Tim Walkers fantastiska värld...




Min fina tyska vännina Julia tipsade mig tidigare i veckan (efter att ha kikat runt på min blogg) om fotografen Tim Walker, en av hennes absoluta favoritfotografer. Hon gissade att jag skulle gilla hans ambitiösa, sagoliga, påhittiga, kluriga, lekfulla och trollska foton. Gissa om hon hade rätt!

Jag valde ut några av de bilder som jag föll pladask för. Titta och njut och om ni önskar se mer, klicka HÄR så kommer ni till hans hemsida där fler läckerbitar och foton fyllda av vackerhet finns. 


Fjärilar uppåt väggarna och härligt ljus...


Detta  "rum" är faktiskt uppbyggt utomhus vid en riktig bäck...


Vackra detaljer...


Undersköna miljöer...


Lekfullhet blandat med en stor glittrande nypa vackerhet...

Det vore drömmen att få jobba med detta eller åt minstinde jobba mer aktivt med det på fritiden. Nu mer än någonsin önskar jag bli bättre känd med min kamera. Jag ska påminna Kathrine att höra sig för med sin vännina som tidigare undervisat i just foto. Hoppas, hoppas vi kan finna ut något!!!

Annars drömmer jag mest om att komma igång med fotboll igen. Även på detta plan har Kathrine bekanta som kan lösa mina högt flygande planer. Överallt runt omkring mig så grönskar det och knoppar spricker ut på var gren. Det är den tiden av året då piggelinbenen spritter och hjärtat skuttar bara av att se ett öppet fält, för att inte tala om en riktig fotbollsplan. Underbart!

Idag har jag jobbat med brudarna i Stavanger igen. Kul, fartigt och skrattfyllt som alltid. Jag skiftade om på fashionavdelningen och skyltade om i vinduet och Trine och jag sammarbetade galet bra ihop som alltid. Vi fick massor gjort, påsken sågs över och justerades aningen och vi hann dessutom sammla ihop alla kläder och prisa om inför spring salget. Så skönt! Efter jobbet strosade jag och Trine runt i stan. Vi köpte oss varsin rykande het latte och slog oss ner på en solkysst parkbänk vid Breiavannet och kikade på fåglarna och den spirande våren. En fin stund i solen och jag blev varm ända in i själen. till kvällen blev det sedan personalmöte och efter det traskade jag glad och nöjd hem i mina nya svarta kilklackar. Hemma ryddades bland alla mina tusentals skjerfs/sjalar i ljusens sken och sedan blev det soffmys. Nu börjar det bli dags att stämpla ut. Jag har förvisso sovmorgon imorgon men planen är att komma ut på en joggingtur före jobbet. Vi får e hur det går med den planen. 

På återseende! //

Josefin Piggelin Barfotabarn Partysvensk. livsnjutare och dekoratör




Cirkussöndag




Som vanligt om söndagarna så var jag aktiv och ute på nya äventyr även denna helg. Just denna söndag hade jag sällskap av Trine fine i det lite småruggiga vädret. Vi tog våra glada humör med oss och gick på cirkus. Där var fullt av folk, mestadels småbarn och föräldrar. Vi kan nog lungt konstatera att vi stack ut aningen ur mängden, särskilt jag med mina hjärtbrillor och höga kilklackar. Men vad gjorde det? Det var ju söndag och cirkus!!! :D
Dessutom var vi båda förväntansfulla som små barn (ni vet så där uppspelta att man studsar upp och ner, jag var nog den som sod för det mesta studsandet men Trine bidrog med god entusiasm) så vi passade faktiskt in i mängden i det avseendet i alla fall.

Vi skrattade åt fåniga clowner, koste oss i lampornas röda sken, knaprade poppcorn, fnittrade som småflickor och kommenterade ivrigt slangemennesken (Alla andra i publiken drog efter andan av förundring av slangemenneskens vighet medan vi kommenterade det ovanligt långa glansiga håret. Samtidigt, i mun på varandra dessutom! Ha ha!). Jag provade dessutom att spise sukkerspinn/sockervadd för första gången, det ni! Kan inte säga att det var särskilt gott men det kändes väldigt speciellt och högtidligt. Min första sockervadd blev alltså spist i Stavanger i lag med en gapskrattande Trine, härligt! 

Här kommer lite bilder från denna fantastiske dag och härliga föreställningen...
 

Trine försåg oss med poppcorn...


Pose!!! ;D


Smällkaramell! :D


Entusiasmen lyste i Trines ögon, eller vad säger ni? :D


Även Trine smaskade i sig lite sockervadd, tänk att det smälter så i munnen.


Ridån går upp...


Häftiga ljuseffekter var det gott om under föreställningen.


Färgglada och glittriga dräkter var så klart ett genomgående tema.


Många söta och flika djur var där. Dessvärre hade mitt batteri laddat ur innan elefanten och den härliga getfamiljen kommit. Typiskt! :P 


Glädjeskuttande hopprepshoppare! ;)


Coola trix...


Fnitterfröknar... ;)


Spänning och galna stunts...


Trine var en räddande ängel med sin apelsinjuice då jag plågades av en rejäl rethosta.


Magiskt, mysigt och helt cirkus! :D

Idag är det tisdag och jag myser i soffan efter en låååång arbetsdag. Dagen till ära fick jag äntligen tid att städa och organisera på dek.stationen/lagret i Sandnes. Sjukt nöjd med resultatet så tog jag även fatt i rullagret och sammlade alla gardiner i samma sektion, sorterade efter färg och sort. Även alla överkast/sengetepper organiserades och fick sin egen plats på lagret. Det flög saker kring mig och jag kan inte komma på ett mer passande tillfälle för pappas smeknamn på mog, "virvelvinden Josefin".
  
Åter till soffan. Jag och Christina har precis sett norska "Paradice Hotell" och nu ser vi "Tough Love". Slappkväll med skit-tv. Ha ha! I kväll var det min tur att laga mat. Det blev köttfärssås och spaghetti. christina smaskade sitt godkännande och fällde kommentaren: - "Så ni svenskar kan lage mat ass?!" Ha ha! Nu kom samma sötsambo tillbaka till soffgruppen med desert så nu måste jag dra. Det står en chockladboll på vårt nya vardagsrumsbord med mitt namn på. Mjummy!





"Sunny Saturday"




En helg i solens tecken har passerat och jag har gjort så mycket kul så jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Fredagen spenderades med finingarna Christina och Julia hemma, skönt med en någorlunda lugn kväll för ovanlighetens skull. Lördagen där emot var en mer aktiv dag även om jag pysmyste runt och tog allt med ro utan någon som helst form av stress. Med mina nya brillor stadigt på plats tog jag sällskap med Christina in till centrum där jag jagade reda på nya skor och införskaffade lite mindre förnödenheter.

När jag shoppat klart och gjort byn skuttade jag glad och nöjd hem igen, fortfarande med solen spelandes i ansiktet. Väl hemma svidades det om varpå jag plockade med mig lite pick och pack ut på tillbaka i solen igen. Följande 3 timmar tränade jag mig på att bara vara, solandes i lä på en parkbänk på vår parkering/gårdsplan. Underbart var ordet! 


