Dessa regnbågsskimmrande dagar...

.
.
.
Jorden fortsätter att snurra och jag med den. Min vardag är fylld av långa slitsamma arbetsdagar innefattande både byggdamm, sågspån, sega målare, tröga byggarbetare, tuffa deadlines, feberyra och svårsovna nätter. På håll, i ett litet hörn står troget ett kjelsjukt toffeldjur, väntar och hoppas på att få sig en smula kärlek.
.
Dagar, nätter, veckor och månader flyter samman och jag har nog inte varit så osocial som detta på en lång, lång tid. För att orka med, sammla kraft, stålsätta mig och låta mig inspireras till nästa dags tuffa tag sluter jag mig en aning. Jag tar bussen till Kvadrat tidigt på morgonkvisten och skumpar hem igen med den samma bussen mot kvällningen. Väl hemma låter jag mig drunkna i en varm famn, bara låter kärlekens vingar bära mig bort, högt upp utom räckhåll från allt och inget. Andra dagar stupar jag direkt i säng, däckar framför mitt älskade "River Cottage" och all vacker natur som visas i programmet. Jag drömmer om fritiden, den där regnbågsskimmrande tiden som plötsligt bara en vacker dag ska stå där mitt framför mig, bjuda mig på svindlande äventyr, vindlande vyer med smultronställen så långt ögat når.
.
Vecka 11 och nyöppningen på butiken i Kvadrat närmar sig med stormsteg. Det spritter till i min lilla kropp av iver, framtidstro och glädje. Mitt uppe i alltihopa, med ärmarna hårt uppkavlade och tålamodet testat till tusen är det lätt att glömma att se allt det fina i det jag faktiskt är med om precis just nu. Detta bygge i sig är ett enormt äventyr som jag fått äran att medverka och spela huvudroll i från början till slut. Det känns stort och jag känner mig stolt och aningen mer rakryggad dessa dagar, detta till trots alla tunga hyllor, möbler och diverse bråte jag släpat på mina bara axlar i det sista. Visst är dagarna långa, utmaningarna lika många som blåmärkerna på min stötkännsliga kropp men gudarna ska veta att kul, ja det har jag. Kul med stort K dessutom! Bra blir det mina kära, bilder utlovas en vacker regnbågsskimmrande dag...
.
.
.
.
.
Till helgen om allt vill sig väl blir det en kortare tur med Jan Kenneth, hans minibuss och gänget till Christina i Bergen. Jag gleder mig och längtar till helgen av hela mitt hjärta.
.
<3 <3 <3
Kärlek
<3 <3
.
//
Josefin Piggelin Feberpanna och Yrväder
.
.
.
.
.


Skumpeti skak!

.

.

Sitter uppkrupen i det fula grönorangea bussätet på buss nr. 2 på väg mot ännu en dag av byggnadsarbete på kvadrat. Kroppen är, tack vare gårdagskvällens yogapass skönt avslappnad trots allt slit på jobbet. Nu börjar butiken ta form, gamla väggar rivs och nya byggs, allt i en virvlande fart. Det är riktigt spännande och häftigt att vara delaktig i denna stora process. Tänk, det som en gång kändes som en evighets tid långt fram är nu snart inom räckhåll. Vecka 11 och byggets slutdatum närmar sig med stormsteg, jag står bredvid och hejar på. Det ska bli så skönt med en nystart, ny energi och framför allt ny entusiasm. Gud som jag längtar till vecka 11 nu!!! Det faktum att jag även den veckan ska få resa på en mindre tripp till Sthlm och Indiskas huvudkontor gör knappast efterlängtnaden mindre.
.

Men nu mina vänner, dags att skutta av bussen och åter bege mig in i byggdammets sköna värld. Snakkes! //
.
Josefin Piggelin
.
.
.

.



Filmkos på Grasholmen

.
.
I kväll kollas det film på Grasholmen med Sandra medan Joel spelar copmuter med Viktor. Kvällens film är "Kyss mig" och den handlar om kärlek, lesbisk sådan dessutom. Det lagas mat också, det blir kyckling och pasta med hemmagjord vitlökssås. Mumma! Målet är att hinna klart med maten tills dess att serien "Kontoret" startar på tv:n. Fingers crossed!!!
.
.
.
.
.
.
.
.
Med det styr vi stegen mot en ny vecka, banne mig vad bra den ska bli. Jag känner mig skönt utvilad efter denna mysiga helg och längtar redan till nästa. För vet ni vad?!? Livet är fint!!!
.
Kram, kram, kram!!! //
.
.
Josefin Piggelin Barfotabarn Partysvensk
.
.
.
.
.
.


