Finbesök i flygande fläng!

 
 
 
 
 
 
 
Här i Oslo är det besökstider i hög grad. Storasyster Pernilla och hennes vän Simon är här på besök och fyller sommarens flyende dagar till bredden. 
 
Så här långt har vi hunnit jogga vid Akerälven, druckit vin, lagat samt ätit goda middagar, gått bananas i pyssel och mysbutiker, låtit näsan njuta medan vi strosat runt och provat ostar och diverse delikatesser i Mathallen, kikat på konst (och äcklats)  i Vigelandsparken, varit på en specialaffär för modelltåg, shoppat loss på Norway Designs, promenerat långt och länge i fina kvarter, badat i havet och åkt färja runt i Oslos skärgård.
 
 
 
 
Maten på Liebling...
 
 
 
 
Ovan ses mysfika på Liebling...
 
 
 
 
 
Flanerande och botaniserande i Mathallen bland läckra ostar och smarriga sylter. Smaklökarna dansade vals och Simon sken ikapp med solen.
 
 
 
 
Smarriga bakverk fanns det gott om...
 
 
 
 
Ovan, en av de många matdiskarna i "Mathallen".
 
 
 
 
Pillerillan bejakade sin innre konstnär och shoppade loss på en välutrustad konstnärsmaterialbutik.
 
 
 
 
 
Jag och Pernilla. <3
 
 
 
 
Joel och jag på härliga "BLÅ" nu i söndags.
 
 
Massor har hunnits med på dessa få dagar och mer blir det. Imorgon väntar en timmes rundvandring med guide i Botaniska trädgården samt ett besök på älskade BLÅ.
 
Tjaooo!
 
 
 
 
 

 
 
 
 

En dag vid havet


En milstolpe...

Igår var en stor milstolpe för mig, även bokstavlig talat. Vår intervallträning gav verkligen blodad tand och mersmak. Under hela vårt träningspass använda vi oss av en app som heter Endomondo, den räknar både distans, kalorier, tid, snittid m.m. Jag blev så peppad av att hela tiden jaga nästa km att jag valde att strunta i att ta bussen ett längre stycke hem för att ge mig på försöket att komma över milsträcket.

Sagt och gjort, jag klarade det! Det var en underbar känsla att ha bestått denna prövning. Jag kommer definitivt att fortsätta med denna app och kan varmt rekommendera den till alla er andra träningsfreaks där ute. Jag har även den vackra utsikten att tacka för denna prestation, den höll mig distraherad längre bitar av träningen. Tänk att Oslo är så vackert ändå!

Kvällen avslutades sedan i goda vänners sällskap. Ingrid och jag var hembjudna till Julia, en av Ingrids barndomsvänner. Det minglades loss bland norskar, fransmän och brasilianare. Alkoholen och maten flödade men jag lyckades hålla mitt löfte till mig själv och drack enbart vatten samt knaprade på några mandlar. Jag är väldigt stolt över mig själv att jag lyckades hålla mig i skinnet mitt i denna matfrosseri. På borden fanns allt ifrån grillade läckerheter, till franska specialitéer, ostar, ugnsrostat bröd med olika smaskigheter, snacks av alla de slag samt en hemlagad chokladkaka med färska jordgubbar till.

Idag hoppas jag på att dra med mig min Joel till någon badstrand, solen gassar redan högt på himlen och det spritter i Piggelinbenen...






Cought the bug...

 
 
 
 
I dessa dagar av ledighet och arbetssökande försöker jag lägga extra fokus på träning och hälsa. Nu finns det inga ursäkter kvar, tid är allt jag har. Sedan drygt 2 veckor tillbaka har jag försökt att med enkla medel lägga om min kost och att komma igång med träningen på allvar igen.
 
 
 
 
 
 
Nu är det Yoga, långa promenader, jogging och sund mat som står i fokus.Träning och hälsosam mat mixas med jobbsöknader och framtidstankar i ett enda stort virrvarr. Det känns otroligt skönt i både kropp och själ efter att ha slagit in på den här banan och jag börjar redan se vissa små framsteg. Förutom att jag blivit både uthålligare, starkare och tightat till kroppen en aning så har jag även blivit gladare. Tänk vilken skillnad lite träning och god sund mat kan göra ändå... 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag svida om till träningskläder och ta mig en promenad till Christina, idag väntar intervallträning i skogen med skön utsikt över havet. Kan det bli bättre!?!
 
 
 
 
 

 

Svartvitt i Botaniska

 
 
 
 
 
Ibland kan det vara svårt att avgöra och besluta sig om hurvida man ska ha färg eller svartvita foton.
Jag är egentligen rätt dålig på att använda färger och går allt som oftast tillbaka till det svartvita.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Svartvita foton känns ändå mer klassiska...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

Botaniserande...

 
 
 
 
 
Den här veckan var det torsdagen som levererat mest av alla dagar så här långt. Christina och jag tog oss en tur till Botaniska Trädgården där vi gick loss bland alla väldoftande och vackra växter. Jag fick med mig en hel del fina bilder därifrån och här kommer några...
 
