27 mars...

 
 
 
 
... så bor vi här. Oslo-äventyret kan börja, nu är boendet på plats!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag skres kontrakt med en flyttfirma och igår betalades en rejäl summa pengar in för säkerhet till lägenheten. Det börjar ÄNTLIGEN kännas lite mer verkligt...
 
 
 
 
Ovan ses rummet som förmodligen ska bli Joels och mitt. Längtar SÅÅÅÅ till att få inreda och komma i ordning. Tänk så mysigt!!! Jag tror nästan det är den bästa delen med att flytta, att få ett blankt blad, ett helt nytt, tomt och vitt rum att inreda precis efter eget tycke och smak. Ååååå...
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sjukstuga...

 
 
 

 
Efter att ha kämpat emot tappert i närmare tre veckor, vistandes vid sidan av en sjuk yberhostig och förkyld kollega har nu en förkylning tagit besiktning av min kropp.  Det har legat och lurat i kroppen länge och väl och just denna morgon var det visst dags för smittan att slå till. Jag vaknade med ett dunkande huvud, ömmande leder, täppt näsa och trött hals. Hu!!! Jag tyckte väll att det var för bra för att vara sant att jag var en av de få som faktiskt klarat mig undan att drabbas då så gott som alla på jobb samt flera vänner varit/är sjuka...
 
 
 
 
Typiskt, inte kul alls!!! Tur jag har en söt sambo som förser mig med värmande vetekuddar, juiceglas, bäddar ner mig i soffan och stoppar om mig. Förvisso är han iväg till en kompis i skrivande stund men jag kan inte klaga.
 
 
 
 
 
Jag satsar på att friskna till snart igen genom att vila så gott det går, dricka juice och bara ta det lugnt i några dagar. Hoppas det hjälper!
 
 
 
 

 
 

Fyndar!

 
 
 
 
Jo man tackar!!! Hittade dessa skönheter i ett soprum på jobbet här om dagen. Den enes skräp är en annans skatt. Visst kräver de lite jobb men jag ska nog få dessa läckerbitar tillbaka till sin forna glans...
 
 
 
 
 
 
 
       
 
 
 
 
 
 

 
 
 


På hal is...

 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En droppe vatten...

 

 
Vad sägs om detta, den 22 mars lanserar Indiska en ny unik glaskollektion till förmån för WaterAid. Kollektionen är framtagen av glasformgivaren Ingegerd Råman och för varje såld del ur kollektionen går 20% till WaterAid och deras livsviktiga arbete att skapa tillgång till rent vatten och sanitet.
 
 
 
 
 
 
            
 
Inte bara en god gärning utan även väldigt vackra kreationer.
 
 
 
 
Jag hoppas verkligen på detta sammarbete. Det är så fint att veta att en stor del av pengarna går till detta goda ändamål. Hoppas nu bara att denna design faller i smaken hos våra kunder så att vi alla tillsammans kan rena vatten världen över. Härligt Indiska!!! Det är gånger som denna som man är stolt att vara Indian. :)
 
 
Må gott!
 
//
 
Josselini
 
 
 


Alla ❤ dag

 


I torsdags var det "Alla Hjärtans Dag" även här i Norge vilket firades så smått. Förvisso är jag emot hela den där hetsiga biten som går ut på att alla butiker försöker sporra oss till överkonsumtion men man kan fortfarande fira på sitt eget sätt.
 
Jag är ytterst trött på alla affärer under denna dag (och veckorna innan!!!) då man proppas med hjärtliga påminnelser om denna dag med stort D. Det tycks allt som oftast finnas en undermeningen i dessa små oskyldiga påminnelser och budskapet är: "Du tycker väll om din partner?! Så köp något!!!" 
 
Alla hjärtans dag, en dag för omtanke och kärlek har nu för många fått en helt annan innebörd. Nu är det ångest, krav och stress och inte alls så vackert och romantiskt som det så klart målas upp. Onödig överkonsumtion, det är vad det är!
 