Slummrande toffeldjur...

.
.
God morgon världen! Dags att hasa sig ut till köket och laga til lite frulle. Magen skriker och hjärtat slår. Kanske vaknar toffeldjuret bara han känner lukten av färskpressat kaffe?
.
.
Ha en skön söndag!//
.
Josefin Piggelin Barfotabarn
.
.
.
.
.
.


Till trollena!

.
.
.
Igår, lördag den 11 februari begav Marja, Fanny, Joel, Joel nr. 2 och jag oss ut på tur, till Trollerna! Det stektes ägg, kokades varm choklad och packades matsäck. Det härjades runt till allt för peppiga och konstiga låtar och skakades rumpa, sen bar det av! Vi tog buss nr. 1 mot Hundvåg och deras omtalade (av oss svenskar i alla fall) Trollskog. Vi visste inte riktigt vad vi hade att vänta oss, Joel nr. 2 hade vid ett flertal tillfällen passerat den mystiske och tilldragande skylten på väg till och från jobbet och så igår var det så äntligen dags att slå en hål på bubblan av förväntning. Vi trotsade småregnet, halkan och kylan denna gråkantade dag och bestämdes oss för att visst måste det väl ändå ligga något i talessättet: "Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder"!?! Fullt påbyltade från topp till tå, fnitterfnissiga och förväntansfulla skuttade vi så av bussen och inledde vår tur ut i Hundvågsnaturen...
.
.
Skylten som hälsar en vid vägkanten.
.
.
.
Under vår lilla tur kom vi ut på en typ av strand, kantad med småsten och svarta klippblock. I en av pölarna på stranden fann vi denna kravlandes runt. Den var vid högsta grad levande och vi lät oss nog alla äcklas och förundras av dess makabra och provocerande utseende. Denna "mask" hade nämligen små "hakar" långs hela kroppen. Kanske hade vi funnit en ny art...?
.
.
.
Jag och Joel, båda glada på sina egna sätt. ;)
.
.
.
.
Det var inte slut på fyndigheter här inte, nog för att det hade räckt gott och väl med den konstiga masken. Vi snubblade plötsligt in på ett område med bunkrar som de andra så klart fann sig obligerade till att utforska, så blev det så klart. Det tog inte långa stunden innan Joel nr. 2, Marja och Fanny funnit sin väg in i bunkern. Jag fångade Marja och Joel på bild då de kikade ut från en liten glugg. Jag tänkte först inte gå in utan väntade snällt utanför, men så visade det sig att bunkern hade massor av små gångar som löpte kors och tvärs och då försvann även den andra Joelen in i läskigheten. Jag  stod själv kvar och grunnade, ska jag... Men jo visst, man vill ju inte gärna stå ensam kvar och frysa i kylan. Plötsligt var även jag inne i bunkrarna och kröp runt i trånga, läskiga mörka gångar. Hu!!!
.
.
.
Det var nog bara jag som tänkte mig om både en och två gånger innan jag inträdde bunkern. Är detta verkligen lov!?! Jag tycktes tala för döva öron, bunkern och dess hemligheter hade redan hunnit sluka mina vänner. Ingen annan tycktes uppleva det hela som obekvämt eller läskigt, Joel var i alla fall glad. :)
.
.
.
Jag lyckades fånga några fina bilder på lite tagging inne i bunkern, det gjorde mig lite mindre rädd och bister till modet.
.
.
.
Denna bild är fotad inne i en av gångarna där det sipprade in lite ljus från ett rostigt galler i taket. Skummelt!!!
.
.
.
.
En av gångarna ledde oss ut till denna plats. En gammal soffa hade placerats med ryggen mot bunkern för att öppna upp mot den vackra utsikten över havet. vi fann även spår av brasor och där fanns även någon konstig typ av selar, bältesremmar med spännen på. Läskigt! Undrar vad de var avsedda för. Mitt mod sjönk lite och rädslan kröp sig å mig igen, tänk att jag ska vara en sån liten räddhare! Det hela blev heller inte bättre då Joel nr. 2 plötsligt slogs av den briljanta ideen att gömma sig i ett mörkt hörn och hoppa fram precis då jag passerade. Mitt hjärta slog hårt och snabbt, som om det skulle hoppa ur själva bröstkorgen. Mitt skrik av rädsla ekade i bunkerns mörka rymd och jag sprang åter ut i ljuset, till rummet med soffan. Väl ute i det trygga ljuset igen så hämtade jag andan medan en ångerfull Joel nr. 2 ångrade sitt lilla bussträck och kramades förlåt. Efter mycket trug och några djupa andetag lät jag så det tärta mörkret och bunkerns skrämmande tystnad sluta sig om mig igen. Gissa om det var skönt när jag väl tagit mig ut ur hemskheten igen...
.
.
.
Gänget, från vänster: Joel nr. 2, Fanny, Joel och Marja.
.
.
.
Rätt så fina och häftiga kontraster med all tagging och den slitna soffan.
.
.
.
Efter avstickaren in i bunkern tog vi oss tillbaka till Trollskogen och dess mysiga träd. Vi slog oss ner i ett vindskydd och avnjöt vår picknick. Gud så gott det var med varm choklad efter våra strapatser! Joel nr. 2, Marja och Fanny sitter nöjda och glada, knaprar digestive och sipar den varma drycken.
.
.
Även Joel njöt av den medhavda matsäcken även om han på denna bild ovan ser något skeptisk ut. Här har vi nämligen precis upptäckt att vi inte är ensamma i det lilla vindskyddet. En oskyldig liten spindel dinglade snällt i vinden framför Joel nr. 2:s huvud...
.
.
.
Mmmm, matsäck!!!
.
.
.
Mysigt värre var det att sitta nära, nära. Dricka kaffe och varm choklad och låta värmen åter komma till våra kalla kroppar.
.
Det var ett något tröttare gäng som åter tog bussen in till Stavanger efter turen i Trollskogen. Tänk så skönt det ändå är att bara vara ute i det fria, känna luften i lungorna och bli så där härligt avslappnad som man bara kan bli av en dag spenderad i rörelse ute i natur och mark. Jag älskar doften av skog och virvlande vindar som sitter kvar i håret, inte undra på att resterande tiden av detta dygn fortsatte i samma sköna avslappnade anda. Underbart!!!
.
Det var turen till Trollskogen det mina vänner, hoppas ni njöt av upptäcksfärden. Det gjorde i alla fall vi! :)
.
.
God helg folkens! <3 //
.
.
Josselini
.
.
.
.
.
.