Barfotabarnet i mig passade på att rasta barfotafötterna...


Mandariner, Farris,  solsken och en god bok. Vad mer kan man behöva?


Småsnacks i solen, mmmm...


Jag fick sällskap av denna lilla vän och årets första småflugor landade till och från i mitt solsmekta ansikte. Lovely!


Zebraaaa...



Till kvällen mötte jag upp paret Trine och Ole för middag på den grekiska resturangen Akropolis. Mummsigt
 var det, hit ska jag verkligen gå fler gånger. När middagen väl var uppäten drog vi vidare mot Vågen till sportbaren "Beverly". Här kollade vi på kampen mellan Norge och Danmark i en fullpackad lokal med en mixad publik med både norskar, danskar och enstaka svenskar. Det var en härlig stämning även om Norge spelade riktigt dåligt. Som tur var lyckades Huseklappen, aka Huskelappen att gjöra ett mål så kampen slutade oavgjord, 1-1. Klockan var strax efter 22 och livet på byn hade inte helt tagit fart så vi beslutade att dra vidare till Harbor där vi spelade bowling. Jag avslutade starkt med hela 3 strike på rad (lite småsurt att jag vägrat använda 10kg:s klotet under större delen av kvällen på grund av deras rosa färg, men men. Till nästa gång vet jag bättre och då jäklans ska jag sopa mattan med de andra).   

Efter bowlingen skrotade vi vidare (ja ordet skrotade passar in som en bra beskrivning då både Ole och Trine haltade fram. Trine på grund av att hon fallit ner för en trappa på jobbet och Ole på grund av en lång ambitiös joggingtur med dåliga skor på asfalt) ut på en bar, "Nålöyet". Här avnjöt vi varsin "strawberry daiquiri" och så småningom slog sig söta tyskan Julia till vårt sällskap. Både jag och Julia var på ett svängigt humör så vi drog sedan vidare till utestället "Cementen" där vi dansade som små glada galningar i några timmar (något som känns i kroppen idag kan jag säga, träningsvärk i varenda muskel tror jag). På vägen hem stötte vi på, eller snarare stöttes vi på av ett par glada svenskar. Vi blev ståendes och småsnacka med dem ett tag. Det var ett sånt där oväntat, helskönt möte mellen främlingar. Många glada skratt och härligheter flöt förbi och vi blev bjudna på grillfest en tid framöver. Något jag ser fram emot enormt! När vi så äntligen lyckades slita oss från våra nya bekantskaper körde Julia mig hem. Vi var båda helt upprymda och fyllda av glädje, så där galet glada som man bara kan bli av oväntade roligheter så som långa samtal med främmande svenskar. Jag praktiskt taget svävade hem till lägenheten, fortfarande befinnande i min rosa bubbla av livsgläje och lycka. 

När jag kommer fram till lägenhetsdörren så märker jag direkt att något är fel, eller i alla fall konstigt,. Vår yterdörr står olåst, märkligt... När jag väl kommer in möts jag av synen av två ihopkupna killar nermosade i soffan i vår stua. Det snarkas aningen men avbryts ansbbt då de hör ljudet av mina fotsteg. det visar sig snart att killarna blivit kvar i lägenheten sedan förfesten på grund av att de somnat. Men det blev rejält liv i dem igen så vi satt uppe i några timmar och snackade och skrattade åt allt och inget. Riktigt trevliga killar faktiskt. När tröttheten väl började falla på så bäddade jag ner dem båda varpå jag stupade i säng. Vilken galen kväll/natt!!

Efter denna intensiva, men sköna lördag så har söndagen varit mer slapp. Endast en sak har utförts på hela dagen och det var ett besök med Trine på Cirkus. Mer om etta kommer snart upp på bloggen men nu väntar lite filmmys på mitt rum. Jag ska se den fina filmen "Eat, Pray, Love" igen. Wihooo!!

Hoppas ni alla haft en lika fin helg som mig, och att kommande vecka blir fin. Massor av spralliga och solkyssta kramar//

Josefin Piggelin Barfotabarn, Sollapare och Partysvensk  




Inlägg nr. 400




Detta, mitt fyrahundrade inlägg (det ni! tänk att det blivit så många!) skall hängivas till fashion på mitt älskade Indiska. Denna gång så kommer bilderna från butiken i Sandnes i gallerian Kvadrat. Hoppas ni gillar det ni ser. Själv är jag väldigt glad för att äntligen få in lite nya färger och ljusare plagg att exponera. Äntligen är våren kommen även till Indiskas fashionavdelningar, wihooo!!! Det är tuffa djurmönstrade solbrillor och gröna toner med färgstänk av orange eller klatchig cericerosa som gäller. Alltid skönt med något nytt.
 

Just nu finns massor av fina skjerfs i butiken...


Fashion 1...


Vindue... Byxorna ni ser på plakatet i bakgrunden finns nu i min garderob. Inte nog med att de är snygga de är även sjukt sköna att bära. Det känns knappt att man har något på sig.


Denna tröja/blus har jag valt som månadens personalplagg. Jag tycker redan otroligt mycket om den och funderar faktiskt på om jag borde köpa den själv att ha även senare.


Dessa zebrabrillor köpte jag idag, snyggfult coola som så mycket annat som är på mode nu. Det är någon typ av hatkärlek jag känner för dem, hm... Nedan en passande låt nu när det är dille på brillor... Videon är lite speciell me njag fann ingen annan med det riktiga bandet så denna får duga. ;)




Här ser ni ett blivande projekt. Väggen i bakgrunden därplakatet sitter ska snart till att byggas om. Den ska både bli högre och bredare så fler varor kan exponeras på ett mer maximalt och säljande måte...



Nu har det blivit dags att krypa till sängs/madrass's (jag har fortfarande inte köpt mig någon säng, men hey det funkar ju rätt okej med luftmadrass). Christina är åter hemma och har lagt sig. Som vanligt är det jag som gått upp tidigast och även jag som går och lägger mig sist. Många frågar mig hur jag orkar och jag har själv funderat på det till och från. Det enda svar jag kommit fram till är att piggeliner helt enkelt inte kräver lika mycket sömn som andra mer normala människor. Men det funkar fint för min del. ;)

Puss och god natt nu alla mina fina!  