 
 
 
Jag tycker ändå att denna dag är fin och värd att firas. Butikernas hets till trotts! Detta dock utan stora dyra och onödiga inköp som går på miljöns bekostnad. Varför inte göra något speciellt med, eller för den personen som ligger nära hjärat? Själv bjöd jag sambon på en mysfrukst med tända ljus. Ingen större kostnad och väldigt enkelt, men ack så uppskattat. På bilden ovan kan ni se en hjärtballong, denna ballong gav jag till min pojkvän (uppblåst) förra året den 14 februari. Tänk att det fortfarande idag är luft i den! Visst har den krympt och rynkats lite men den är fortfarande hel. Jag ser det som ett gott tecken. ;)
 
 
 
 
Frukostbordet! Det bjöds på presskaffe med hasselnötssmak och nykokad havregrynsgröt. Varmt och gott en kall dag i Norge.
 
 
  
Jag och hjärtat, hållandes hjärtat... ;)
 
 
Idag är det måndag den 18 februari. Imorgon ska jag intervjua en tjej för dekoratörstjänsten jag lämnar. Det ska bli spännande att se vem som kanske ska komma att fylla mina skor. Det börjar verkligen närma sig med stormsteg vårt Oslo-äventyr, som jag längtar!!! Jag ser fram emot att få nya utmaningar, både med nytt jobb, nytt boende och en ny stad. Jag är redan småförälskad i Oslo, vi får se om den kännslan stannar kvar när vi väl är på plats.
 
Nog om det, nu ska jag dra på mig skorna och bege mig ut på byn för att handla lite mat. Kylskåpet ekar tomt efter en helhelg med besök av diverse kompisar, härligt umgänge och socialiserande. 
 
Hej på er!
 
//
 
Josefin Piggelin, Barfotabarn & Partysvensk
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Frisk grönska...

 

 

Det råder mysstämning över Kirkegaten 34 denna gråa februarikväll. På köksbordet står en skön pärlhyacint i sin kruka och sprider en söt och behaglig doft i lägenheten. Jag sitter uppkrupen på en köksstol och avnjuter tidningen Vakre hjem & interiør. I vardagsrummet ser Joel och Patrick, helgens övernattningsgäst, på serier på datorn. Det surrar mysigt i bakgrunden bäst jag sitter här och njuter. Tänk att jag faktiskt kan sitta här och njuta i min egen lilla bubbla. Härligt befriande...

 

 


Tyvärr letar vi åter igen boende i Oslo. Lägenheten vi fallit för innan visade sig vara betydligt mindre i verkligheten, något vi insåg då vi äntligen fick planlösningsritningen mailad till oss här om kvällen. De hade i den redan lilla lägenheten även räknat in en förvaringsbod, den tog upp flera av de redan så få och dyrbara kvadratmetrarna. Det var bara att inse att det bli för liten boyta för oss. Nu ser vi istället på en ny lösning, allt är ännu inte klart med hur det blir men en process har satts igång. Jag längtar till att kunna ge mer klara besked, hoppas kunna återkomma redan om ett par dagar. Vi får se, det löser sig säkert snart. Jag har tilltro!

 

 

 

Nu ska jag djupdyka in i min nyköpta tidning och sippa giriga munnar te. Tills vidare, kos dere!

//

Josefin Piggelin




.

 


 


Bursdag

 
 
 
 
För någon vecka sedan var jag som sagt med och hjälpte Trines familj att fira Lotte som blev hela 5 år. Det var en mysig tillställning med massor av söta ungar som tjoade och tjimmade glatt i 2 timmars tid. Det var danselek och massor av bus utöver en hel massa fika, korv, tårta, kakor, gele, chips... Ja gud vet allt! Det var ett gäng sokerhöga men trötta små prinsar och prinsessor till festprissar som lämnade barnehagen där vi höll till den eftermiddagen. Rapunselfest,det är grejer det! Nedan följer en sång som sjöngs denna dag: 
 

Hurra for deg som fyller ditt år

ja, deg vil vi gratulere

Alle i ring omkring deg vi står

og se nå vil vi marsjere

Bukke, nikke, neie

snu oss omkring

Danse for deg

med hopp og sprett og spring

Ønsker deg av hjertet

alle gode ting

Og si meg så hva vil du mere

**Gratulere!

 


Høyt våre flagg vi svinger, hurra

ja, nå vil vi riktig feste

Dagen er din, og dagen er bra

men du er den aller beste

Se deg om i ringen

hvem du vil ta

dans en liten dans

med den du helst vil ha

Vi vil alle sammen

svinge oss så glad

Og en av oss skal bli den neste

**Til å feste!

 
Så lyder den vanligaste norska bursdagssangen, väldigt söt sjungandes ur gapen på små femåringar må ni tro. Tusen tack för att jag fick vara med och dela denna fina stund med er Lene, Steinar,Lotte och Trine!
 
