och en liten hemlighet. I lommen/fickan målade jag ett hjärta med stänk av svenska färger, busigt va!? ;)


Jag och Julia målade på samma ben, det internationella benet. ;)


Och så kom Onsdagen:
 


I onsdags spenderade jag en hel del tid ute i vinduet och så flyttades alla avdelningar med fashion om. Jag spacklade och målade hela fönstret inför en kommande kampanj som kräver perfektion. Indiska ska snart ha ett stort sammarbete med en känd designer och då krävs att vinduerna är tipptopp. Så denna skyltning blev tämligen enkel, men likaväl så fin. 50- 60-talet är tillbaka. Massor av härliga kjoler/klänningar med superfina snitt...


Efter jobbet avnjöts en middag på ostehuset sammen med chefen/vänninan Kathrine. En fin stund med lite djupare prat. Efter middagen blev jag medbjuden hem till Kathrine där en kopp kaffe avnjöts och en katt hälsades på och busade massor med. Till kvällningen blev det skype med mamma och Julia men först en joggingtur över broarna till Hundvåg i regnet...


En liten bit vardagsvackerhet jag passerade på vägen hem...



Plötsligt var det torsdag:

Jag jobbade i vanlig ordning och väl hemma igen möttes jag av en glad Julia som bakat härligt smarriga hälsomuffins me färska blåbär. Mjummy! Jag gjorde ett snabbt ombyte och sedan bar det av (med muffins i handen) till Mosvannet för andra gången denna vecka. Jag ville visa Julia denna fina plats och samtidigt få lite härlig motion. Ännu en lyckad kväll! :D 


Spex...


Muffinsglädje! :D


Julia fotar de små änderna vid Mosvannet, jag fotar i min tur en liten Julia. ;)


En av många detaljbilder jag tog under denna torsdagstur. Varken jag eller Julia har tidigare sett denna blomma. Fin och väldigt tidig att blomma...


Det var det, måndag till torsdagsresan är slut och jag likaså. För idag, måndag har jag provat på att åka longboard för första gången (för att ine tala om att jag satt en helt ny struktur på de fyra väggarna på dining på jobbet, slitsamt arbete som jag velat ta tag i sedan jag kom och äntligen blev det av). Tillbaka till longborden. Det var helt galet fantastiskt ljuvligt, kul och fartigt!! En perfekt sysselsättning för ett piggelint och barfotabarn. Nu är jag helt hooked!!! Det blir att köpa en egen bräda så jag kan fortsätta med denna härlighet. Som tur är har Lasse en extra bräda han inte använder, med lite tur passar den mig och kan då köpas för en lite billigare peng. Det bästa av allt var att jag bara efter några ynka få försök lyckades göra ett hopp och vända mig på longborden (byta fotfäste), supernöjd! Lasse sa till och med att jag var flink/duktig och att jag var stadig med bra balans. Det bådar gott för min kommande longbordarkarriär. ;) Även Julia är sugen på att prova denna ärofyllda träningsform/sport/aktivitet. Det kommer bli en helt fantastisk fartfylld vår, jag och Julia ska susa Stavangers gator fram.... 

Som ni ser har det varit en fullspäckad vecka, och det slutar inte här mina vänner. Ännu har jag jag inte nämnt fredag, lördag och söndag. Mina riktigt aktiva dagar. Nu kanske ni även förstår avsaknaden av blogginlägg, jag har varit fullt upptagen med att leva livet. Wiiieeee!!! Nu ska jag krypa till kojs i mitt nystädade rum så jag hinner få några timmars sömn innan Kathrine bromsar in bilen på Pedersgatan imorgonbitti, för att ta oss till Kvadrat, Indiska och jobbet. 

Natta folkens! <3  //

Josefin Piggelin, longbordare och tokfia





Luftigt lätt...




Luftigt lätt har denna vecka passerat. Dagarna växlar lika snabbt som molnen på himmelen och jag har så mycket härligheter för mig om dagarna att bloggen inte hinns med. Jag är upptagen med att leva loppan, andas och njuta. Jag börjar bli riktigt bra på den ärbara konsten att leva var dag fullt ut. inte en enda dag denna vecka har varit bortkastad, trist eller tråkig. Här i stavanger är det fullt upp och mitt huvud snurrar av all vacker fågelsång och vårighet omkring mig. Livet är fint mina vänner, livet är fint! Jag har tagit så många fina foton under denna vecka och jag riktigt längtar tills den dag då jag äntligen finner en lucka ui mitt aktiva liv så jag kan retuschera dem och få dem upp här på bloggen. den dagen kommer säkert snart, förhoppningsvis redan denna vecka. Men hur det än är så kan jag inte må mig att prioritera att blogga då himmlen är klarblå och målnfri, solen skiner och fåglarna kvittrar medan vitsipporna vajjar i vinden. sånna dagar måste levas fullt ut, på ett eller annat sätt och allt som oftast slutar det med en härlig löprunda utomhus, mitt i naturen och härligheten...


Färgglada lyktor svajjar i vinden utanför mitt favoritcafé Böcker och Börs...



Jag ska försöka bättra mig med bloggandet, men lovar inget för livet leker och jag är leksugen så det bara spritter av energi omkring mig. Wihoooo!!! Med detta sagt önskar jag er alla en underbar vecka och säger, på återseende! Love life! //

Josefin Piggelin Barfotabarn Partysvensk, livsnjutare och energiknippe




 


Kärlekskrankar och spirande vårkänslor




Våren är verkligen på väg nu. Rabatterna vid Ostehuset i centrum växer så det knakar och det står inte på förren tulpanerna slår ut. Överallt kvittrar fåglar lyckligt och kärlekspar ser varandra djupt i ögonen, håller hand och kysser varandra mest hela tiden, mest allmänt, mest överallt. Våren är här och det med besked. Det känns som hela Stavanger har drabbats av någon typ av kärleksepedemi. Överallt spirar kärlek. Se bara på denna fina och ömma kärlekshälsning i form av pärlor dekorerade på en husvägg.