// Josefin Piggelin Brilldrottning och Nattdjur





Day of surprises




Då var det plötsligt fredag igen. Veckan har gått galet fort, förmodligen är detta den vecka som passerat snabbast av alla veckor i Norge hittils. Underbart  är ordet åter igen. Tiden går ju som man säger fort när man trivs och har det gott. Samtidigt som det är helt underbara dagar som susat förbi så är det även lite skrämmande, jag hinner inte riktigt med. Denna vecka har jag tampats med en hel massa olika ting på jobbet. Fokus har varit på fashion och på att göra plats för ännu mer påsk i butikerna. Såhär på fredagskvällen, nu när jag sitter tillbakalutad i soffan känner jag mig riktigt nöjd med min insats så här lång. Siffrorna för min butik i Sandnes börjar redan gå upp och faktiskt var vi med och fightades i toppen på listan över butiker som ökat mest i omsättning i förra veckan (topp 3 tror jag vi var). Dessutom låg vi på topp med försäljningen vad gäller gardinkampanjen vi nyligen haft. Härligt när man ser resultat! :D 

Denna fredag, den 25/3 (vilket även är löningsdag, wihooooo!!!!) har gått i överaskningarnas tecken. Efter jobbet åkte jag med min chef och vän Kathrine till IKEA där middag avnjöts och sedan drog vi vidare till ett digert köpcentrum. Vi kikade på dåligt skyltade, stövfyllda butiker och smarta lösningar. Vi köpte oss ett par matchande solbrillor att ha om morgnarna då vi sammåker till jobbet. Cool är inte ens förnamnet! ;) Det var riktigt fint att strosa runt i alla möjliga butiker igen sammen med någon som har det där ögat för detaljer (och är lika yrkesskadad som jag själv). Jag kan bara tänka mig hur fint det skulle vara att fara med henne till London, något som jag allvarligt funderar på att göra. Kanske blir det av redan nu till påskt...? 


Fulaste skyltdockorna i köpcentret hade butiken Image. Att denna smaklöst möblerade och exponerade butik hade märken som Vila och Saint Tropez gick över både mitt och Kathrines förstånd...

Tillbaka till överaskningarna. Jag överaskade Christina med ett soffbord tll vår stua. Samma soffbord dukades snart med härliga överaskningsblåbärsmuffins som söta Julia bakat. Även Christina hade en överaskning med sig då hon kom hem. Hon hade under dagen lagat en skylt till vår ytterdörr. Alla andra i huset har nämligen bilder på sig själva med namn på sina dörrar, medan vår dörr är helt kal. Jag nämnde detta i förbigående härom kvällen och så nu, vipps så har vi en. Ni ser skylten på bilden ovan. Som jag skrattade! Vilka fina vänner jag har. Efter alla överraskningar myste vi ner oss i soffgruppen och kikade vi på "Svanprinsessan". Självklart, som alltid med denna film så gick mina varma tankar till de tre systrarana där ute i världen (2 i Sverige och en i England).       



Förra fredagen var jag hembjuden på middag hos Trine och Ole. Det var en supermysig kväll med många goda skratt och knasiga samtal. Som jag gillar detta par! Det bjöds på kycklingfilé, potatisgratäng/flötegratäng, smaskig sås (serverad direkt ur kastrullen, något som störde Trine och fick mig att skratta ännu mer. Ha ha!!!) och för att toppa denna ljuvliga rätt så fanns där även precis lagomt länge kokad broccoli. Självfallet serverades vin till maten och till efterrätt serverades Indiskas goda hasselnötskaffe med baileys. Mjummy!!! Sen kollade vi film och jag och Ole pratade sönder filmen för Trine. Jag tror dock att det inte gjorde så mycket för filmen var ganska dålig. Men vad gör det när man har sånt tjusigt sällskap!?



Ovan ser ni förra fredagens findukning i fina huset. Blomman ni ser i vinduet är en "tack-för-att-ni-tar-hand-om-sveskan-gåva" som jag gav till Ole då jag var hembjuden på fest för någon helg sedan, då Trine var i London.

Igår, torsdag så var Trine hem till mig för första gången. Mitt boende och min sambo Christina inspekterades och jag bjöd på tacos. Efter maten kikade vi film, denna gång var det filemn "Frihetens regn". Riktigt bra film även om både jag och Trine en liten bit in i filmen kom fram till att vi sett den förr. Så kan det gå! ;) efter filmen promenerade jag med Trine in till byn och torget där Ole troget mötte upp. Sötnosar! Ännu en fin kväll till min stora sammling...

För en liten stund sedan susade Christina vidare ut i nattlivet och Julia åkte hem till sig i Sandnes. Jag sitter nu själv och myser i mörkret med tända ljus och en laddning kläder i tvättmaskinen. Ibland kan det faktiskt vara skönt med en lugn hemmakväll, även för en piggelin. Men imorgon tar vi nya tag. Jag ska spendera kvällen med Trine, på vilket sätt och vilken aktivitet vi ska företa oss är ännu inte helt bestämt. Kanske det blir middag och bowling med ett lite mindre sällskap, eller kanske det blir fest och dans? Vem vet? Den som lever får se. Nu önskar jag er alla en fin helg med en glad låt framförd av självaste Kylie.




God helg folkens! 
♥ Love ♥

// Josefin Piggelin Barfotabarn Partysvensk




 


Jag knäcker...




Hej och hå! Det är redan tisdagskväll och jag sitter på mitt ostädade rum och myser med tända ljus och nötter. Ni vet sånna där jordnötter med skal som man alltid ser Piff och Puff släpa runt på i Kalle Anka. Jag har aldrig förr ätit det och jag har länge önskat prova, men det har bara aldrig blivit av. Inte förren ikväll. Jag kan konstatera följande: Det är pilligt, tidskrävande och någorlunda nyttigt, så självfallet föll det mig i smaken. Riktigt mysigt att sitta och knäcka nötter i det fladdrande ljusskenet (undrar föresten vart de små ekorrarna gör av alla skalen, vad jag kan minnas så är deras lilla bo alltid helt tomt efter vintern, hm...). Det enda som stör är högen med kläder som ligger och stirrar på mig från mina mjuka mossgröna matta. Som jag gleder mig till nästa vecka då jag och Trine ska ta oss en tur till IKEA, jag behöver MÅNGA fler galgar (eller hengere som det även kallas här i Norge). Ska bli skönt att få ordna upp i garderoben ordentligt, städa ur alla skelett...



Något annat som jag läääääänge velat gjort, ja faktiskt ända sedan mellanstadiet och 6:e klass, är att se filmen "Häxorna". En film av en av Roald Dahls fantastiska böcker. Vi hade nämligen högläsning med den boken i skolan och vi skulle som avslut se filmen, självfallet var jag sjuk den dagen och missade fimen. Det har jag faktiskt burit med mig och äntligen i söndags var det dags att släppa det. Drömmen kom till verklighet då jag och Christina sjunkit ner i sofforna igen efter vårt tyska finbesök, vi pysmyste i soffgruppen och kikade film (inte kunde jag ha anat att jag skulle komma att se just denna film på norska så många år senare). 



Besöket vi hade den stora äran att ha hos oss var ingen mindre än Julia och hennes bror. Ett besök som var oerhört trevligt. Vid vårt lunchbord runt den hemalagade pizzan talades inte mindre än 4 olika språk denna förträffliga söndagsförmiddag. En härlig blandning och inte illa hjärngympa dagen efter en rejäl fest. Där var norska, svenska, tyska och engelska, allt i en härlig blandning. Jag imponerade på mina tyska vänner då jag överhörde deras samtal (på tyska) om att de var hungriga. Utan att tänka mig för så föreslog jag att vi skulle laga mat ihop för jag var också hungrig. Så förvånade de blev, även jag då jag insåg att jag utan problem snappat upp deras tyska samtal. Sagt och gjort, så blev det! Pizzan blev toppengod och stämningen kunde inte ha varit finare...