 
//
 
Josefin Piggelin Barfotabarn
 
 
 
 

 
 

Greppbart...

 
 
 
 
Nedräkningen har nu börjat på allvar. För ca 2 veckor sedan kom vårens Inshop (instruktions och arbetsverktyg som jag använder mig av på jobbet för att se vad som ska göras den närmaste tiden i butikerna, kommande kampanjer och liknande), februari/mars. Bäst jag stod där och bläddrade i den slog mig tanken plötsligt, "jag håller nu i mina händer det sista arbete jag ska utföra på Indiska". Wow!!! Det var så overkligt men på samma gång så greppbart och enkelt. Tanken var både skrämmande och glädjande.
 
 
 
 
 Min vardag har nu under drygt 3 år kretsat kring Indiska och plötsligt öppnar sig en helt ny värld av möjligheter. Framtiden ligger för mina fötter och breder ut sig i hela sin prakt. Tanken är svindlande, alla möjligheter, alla val...
 
 
 
 
Nu står jag där igen, vad ska det bli av mig?!? Jag säger det med en sång som jag tidigare hänvisat till i mitt liv, den passar perfekt nu precis som då. Laleh och hennes "Bjurö klubb".
 
 
 
 
I veckan som gått har jag byggt Putekampanj i butikerna, 20% på alle puter. I detta inlägg kan ni se några små glimtar om hur det såg ut. Butikerna känns nu härligt våriga och färgsprakande, det är en fröjd för ögat och även en fröjd att jobba med.
 
 
 
 
 Överallt trängs nyheter i butikerna dessa dagar, överkast, puter, gardiner, lyktor och lampor... Det är så skönt att äntligen lägga vintern till vila, komprimera ihop alla skräpiga reaytor och släppa in en frisk bris av vår.
 
 


Ännu en nyhet står på bordet på bilden ovan, äntligen har vi fått in putetrekk/kuddfodral till butikerna, nu behöver man inte längre köpa en hel pute utan man kan förse de gamla puterna med nya trekk och eventuellt  kompletera med någon enstaka ny pute och på så vis få en helt ny kännsla i stuen för en billig peng. Fiffigt va!?!


 
 
Nog med puter, nu ska jag drömma vidare om livet i Olso och ta mig en bit mat innan det blir kväller. 
Kos dere
 
 //
 
Josefin Piggelin
 
 
 
 
 
 
 

 

Ensam hemma...

 
 
 
 
Det är söndag den 10 februari, Joel är hos en kompis och jag har hela lägenheten för mig själv. Jag njuter av ensamheten och tystnaden. På bordet framför mig står en stor bukett med färska, krispiga tulpaner, en present jag fick som tack för att jag hjälpte till på ett barnkalas här om veckan. Tulpanerna sällskapar med inte mindre än 7 tända ljus som sprider sitt värmande sken över stuen... 
 
 
 
 
 
Jag sitter uppkrupen i soffan och myser, mer avslappnad än jag varit på länge. Äntligen kan jag sänka axlarna en aning, idag kom beskedet vi väntat på. Vi har fått en lägenhet i Oslo!!! Både små och stora bitar börjar nu falla på plats och hela detta äventyr som heter Osloflytt känns inte längre lika övermäktigt och omöjligt. Nu ska bara kontraktet skrivas på och det sista styret med att lösa transport av alla möbler sen är vi i box, som man säger här i Norge.
 
 
 
 
Ovan ser ni en bild på vår blivande lägenhet, som jag längtar att få sätta tänderna i att inreda den!!
 
Ett annat ordspråk de har i Norge, som jag tagit till mitt lilla hjärta och som kan lugna mig ibland är "Det löser sig alltid för snille jenter". Det skänker en tröstande tanke till små stressbarn som mig.
 
Att hyra lastbil, flyttbil eller flyttbilar, med eller utan släp det är den stora frågan.
Men det löser sig nog det med...     
 
 
  
 
Tulpaner är underskattade, se så vacker en enkel bukett kan vara.
Unna dig en, det är du värd!
 
 
Ta hand om er tills nästa gång, snart ses vi i Olso.
 
Kos och klem
 
//
 
Josselini Barfotabarn
 
 
 
 
 
 

 

RSS 2.0