 
 
 
 
En av de finaste delarna av Krydd- och örtgården ses ovan.
 
 
 
 
 
 
Glada miner bland blommor och bin.
 
 
 
 
 
 
Näckrosorna har nu slagit ut och lyser upp det mörka vattnet i den lilla dammen.
 
 
 
 
 
Christina, sommardrömmen själv....
 
 
 
 
 
 
 
Härligt vibrerande färgklickar...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Många växter var riktigt höga så det kändes som att vandra in i små avskärmade rum av blommor ibland, mysigt och väldigt vackert!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

Köksälskan...

 
 
 
 
 
 
Jag fullkomligt älskar att skrota runt i vårt kök! Här i fönstret samsas insekter och örter, globusar och bokstäver...
 
Jag får ro i själen av att stå med mina barfotafötter i den mjuka, småfluffiga, mossfärgade mattan, sippa på en kopp med ljummet kaffe och bara känna kroppen vakna till liv i takt med att smågåglarna börjar kvittra med allt jämnare mellanrum utanför rutan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Tistelbukett

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

I tistelrikets land...

 
 
 
 
I Tistelrikets land, bland dånande forsar, susande trädkronor, sommarblomster, majestätiska broar och flygande småfän har jag inlett denna måndag. Jag gick upp samtidigt som Joel denna morgon, kokade två ägg som jag sedan slängde i mig varpå jag snörade på mig joggingskona och begav mig ut i Oslos sköna natur. Klockan var strax före sju och inte många kottar sågs till runt om i kvarteret... 
 
 
 
 
 
 
 
Jag lät mina fötter gå lite som av sig själva och bara se vart jag hamnade. Så småningom styrde jag in på en fin liten grusväg som gick utmed vackra Akerselva.
 
Det krispiga morgonljuset bredde ut sig över grönskan framför mina nyvakna ögon så mjukt och försiktigt. Det var jag, vinden, blommorna, strömmarna i vattnet som forsade under broarna och en liten andfamilj bestående av 5 små fluffiga duntussar som var uppe denna tidiga timma. Det var en märklig upplevelse att ha hela detta paradis så gott som för mig själv, vilken ynnest! 
 
 
 
 
 
 
 
Visst kan tistlar också vara vackra...
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag plockade med mig några tistlar hem som nu står och samsas med lite olika sommarblommor i ett gamalt  plommonlila glassglas på vadagsrumsbordet. Ett stileben helt i min smak och färgskala. mysfaktor i det lilla soffhörnet steg nog med närmare 200%. Tänk vilken skillnad lite frisk grönska gör ändå och hur det kan komma att påverkar våra humör...
 
Underbara sommartid!
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 


Krispiga sommarmorgnar...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Hur kunde jag glömma!?!

 

 

Men visst ja, hur kunde jag glömma att visa och berätta! Jag tror det framgick lite luddigt och halv otydligt i ett mina tidigare inlägg, men bara för att förtydliga så kommer det här igen i lite mer klarspråk. Joel och jag har funnit oss och flyttat in i en ny lägenhet. Inte nog med det, den är belägen centralt på vackra Grünerløkka.


 

Vi gjorde flytten redan den 27 juni och såhär långt är vi helnöjda. Det känns som om en liten bit av himmelriket har fallit ner rakt framför våra fötter och vi har bosatt oss i hela härligheten.

 

 

 

Förvisso finns det många som gnölar lite efter att ha bestigit de 7 halvtrapporna upp till vår lya. Men så fort de kliver innanför dörren, går genom den söta lilla hallen med dess gedigna tegelvägg och kommer ut i köket och vardagsrummet så infaller sig plötsligt det där lugnet och en glimt av harmoni sveper över ansiktet. Man kan inte annat än att ryckas med av allt ljus, de svajande trädkronorna med sina sköna, lugna, mjuka och gröna blad samt all rymd som den öppna planlösningen medför. Vi har äntligen funnit oss en plats där vi vill stanna till, bara vara och mysa loss. Välkomna på besök, här kommer lite bilder!

 

 

 

 

Huvudväggen i sovrummet försågs med en lång tavellist, något både Joel och jag tycker mycket om. Det är så lätt att förändra rummets utseende och kännsla enbart genom att byta några få fotogafier eller tavlor. För att få det lite mer personligt placerade jag foton på Joel och mig på listen tillsammans med några enkla glasflaskor med lite grönt i samt några små ljuslyktor jag fått av storasyster Pernilla en tid tillbaka.

 

 

Många härliga minnen står nu och trängs ovan våra huvuden.

 

 

 
Lite grönt, denna gång ett simpelt ogräs från den lilla gården tillhörande vår bostad. Tänk att ett simpelt ogräs kan vara så vackert...
 
 
 
 
 
 
 
 
Ovan ses en bild på en vrå i köket, ett av mina absoluta favoritställen i lägenheten. Här vill man bara vara, laga mat och stöka runt. Ett härligt ställe att vila ögonen på då man sitter vid köksön.
 
 
 
 
 
 
Slutligen, badrummet! Massor av praktisk förvaring och goda avlastningsytor.
 