.... Särskilt inte efter humörhöjaren "Eat Pray Love", en film med Julia Roberts som vi alla såg tillsammans. En film jag varmt kan rekomendera er alla att se. Jag har funderat över att se den ett antal gånger men alltid ställt den tillbaka i filmhyllan, avfärdad på grund av det kjedliga omslaget. Inte behöver väl jag se ännu en film med Julia!? Men jo, det behövde jag och se den, det ska jag göra flera gånger om. Helt underbar film!!! Jag har den t.o.m. i min ägo redan och kanske det även blir att se den igen redan ikväll? För vet ni vad, det här barfotabarnet har sovmorgon och börjar inte förren kl 12.00.  Wieee!!! Filmen tar upp kluriga frågot om livet, meningen med det och kruxet med kärlek. Precis vad jag behöver nu när huvudet snurrar som mest och jag inte riktigt vet vad som sker kring mig här bäst som jag svävar runt i min bubbla av livsglädje och vårkännslor. Jag har även fått låna boken på norsk (selvfulgelig) av Christina så den ska jag sätta tänderna i snart.

Ännu en fantastiskt fin dag går till ända. Kvällen har spenderats med Christina och Kato, filmmys med tända ljus och språkmissar. Ha ha! Kato gick precis och jag ska nog snart ge upp för kvällen. Men först lite sköna toner i natten...





Natta folkens!






   


Lyckligt läxslös



Vet ni vad? Det finns alltid något att glädjas åt och igår slogs jag av en liten insikt. Jag var på väg hem från jobbet, solen sken och det var så där härligt friskt ute. Framför mig tornade den maffiga, robusta domkyrkan upp sig mot en klarblå himmel. Jag insåg att jag var helt fri att göra precis vad jag ville med denna fina eftermiddag. Jag blir fortfarande smått chockad och lyckorusig då jag inser att inga läxor, möten eller förpliktelser ligger och väntar och stör. Där finns bara jag, min nyfikenhet och min fria vilja. Jag kan göra precis vad mitt barfotabarnshjärta önskar eller gå precis ditt piggelinbenen vill. Underbart!!! Här kommer äntligen lite fler bilder från min strapats runt om i Stavangers äldre delar...



Först en liten blixtvisit på torgmarknaden med alla sköna blomster.


Apstaty


Enligt Ole ska tydligen en uteliggare ha spenderat en natt innuti denna stora hatt. Det ser inte allt för bekvämt ut...


Vacker mur!


Snödroppar och mysmossa, lovely!


Hjärtat av Stavanger!?! Jag kan knappt bärga mig till i sommar då hela denna bydel blomstrar upp och får liv igen efter den långa vintern. Små butiker och trädgårdar som lockar av hjärtats lust.




Här beskärs träden noga och planteringarna är välskötta.


Vackert vitt och härlig gatsten. Dock mindre härligt för ett barfotabarn som är ute och rastar de höga hälarna med smal klack. ;P


Som tur är finns där en fotterapeute. ;)


Svindlande, små slingriga gator...


Härligt blå dörr...


Utsikt ner över "Vågen"...


Detta är nog min favoritbild från alla husbilder i detta område. Självklart och assande nog så är det även här mitt favoritpar Trine och Ole bor.

 
Här ser ni fasaden till parets boning, jag börjar så smått förstå färgvalet på dörren. Efter allt som föregår under festligheter i detta hus kan jag inte annat än att hålla med om att den giftgröna färgen passar väl. ;)




Utsikt att dö för! I bakgrunden ser ni en av de 3 broar jag brukar jogga över. 


Fler blåa, sköna dörrar...




Denna fina patinerade ledstång leder mig åter igen ner mot bykärnan och de mer "nya" delarna.
 

Kontraster. Gammalt, åldrat och nött möter nytt, hårt och gult... 


På en byggnad längst "Vågen" fann jag denna manick. Den påvisar vilket väderlag som råder, utifall man inte vet bäst man står där ute på kajen under bar himmel. ;)






Hoppas ni gillade den lilla turen. Jag kan i alla fall erkänna att jag älskar dessa delar av staden, här kommer jag hänga i sommar. 

Lotsoflove!

/ Piggelin




Fantastiskt!




Hallojsan bloggersläsers! Ville bara skriva lite kort, har inte riktigt tid, även fast jag vill. Livet pågår för fullt och allt är helt underbart! Jag lever loppan och storkoser mig. Finns egentligen inget att klaga på. Jag har haft en fantastisk helg och nu även en fantastisk måndag. Jag har sicksackat mig mellan olika aktiviteter och festligheter hela helgen och det verkar som om att hela denna vecka kommer gå i samma tecken.

Denna dag, måndag har varit så bra som den bara kan bli. Först jobb med godingen Trine, dagarna går så fort vid hennes sida och fylls av många härliga skratt. Jag började självfallet med att visa helgens nya blåmärken. Jag fattar inte, det ser alltid ut som någon greppat mig hårt i armen, avtryck efter fingrar. Konstigt!? Självfallet hade även Trine dragit på sig ett nytt märke. Jag gav det ingen nogrannare inspektion utan nöjde mig med vetskapen om dess existens, det tröstar lite. ;) Men men, vad gör väl ett blåmärke mer eller mindre?

Annars så har påsken kommit på riktigt till Indiska och står färdigt att både beskådas och handlas i Sandnes och Stavanger. Skönt värre! Imorgon är det dags att ge sig på fashionavdelnigen i Stavaner. Allt skall flyttas och ett skyltfönster (minst) ska hinnas med. Full rulle!

Men åter till denna ljuvliga måndagskväll. Efter jobbet skuttade jag hem med mitt goda humör. Sötaste sambon var hemma och lagade mat och jag fick ta del av henns smaskiga tomater. De är nog de godaste och smakrikaste jag någon gång ätit. Mjummy!!! När aptiten och hungern mättats slog jag följe med Christina (den samma sambon) ner på byn till café "Amys". Där avnjöts en stor latte och spelades schack med Jan Kenneth och Alice (uttalas som a-lise här i Norge, väldigt fint). Först spelade bara Christina mot J.K. och vann en överlägsen seger. Sen spelade vi i lag, jag och Christina sopade mattan med de andra två. Orden "överlägsen seger" räcker inte helt till. I glädjeruset var det någon som föreslog en runda på bowlingsbanan. Så blev det och kuuuuuuuul var det! Ett par skönt inslitna rödsvarta pjux i nr. 37 och sedan en öl och härligt sällskap till det med softat kvällsljus och sköna toner. Kan inte bli mycket bättre! Christina toppade ikväll med ännu en seger och jag kom tvåa. Sjukt nöjd med resultatet då det faktiskt var flera år sedan jag sist spelat. På vägen hem träffade vi på en kompis till J.K och stannade för att snacka lite. Det slutade med att både jag och Christina skrivit upp oss som hårmodeller (de behöde inga just nu men ville gärna ha oss en annan gång). Galet, galet! Vilken kväll!

Mina vänner! Jag är hög på livet och fortsätter sväva fram i detta konstiga tillstånd av lyckorus. Tänk att livet kan vara så oerhört fint. Jag förstår det inte... Men jag passar på att njuta det i fulla drag medans det varar. Livet är till för att levas och gud vet att jag lever mitt!