Eller kolla bara in alla fina inristade kärlekslöften och kärleksförklaringar på träden som kantar det fina turområdet vid Mosvannet. Överallt finns den, synns den, KÄRLEKEN.


Tänk att föreviga sin kärlek på detta sätt, fins det något finare?



Vad vore en bal på slottet?...




Inte undra på att man dras med i hysterin/epedemin en smula såhär när fåglarna kvittrar, solen strålar och kärleken stoltserar i vart hörn...  





Morgonstroseri...




Ibland kan det faktiskt vara riktigt fint att ta fel. Jo, jag menar det verkligen! I måndags gick jag hela en timme för tidigt till jobbet, jag hade så klart kollat på ett gammalt schema och eftersom jag inte fått nycklar till jobbet ännu fick jag fint finna mig i situationen. Eftersom det kändes rätt meningslöst att knata hem till Pedersgatan igen så strosade jag istället runt i byn och myste i morgonens härliga solsken. Här snackar vi kos/mys på hög nivå...



Jag gick backar upp och backar ner...



En liten tur upp till Valberg Tårnet och dess fina utsikt över byn blev det självklart eftersom det ligger precis i krokarna av Indiska.



Se bara!!! Vacker värre!!



Jag kisade mot solen och testade mina brillor...



Utsikt ner över Vågen...



Den åldrade, härligt slitna dörren som leder in i tornet...



Tornet i egen hög person. ;)



De nya skorna var så klart på så denna morgon var jag extra snabb och hade lite extra spenstiga steg. Dagen till ära bar jag även mitt nya personalplagg från Indiska, världens mysigaste kjole/klänning med härliga färgglada blommor. ;)



Utsikt uppifrån Valand Tårnet, ner över Indiska... 


Som sagt, inte helt fel att starta dagen på detta sätt. Fler bilder från min morgonstrosning kommer snart. Nu ska jag krypa till sängs för det har varit en lång härlig dag på jobbet uppföljt av fika på Ostehuset med chefen Kathrine, hembesök hos den samme och sedan toppat med en joggingtur över de tre broarna (fram och tillbaka) och skypande med älskade syster Jullebulle. Underbar dag och en ännu underbarare kväll!

Sov så gott nu alla vackra, ikväll saknar jag så många av er där ute att det värker lite i hjärtat!

Puss!!! /

Josefin Piggelin, Äventyrare och Morgonstrosare






Helmys, gänghäng och partysväng




Ännu en helg har kommit och gått. Dagarna fortsätter att rusa fram och jag med dem. I fredags blev det gänghäng hemma hos Jan Kenneth tillsammans med sambon Christina. Vi var et gäng på 5 personer som såg film, lyssnade på musik och spelade poker. även lite pizzabakblev det. Sarrigt värre! Allt var precis som Hedemoralivet för ca 5 år sedan. Kvällen gruppaktiviteter tog mig med på härliga minnestripper tillbaka i tiden. Inte minst de galna bilfärderna i den JK:s gammla bil med tillhörande skumpiga säten och den där speciella bildoften (doftade precis som Pommers gammla amazon). Take me back!    



Utöver det så har denna helg gåt åt till sollapning på min nyfunna favortiplats på parkeringen hemma, jogging och partajande. I lördags släpade jag med Christina ut på en joggingtur, hon kämpade tappert och jag är övertygad om att vi ska knäcka även denna nöt med tiden. Till lördagskvällen kom trine över, vi lagade middag med Christina och Julia och vinet korkads upp. Vi kacklade på en bra bit in på natten innan vi släpade oss vidare in till byn där vi mötte upp killarna för dans. Som vi dansade sen, helt galet! En minnesvärd kväll minst sagt och jag kan knapt vänta till nästa gång vi intar dansgolvet på Hexagon. gud så underbart fartigt och härligt!


Solkatt!


Pysmysigheter vid träbänken.. Jag har blivit en hejjare på att vila på söndagarna nu. det är tredje söndagen på rad som jag spenderar på den soluppvärmda träbänken tillsammans med en god bok och så klart vatten (viktigt att återställa vätskebalansen efter lördagarnas partajande).


Årets första nyckelpiga landade på mina bara ben. jag hann dessvärre inte få en skärpan på kameran innan den lilla filuren flög vidare. Ganska kul tillfällighet att Trine kvällen innan berättat att hon vill tatuera just en marihöne/nyckelpiga. :)


Solkysst! Jag fick t.o.m. lite bränna av denna solstund. Det ni!


Finns det något härligare än bara fötter och ben under solens värmande strålar?!?




De nya skorna fick följa med ut men de stod mest bara och såg fina ut. det var ju trots allt barfotaväder. ;)

Nu ska jag rusa vidare till jobbet. Idag jobbar jag i Stavanger och snart får jag träffa lyckopillret och godingen Trine igen. Wohooo!! :D 
hoppas att ni alla får en härlig dag! Många kramar/

Josefin Piggelin Barfotabarn Discodrottning


En gammal goding...


och en passande låt, precis så känner jag. Ledsen Hedemora...


Ett litet P.S. det var Ole som vann förra veckans bowling ifall det inte framgick av tidigare inlägg. ;P

Kram/ D.S



RSS 2.0