 
 
 
 
 
Joel och jag unnade oss lite lyxigare tvålar från Lush, bland annat denna, "Rock Star" ni ser på fotot ovan. Den sprider väldoft i hela badrummet och gör det ännu trevligare i det lilla badet. Varje gång man tvättar händerna riktigt njuter man och en lång stund efteråt sitter den goda doften kvar i händerna. Mmmm...
 
 
 
 
 

 

 

 


 

 

 


Oslo streetart

 

 

 

Något av det jag trodde mig komma att sakna väldigt mycket med Stavanger, efter flytten var all den spännande och vackra streetart som färgsatte och förgyllde vardagens lite mer gråa och trista lyster. Men väl på plats i Oslo under mina promenader och upptäcktsfärder har jag redan funnit många små (och stora för den delen) halvgömda skatter. Bland annat denna magnifika skapelse som jag fotade nu i veckan. Det verkar vara samma duktiga konstnär som står bakom ett av mina favoritverk i Stavanger.

 

 

 

 

 

Jag undrar var nästa skattkista ligger gömd och lurar i sin vackerhet, kan vara så nära som runt nästa huskrök.

Oslo är en stad som överraskar och jag fullkomligt älskar att leka titt ut med staden, dess färgstarka invånare och konstnärssjälar...

 

 

 

 

 

 


 


Räkfrosseri och hyggligheter

 
 
 
 
 
Det är lördagskväll på Grunerlökka i Oslo och det vilar ett mysigt, dunkelt ljus över vår lägenhet. Skuggorna fladdrar när ljuslågorna vajar i den mjuka vinden och det doftar drömskt och sött av lindträdens kronor som vajar lugnt utanför fönstren i kvällsmörkret. Joel och jag njuter järnet, mysekoser oss, dansar runt och busar loss i den stora lägenheten, överlyckliga och förundrade över att vi plötsligt har så mycket yta till vårt eget förfogande helt plötsligt.
 
Ikväll har vi haft vår första middagsbjudning, Sofie och Sebastian bjöds på en härligt hemmakomponerad sallad med bland annat mango, avocado, fetaost och oliver. Till denna läckerhet serverades räkor, brieost och lite vin. Det blev en lyckad middag som sedan utvecklades och övergick i en promenad i ett blomstrande, frodigt, fagert och grönt Oslo varpå vi besökte S. och S.s nya lya. Deras lägenhet var ett riktigt kreativt näste med stänk av den energiska och glada färgen rött , massor av böcker, verktyg, pärlplattor och växter. Pricken över i var planchen på den panflöjtsspelande Hemulen på en färgsprakande blomsteräng ,från Mumin, som fint  matchats med djungelblommiga snirkliga blomstermönstrade sängkläder. Det serverades rökigt te och nötter i det hemtrevliga lilla köket och min blick vandrade njutningsfullt utmed deras fina köksskåp som fyllt med allehanda mysiga små plåtburkar, vacker norsk keramik och fina bruksföremål. För att enbart ha bott i lägenheten i mindre än en månads tid så hade de verkligen lyckats att skapa ett personligt, varmt och inbjudande litet hem. Visst är det underbart att besöka andra personers hem? Så mycket goda ideer man kan få med sig, för att inte tala om härlig energi och skaparlust!
 
 
 
 
 
 
 
Väl hemma hos oss igen blev det långskype med Joels mamma Weronica varpå vi sedan myste upp oss i vår provisriska soffa (luftmadrass förklädd i en drös av mysiga kuddar). Vi kikade på Twilight, film nr. 3 i sällskap av massor av tända ljus. Jag tror att både Joel och jag, precis som Sofie och Sebastian hade glömt hur fint det faktiskt kan vara spendera simpla lördagskvällar i hemmets lugna och mysiga vrå. Denna dag har varit riktigt lyckad och som vanligt efter en promenad i vackra Oslo har jag fyllts med livslust, inspiration, lugn, glädje och värme. Det finns så många härliga möjligheter och utflyltsmål att det är svårt att veta vart man ska börja och vad man ska välja av alla lockande utflyktsorter. Det är tur att vi har tid, Joel, Oslo och jag...  
  
 
 
 
 
 
 


Hökartorget för hela slanten

 

 

 

 

Denna helg har jag släpat mig hem till Hedemora igen. Just denna gång är det en särskilt speciell tillställning som lockat mig hem till Dalarna och lilla trogna Hedemora. Igår, lördag var jag nämligen med och medverkade som statist i en musikvideo för bandet Hökartorget som spelade in låten "Även En Idiot" Vilken dag!!! Vilken upplevelse!!! Pernilla och jag fick dessutom äran att hjälpa till med att styla i ordning själva dansbanan där hela spektaklet spelades in. Kul värre! Slänger så klart upp lite bilder från den stora dagen, om inte allt för lång tid hoppas jag även på att kunna visa er själva videon. Det känns pirrigt, nervöst, spännande och galet sprittande glatt, allt på en och samma gång. Jag tror att musikvideon kommer att bli toppenbra och börjar räkna ner till dagen med stort D då den släpps. Stay tuned!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 


RSS 2.0