Okej så inlägget blev kanske inte så kort som jag beräknat, det gick av bara farten då jag väl börjat skriva. Alltid skönt att få skriva av sig lite.

Kyss och kärlek till er alla där ute i natten!


/ Josefin Piggelin Barfotabarn Partysvensk, Nattsuddare och Superbowlare

Ett litet P.S. bara. Idag fick jag veta att vattnet på Indiska i Stavanger ej bör drickas, man kan bli sjuk och få ont i magen. Det känns fint att ha fått veta det nu, såhär en månad in i jobbet. ;P ha ha ha! Men livet är ändå så fint så denna lilla bagatell kan knappast rubba mig ur mitt lyckotillstånd, så det då. Over and out, sleep tight my loves!






Brandlarm, höftsmällar och tokerier




Det är torsdagskväll/natt och jag har ett nytt blåmärke på höften och en stor bula mitt i pannan. Men hey, vem bryr sig!? Livet är fint och helgen står utanför dörren, ja rent av på tröskeln och knackar på. Skönt att veta att jag numer jobbar med en olyckskorp i Stavanger, jag är inte längre ensam. Sen att mina små, ska vi kalla dem "olyckor" (!?) uppkommer främst av att jag blir för ivrig och vill allt för mycket, för fort i motsatts till kollegan Trine som sedan barnsben haft ett smeknamn som syftar till hennes olycksdrabbade tillstånd, det är en annan sak. 



Precis som jag så har denna lilla olyckskorp en kropp som tenderar att direkt vid minsa lilla stöt/knuff/nyp transformerar till de blåare registren på färgpaletten. I onsdags gick Trine rakt på ett metallspjut på en gondol. Ett klassiskt misstag. Man börjar svänga allt för tidigt och det slutar allt som oftast mindre bra, med en höft eller arm rakt in i sidan av en golvgondol. Bara några minuter senare var det min tur, samma missbedömning, samma hörn men ny höft. Min höft. :P Som vi skrattade Trine och jag. Jag passade självfallet på att lära Trine det fina svenska ordspråket "skadeglädjen är den enda sanna glädjen". Något som fick oss att vrida oss av skratt. Så nu har jag fört detta brukbara och praktiska ordspråk vidare till 2 norskor, först Ingrid och nu alltså Trine. Ha ha! Det kanske säger mer om mig och vilka vänner jag omger mig med än med norskor i allmänhet. Hur som helst så känns det oerhört fint att redan ha funnit en vän och kollega jag kan skratta så galet härligt med.



Men för all del, tro inte att det var färdigt med det. Nejdå! Inte nog med höftmissen vi båda gjorde så lyckades jag som sagt att "bula till" min panna. Jag höll på att bygga om en vägg på acc.avdelningen och böjde mig ner för att rätta till en väska på den nedre sektionen av väggen. Det gick fint så långt men sen skulle jag resa upp ryggen igen och vid detta tillfälle har jag helt kollrat bort mig i nya idéer och saker jag ska genomföra, så jag minns inte spjutet jag satt på den övre väggen. Detta resulterar i att jag kör huvudet rakt i spjutet, jag lyckas träffa mitt emellan ögonen, en liten bit upp i pannan. Herregud!! Jag lixom studsar bakåt i chock. Det måste ha sett hysteriskt kul ut att döma av Trines gapskratt blandat med en släng av oro. Som tur var släppte smärtan snabbt men märket, ja låt oss säga som så att "det syns". Chatrine i butiken i Sandnes la t.o.m. märke till det trots smink. Ha ha! Jag som gladde mig till en helg fylld av festligheter utan att behöva skämmas över blåmärken som syns genom strumpbyxorna eller finns att beskådas på någon arm. Så kan det gå, man ska inte glädja sig allt för mycket i förhand. Läxa lärd!?

Nu kom sambon hem från krogen sammen med en gutt och vi ska tydligen dricka champagne. Måste dra! Snakkes! :D

Kan avsluta med en liten parantes, i morse stod jag, sambon och alla våra grannar ute i strumpfötterna klockan 07.23. Brandlarmet hade lst ut av en oförklarlig grund. Smått panikartad start på dagen men det ordnade upp sig. Nu åter till skumpan. Wieee!!!





"Dagen efter" & lördagstur runt om i byn






När andra människor är bakis och ligger hemma och drar sig i sina sängar medan de ångrar gårdagens många drinkar så är piggelinen redan, sedan länge uppe och skuttar. Här kommer nu en hel massa bilder från i lördags, även kallad "dagen efter". Jag hade en riktigt pysmysig stund med mig själv och min nyfunna förlskelse, Stavanger stad. Nu kanske ännu fler bitar faller på plats för er som funderar över hur jag kan trivas så otroligt bra i denna nya stad. Enjoy! :D
  
 

Det blev så klart en tur till domkyrkan, mitt i hjärtat av Stavanger.

 



Häligt vårigt med snödroppar utanför kyrkoporten...



Detaljer, detaljer. Överallt detaljer! :D




 



Massa sköna, gröna, gamla mossiga träd...



Sån härligt inbjudande mossa att man bara måste ta på den, i alla fall om man är ett barfotabarn. Så är det bara! :D




Precis bakom domkyrkan ligger en fin liten sjö, Breiavannet. Där det finns en sjö så finns det i regel även ett fint promenadstråk, likaså här. Jag skruttade runt både länge och väl och bara pysmyste bakom mina solbrillor och insöp våren, den friska krispiga luften och vackerheten omkring mig. Ljuvligt! Att dessutom smygkika på alla söta pappor med sina ungar som matar svanar, duvor, måsar och änder till hjärtans lust. Att se dem vara där i nuet och leva ut all den stolthet och kärlek de känner för sina små, då de tror att ingen ser på. Det, det är livskvalite och vackerhet på hög nivå. Det är sånna gånger som romantikern innom en blomstrar upp och hjärtat tar ett extra skutt av det nyfunna hoppet om att kunna få allt det där sliskigt klyschiga "kasta-mat-tillsammans-till-fåglarna-livet". Bara se på bilderna nedan. Pappan i sin gubbkeps och barnet som sträckersig efter mer bröd, och i förgrunden en stor fin gatulykta.






Jag vill också...






Breiavannet/svansjön...


 



 



Solsken och måsmys



Om ni tittar noga så ser ni en lurig liten filur nere i högra hörnet. Den lilla rackaren vill uppenbarligen vara med på bild, kanske blev han avundsjuk på att de söta små änderna alltid snor all uppmärksamhet!? Ha ha!

 




Att sitta lutad mot ett fint gammalt träd och se fåglarna virvla upp i en superfin organiserad oreda för att sedan flyga ut över vattnet i synkade svepande dykningar. Det är vackert det! Det känns riktigt mäktigt när så många småliv kan harmonera och sammkordinera så fint.






Här ser ni några av de många, MÅNGA duvorna som lever vid Breiavannet landa i trädkronan ovanför mitt huvud. Som sagt, mäktigt!

 



Duvor på rad och en mås fotad i en mindre smickrande vinkel. Ha ha! ;)




Jag i solskenet, men om ni tittar noga så lägger ni snart märke till den suddiga lille mannen med dragspel på parkbänken i bakgrunden. Han satt där i över en timme, spelade, sjöng, småtrallade och tjitttjattade med förbipasserande (vare sig de vill eller ej). Härlig människa! Det var så fint att befinna sig vid detta vackra vatten och att i tillägg få lyssna på skön musik. det förgyllde verkligen min dag. Tack till dig främling! 



Knotiga grenar och speglingar i vattenytan, vackert!

   



Jag och Breiavannet, vissta passar vi fint ihop!? ;)



Denna allvarliga man står framför domkyrkan och vakar över det stora torget som leder ner till Vågen (området runt "hamnen" där alla fina restauranter och uteställen ligger). Under armen håller han en käpp men enligt min mening kunde det lika gärna ha varit ett paraply, det skulle på något vis vara mer passande och verklighetstroget. ;P



Detta är statymannens utsikt... Inte fy skam det!


Hoppas ni njöt av den lilla turen, det gjorde i alla fall jag. Och ni andra, misströsta ej!!! Snart kommer bilder från de äldre delarna av Stavanger och det, det är vacker. Det kan jag lova!

Ha det fint!

// Josefin Piggelin Barfotabarn Partysvensk

 



Vårkänslohög i rosa skimmer





Sitter uppe och nattugglar, har precis avslutat ett långt chattsamtal med syster Karolina. Såååååå fint så!
Innan dess var jag på världens mysigaste fika på restaurant "Sting" med söta Trine, där kan de verkligen konsten att slänga ihop en rackarns god chailatte! En helt fantastiskt fin och mysig dag har passerat må ni tro. Vi fick dessutom massor gjort i butiken dagen till ära så livet kan inte bli så mycket bättre! 



   




Jag sitter här och myser i mörkret och är tacksam över att ha så många olika fina, kärleksfulla och begåvade människor i mitt liv. Vilken tur jag har! Tack till alla er finingar. När livet är så här fint rosaskimmrigt och glittrande svävande så går mina tankar till er. För vet ni vad? Ni bidrar till mitt fina skimmer och för det älskar jag er alla med mitt barfotabarnshjärta. Just nu, om jag fick bestämma så skulle jag sammla er alla på en stor grön äng i soluppgången. Vi skulle springa barfota upp för en mjuk kulle med skinande gräs, rakt in solen, skrattandes och till bredden fyllda av kärlek och värme. Systrar, dekobrudar, Göteborgare, Stavangerbor, Stockholmare, Trondheimare och Hedemorabor, ni får min puls att bulta, skena och rusa och mitt hjärta att slå frivolter. Livet är så otroligt färggrannt, magiskt och fint just nu mina vänner och det är sannerligen ni med!







....och ja, jag vet att det är mycket känslosamt dravvel på bloggen just nu, men sån är jag just nu. Våren är här, livet leker och jag känner, och det i stora mängder. Önskar att ni alla kunde ta del av allt det fina i min lilla rosa lyckobubbla. Stavanger är underbart och människorna här likaså. Jag önskar helgen vore här men samtidigt känns det fint att dra lite på det, låta det pirra, kittla lite i några dagar till. Jag har så mycket att se fram emot och tiden tycks rusa galet fort fram. På tal om det så är äntligen stuga i Leksand bokad för midsommar och då får jag träffa några av mina härliga dekobrudar och själsfränder. Längtar men lever samtidigt i nuet, trivs och njuter fullt ut, precis så som sig bör! 













Puss och nattinatt, tack för att ni finns! 

/ Josefin Piggelin Vårkänslohög Barfotabarn Partysvensk
   



Alla fina bilder kommer från Weheartit.





En vän till en vän...




Snubblade över denna fantastiska bild på facebook i morse, en vän till en vän hade den som profilbild. Vilken familj hon har, gud så söta ungar!!! Ser ut som en egen liten kull med smådjur. Kan man bli annat än glad av denna bild!? Detta kommer bli en fantastisk dag! Om bara 40 minuter träffar jag godingen Trine igen som är hemkommen från sin tripp till London, så idag gleder jag mig lite extra till att jobba. :D

Hipp hopp! Nu ska jag snart skutta till jobbet. Ha en fin dag alla små krumilurer och knasbollar! 

/ Josefin Piggelin Barfotabarn Partysvensk




Att läsa eller att bli läst för...




Att läsa är mysigt, men att bli läst för är helt underbart! Ända sedan barnsben har jag blivit läst för av mina nära och kära. Farmor, farfar, mamma och pappa, ja till och med Mikael. I brist på någon som kan läsa för mig så får jag nöja mig om att drömma mig bort med denna fina video och själv läsa mina böcker. Ikväll är mysfaktorn hög och jag ska snart till att krypa ner. Kvällen till ära, för att behålla mysfaktor lite till så ska jag läsa om min älskade Hemul och hans kälek för tystnad. Jag fullkomligt älskar den boken! Hemulens livssyn påminner så mycket om min egen, kanske det är det som gör den så fin?  










Natta alla finingar där ute i mysmörkret!

/ Josefin Piggelin Barfotabarn




Helgligheter och kvällspysslerier




Här är en bildeserie som jag fotade under lördagen. Jag var ute i finvädret med solbrillorna på och med kameran i handen. Under närmare 3 timmar strosade jag runt  i olika delar av Stavanger, utforskade och njöt av de värmande vårsolstrålarna. Det var en fin dag på många sätt och kvällen fortsatte i samma fina anda. Trots att Trine (min kära kollega på Indiska i Stavanger) var bortrest så blev jag hembjuden till hennes hem av sambon Ole, precis som i fredags. Vi var en härlig liten skara som sedan begav oss ut i Stavangers vimmlande nattliv. 

Som det ofta blir när man går ut på byn så föll fler och fler bort. Till slut var vi enbart 3 tappra själar kvar som höll ihop. Jag, Ole och Thomas hann besöka hela 4 olika uteställen under kvällen. Galet, kul och helt underbart! Jag kan inte komma ihåg senaste gången då jag dansat och skakat loss så. Det måste nog ha varit på lucky House i Leksand tillsammans med mina galna dekobrudar. Både Thomas och Ole kunde sina moves. Det kan jag intyga. Ha ha, helt underbart som sagt! Tack till alla killar och tjejen för en fin kväll!

Idag har jag mest bara slappat i soffan med datan i knät framför tv:n och "Big Bang Theory". Jag har retuscherat bilder i mängder men är ännu inte klar och nu börjar klockan bli sen. Det är dags för mig att krypa till sängs. Imorgon blir det att jobba i Stavanger igen och på tisdag får jag äntligen träffa fina Trine. Längtar efter att få skratta med henne!  



Finns det något vackrare än vårsol som strilar ner mellan grenverket på ett gammalt knotigt träd?
Jag tror inte det...



Tänk, visst kan det vara fint med skor ändå...





Natta!

/ Josefin Piggelin Barfotabarn Partysvensk





La la lördag!




Ikväll bär det av mot de finare delarna av byn igen. Bakom Stavangers grönaste dörr kommer jag hålla till.

 Lalala laaaa!!! :D

/ Piggelin



♥ Fina Karolina ♥




Om ni gillar det ni läser här så bör ni ta er en liten titt in på min älskade syster Karolinas blogg. Hon skriver så fantastiskt fint om sitt liv i England och tårar trillar efter mina vårrosiga kinder när jag läser. Tårar av saknad men också av lycka och glädje. Jag är så otroligt stolt över min stora, lilla Karrokråka. Det är så fint att se att hon har det bra och alla vackra bilder från Plymoths mysiga små fik, färgglada gator, spontana spelningar och skimmrande nattliv gör mig vimmlig och varm i hela kroppen. Här kommer lite försmak av bilder från hennes fina blogg. Titta och njut!  



Glädje..



Skönhet...



Spenatmat...



Mörkermys...



Solglimtar...



Färgkrockar...




Sist men inte minst en låt till dig. Önskar du var här i solskenet med mig spelandes på din gitarr. Du kunde lära mig spela och vi skulle sjunga tillsammans som så många gånger förr. Hela världen skulle försvinna bort i ett färgglatt skimmer. Du och jag, evigheten och lyckan. Vi, i vår egen lilla bubbla av glädje och syskonkärlek...
 



Även om du är långt borta så finns du alltid med mig. Du finns i musiken, i glädjen, i skratten, i solskenet, i fågelsången, i mitt hjärta... Ja du är helt enkelt "under huden nära".

En saknad som "Karrosaknad" kan vara tung att bära, men det är en saknad jag gladeligen bär på till förmånen att ha henne i mitt liv. Love u sunshine! ♥






Visdomsord...




Det sägs att man lär så länge man lever. Detta är vad jag lärde mig igår kväll:
"Fisk ska ätas, inte drickas!"

Det finns inte mer att tillägga om den saken.

Denna lördag däremot har fått en strålande start, bokstavligt talat. Solen skiner och snöslasket torkar upp och tynar bort framför mina ögon. Det är en underbar dag att leva, särskilt när man inleder dagen traskandes runt i de vackra delarna av gamla Stavanger. Lägger man sedan till hotellfrukostbuffé med tillhörande trevligt sällskap så har man ett vinnande koncept. Nu tänker jag ta mitt glada humör och min älskade kamera med mig ut på tur i det fina vädret, för vet ni vad? Det spritter i benen, pirrar välbehagligt i maggropen och piggelinen måste få utlopp för sina vårkännslor. :D

Ha en fin helg mina vänner!

/ Josefin Piggelin Barfotabarn Partysvensk




Jullebulle, artonårighet och syskonkärlek




Dagarna rusar och jag med dem. :D
Herregud, tänk att det redan är fredag imorgon! Hur gick det till!?!
Idag fyller min yngsta sötnöt till syster år. Julia blir 18 år, här snackar vi milstolpe! Den fjärde och sista syster Nordman har nu passerat den magiska åldern. Tänk att nu kan vi gå ut allihopa, hela syskonskaran. Vi skulle kunna rada upp oss på varsin pall framför någon bar, och vipps, fyrtal i systrar. Vore inte det en syn! ;) Grattis ännu en gång min älskade guldklimp. Hoppas du kan komma och hälsa på mig snart, jag saknar dig skrattandes vid min sida din lilla stereomarodör. ;)

Jag har precis avslutat ett pass med poweryoga hemma i den nystädade lägenheten. Nu myser jag i soffan med softad musik och tända ljus, knaprandes på nyköpta fräscha vindruvor (både gröna och lila/röda, det ni!). Jag ryser av välbehag och kroppen är avslappnad och uttänjd. Underbart! Nu väntar jag bara på att mobilen ska pipa till, sen ska jag susa vidare till Sola flygplats och plocka upp chefen som varit i Stockholm i två dagar. Jag har verkligen haft fullt upp i hennes frånvaro, vi har inte varit många på jobbet men ändå tycker jag att vi fått mycket gjort. Hoppas bara chefen håller med. Hur som helst är det fint att ha henne tillbaka. :)

Ha en mysig kväll nu folkens, imorgon är det helg. Den glittrande fredagen är redan på ingång, smygandes i högklackade pumps. Jag känner det i hela kroppen. Wihoooo! 


Älskade systrar, vad vore livet utan er!?


Jag gissar ganska slätstruket, tomt, grått och trist. Älskar er alla tre utav hela mitt hjärta!



Puss och kraaaaaaaaaaam!

// Josefin Piggelin Barfotabarn Partysvensk


Piggelin hela dagen lång




Wihooo (ja det blir ännu ett av de där hopplöst positiva och genomglada inläggen)! Jag är full av energi och sprallighet och jag är helt fulltankad på glädje. Det är nästan så att jag spricker! För att fatta det kort, jag trivs alldeles utmärkt på jobbet, jag har fina kollegor och börjar finna en och annan vän. Inte ens fritiden är svår att fylla ut, hela denna vecka är det full fart och jag är uppbokad på ett eller annat. Imorgon åker jag till Oslo över dagen och det är även imorgon som sambon Christina reser hem till sin familj på lite ledighet. Jag kommer att ha lägenheten för mig själv i ca 1 veckas tid. Det ska bli skönt att få lite egentid och landa lite. Förvisso kanske det inte blir så mycket egentid för den delen ändå. Det finns ju andra filurer att umgås med i hennes frånvaro som tur är. Som t.ex. på onsdag, då blir det fikastund med finaste Trine efter jobbet.

Nu har jag precis kommit hem efter en lång motionsrunda. Hela kroppen vibrerar av välbehag. Det var länge sedan jag vågade ta ut mig på detta vis. Sååååå jäkla skööööönt! Idag fann jag det perfekta stället att jogga på, att jag inte tänkt på det förr! Jag bor ju precis bredvid en stor magnifik bro som leder ut över havet. Den är som gjort för fina joggingturer både om morgnarna tilssammans med fiskmåsarna och hamnens alla färjor eller om kvällen skinandes ikapp med gatuljusen och stadspulsen. Här snackar vi utsikt mina vänner! Lovar att ta med mig kameran någon kväll så ni får se all vackerhet själva. Nu ska jag bara lista ut hur jag ska kunna lura med Christina ut på en vardaglig basis. Men någonting säger mig att hon får vara lite medgörlig efter min tappra insats att äta fiskbullar ikväll. ;) He he    

Nu lite hederligt "Sex and The City" som avrundning för kvällen.

Sex out! ;)

// Piggelin




Lördagsstroseri och Jesus




Igår, lördag unnade jag mig själv att bara slappa av. Jag låg kvar i sängen ända till klockan 9 innan jag släpade mig upp och bloggade lite. Sen blev det en promenad runt i byn med kärleken vid armen (vad skulle jag göra utan min älskade kamera!?! ). Jag kikade efter vårtecken och besökte Trine på jobbet. Vi passade på att fika tillsammans medan hon hade rast. Det var riktigt trevligt och bubblande skrattigt. Det är så fint att lära känna nya människor och att få se in lite djupare i någons liv känns alltid så fint. Trine är en riktig härlig person och jag gleder mig til att jobba sammen med henne. Tyvärr blir det bara en dag kommande vecka eftersom jag på tisdag flyger till Oslo på dek.möte med resten av mina norska dek.kollegor. Det ska bli riktigt skoj och lärorikt och så får jag ju som sagt träffa min vän och tidigare chef Catrine från Indiska i Trondheim. :D 
Jag kommer vara tillbaka i Stavanger redan samma kväll och sen ska resten av veckan spenderas ute på Indiska i Sandnes.

Till kvällen blev det maskerad/bokstavsfest hemma hos oss med ett glatt gäng. Sedan drog vi ut en liten sväng för att dansa av oss, skaka lite rumpa och svänga våra lurviga. Allt som allt var det en underbar kväll att minnas.  

Här kommer i alla fall lite bilder från denna härliga dag. Enjoy!!! :D    



Klätterhortensian knoppas...






Vårlökar (jag gissar krokusar) på väg upp...



Denna ljuvliga lilla installation passerar jag varje dag då jag går till till jobbet inne i Stavanger. 






Lite streetart...



Kyrkan med den finaste klockan!



Härliga detaljer...



Foto på en av de många smågatorna som kantas med butiker.



Söt gammal skylt...



Skylten bjuder förbipasserande att sitta ner och ta en kaffe med den trevliga skyltdockan. Man blir bara så glad! :D



Denna fina lilla mening finner man lite överallt runt om i byn...



Vad gillar ni denna streetart? Nästan alla elskåp är "målade" såhär i olika typer av småhus. Underbar lösning på hur man trollar bort ett fult elskåp!



Denna lilla pusekatt var inne i butiken i förra veckan och busade runt och nu fann jag den igen i färd med att bryta sig in på nya marker. Såååå söt!






Ja, det är för trångt, dessvärre.... ;)



Min kära sambo klädde ut sig till den norska sexualkollumnisten Clara Klok.



Självfallet blev det lite sexualundervisning under kvällen. Det delades ut bananer till höger och vänster och tränades flitigt. ;)



Jag var Jesus.











Nu ska jag skypa med min kära syster Pernilla och snart ska jag pallra mig till affären och handla mat. Det blir nog middag och filmmys hemma med sambon. Det här med kollektiv är ändå rätt fint! ;)

Over and out, love!

// Josefin Piggelin



IKEA, eller?!?




Vad är det som är fel med den här bilden?!?

Jo byggnadens färgsättning. Här i Stavanger har IKEAs annars så färgglada fasad, bytts ut till denna mer alldagliga och intetsägande varrianten. Tydligen tyckte Norrmännen att IKEAS vanliga skrud var allt för ful så de fick gott ändra den till vit och röd istället. Galet! IKEA är ju inte riktigt IKEA utan sin klatschiga färgskrikande fasad i blått och gult. Som tur är så är ändå priserna de samma. Jag fyndade för fullt då jag var här i förra veckan tillsammans med min snälla chef Kathrine. Jag fyndade en hel serie med möbler till mitt lilla rum. En sänggavel (50:-), ett sminkbord/skrivbord (ca 200:-), en stor spegel (100:-) och så en liten bokhylla (ca 200:-). Inte illa, det lönar sig att vara IKEA-family medlem! :D

Allt står nu på plats, monterat och klart på rummet (redan första kvällen de hittade hem till mig monterades allt samman, jag var helt skinnflådd i händerna efter en hård dag på jobbet samt allt monterande in på småtimmarna, men det var det lätt värt). Nu trivs jag som en prinsessa i mitt fina lilla rum som pyntats ut överdådigt med stora blommor och en hel massa grönska (bilder kommer senare, lovar!). Underbart! :D
Nu tillbaka till "the sweet life" i en av världens finaste byar, idag flödandes i solsken. Lovely!!!

Kyss och kärlek!!!

// Josefin Piggelin Barfotabarn Partysvensk



Norska Oljemuséet




 
Första söndagen i Stavanger gjorde jag och sambon Christina byn. Bland mycket annat så blev det ett besök på det Norska Oljemuséet. Här kommer lite bilder från det. En kul upplevelse och ett måste då man bor i oljebyn Stavanger. :D



Denna bro går precis över mitt rum, själva brofundamentet går ner mitt i vår byggnad. Varja morgon har jag nöjet att se ut på härligheten, dock inte med havsutsikt men ändå. :D



Räddningsfarkost...



Läskigt, trångt och smått obehagligt. Men ska det vara så ska det! ;)



Snygg detalj inne i den lilla "räddningsbåten".



Sköna frihet!



Yo man, it's cool! ;)






Självklart kunde jag inte låta bli att pilla, trycka, rycka och vrida på alla spännande knappar och handtag. ;)






Vi gjorde en djupdykning...



Blibb, blubb...







Det var en fin upplevelse med en massa skoj, bus, skratt och filurande.

Ikväll ska vi ha fest i lägenheten. Christina har fyllt år och firar nu det hela med en "bokstavsfest". Man ska klä ut sig till något som börjar på bokstaven ens namn börjar på. Jag ska således vara något på j. Det här kan bli hur som helst! ;) Nu ska jag ut och leta maskeradkläder, njuta av solens värmande strålar, den krispiga luften och alla fina vårtecken som sticker fram lite här och var.

Peace out! :D 






Undebara Sola!





Goda, glada och arbetsamma dagar flyger förb... Jag trivs, trivs, trivs!!! Livet är så där underbart härligt att det känns overkligt. Jag har blåmärken efter alla kontroller jag haft på min stackars arm, bara før att se om jag drømmer. Jobbet är helt och hållet superkul och självfallet fyllt av utmaningar, som sig bør.
Denna vecka har vi haft besøk från huvudkontoret, planer har smidigts, goda middagar och härligt sällskap avnjutits i tillägg fick jag även ett kärt återseende av Frøydis (dekoratøren jag vickade før i Trondheim). Butiken har fått sig en rejäl uppryckning och den ser så fin ut nu, även om det finns mycket kvar att gøra ännu!

Kollegorna är toppen och jag känner mig redan som hemma Kan knappt fatta att det gått två veckor redan! Min nya chef Kathrine på Kvadrat i Sandnes ær vældigt hjälpsam och visar mig många av stadens små pärlor, jag vet redan massor av platser dit jag ska ta min søta lilla mamma nær hon kommer den 15 maj.

Igår efter jobbet tog Kathrine med mig på en liten tur igen. I detta inlägg ser ni bilder från det. Først tog vi en tripp till Sola-badet och sedan besøkte vi en gamal kyrka som rustats upp. Så otroligt vacker! Nu vet i alla fall jag vart min sommar kommer spenderas. På sanddynerna, solandes i Sola! Och skulle jag mot førmodan behøva gifta mig innom en snar framtid så vet jag det perfekta stället, inte alla kyrkor som har utsikt øver havet och fantastiska sanddyner... ;)

Nu ska jag fortsätta jobba och sen väntar Nicolaj, en nyfunnen kompis i byn på att ta en fika och kanske en liten oskyldig fredagsøl... ;)



Solnedgång i Sola



Jag ønskar att alla mina fina, kära vänner och min härliga fasmilj kunde varit vid min sida igår. Ljuset var verkligen speciellt, helt magiskt vackert!



Snøn är sedan länge borta och våren är på väg! :D























Ha en fin helg! Puss

//Piggelin



RSS 2.0