It's friday!!!

.
.
.
Fredag och spontan koskväll hos Imra, Marja, Linda och Fanny gick av stapeln efter mitt och Lindas besök hos legevakten. Det kikades film och mystes runt i största allmänhet. Även Joel, Joel nr. 2, Teo, Andreas och Tobias var på plats. Utöver filmkikning och koseri kramades det om, käkades chips och sockrades poppcorn. Vi kikade på en av världens sämsta thrillers, "Sleepy Hollow". Det säger ganska mycket om kvaliteten på en thriller om till och med jag klarar av att bevittna hemskheterna i den.
.
Vi var en trött trio (Joel, Joel nr. 2 Jeppsson och jag) som sedan knatade vidare hem, mot byns sentrum (ja centrum stavas med s i Norge!!!). Ett sista oskyldigt buseri genomfördes innan Joel och jag slantrade hem till Kirkegaten. Se nedan:
.
.
"Fågelmatarpojken" vid Breiavannet försågs med en knippa ballonger natten till ära. Ett bra avslut på en riktigt bra kväll! :)
.
.
.
// Josefin Piggelin Barfotabarn
.
.
.
.
.
.
.
.


T t t torsdag!!!

.
.
Ibland kan en torsdag starta så simpelt som med lite plumbo. Direkt efter jobbet, tack vare ny energi (given av de nyinköpta magnoliakvistarna på vardagsrumsbordet) tog jag mig ann vasken i köket som länge krånglat. Nu sipprar vattnet problemfritt fram i köksavloppet på Kirkegaten. Skönt! När väl detta lilla problem åtgärdats blev det en snabb tur till mataffären där jag mötte upp Patrick för lite råvaruinskaffning. Det var länge sedan vi sågs och jag hade lovat bjuda igen på middag (sedan december, skämmes Josefin!!!). Efter en stunds velande föll valet och tycket på rotfrukter i ugn. Ganska enkelt tillagat men otroligt gott. Jag blandade champinioner, morötter, potatis, lök, suchini och sötpotatis, allt detta toppades sedan av med fetaost och lite färska kryddväxter som fick smälta över hela härligheten de sista minuterna i ugnen. När sedan tsatsiki tillades till rätten var jag nöjd med min lilla kreation. Maten blev lyckad och jag fick klart godkänt på min matlagning. Faktum är att den ledde mig till en fin deal. Patrick fixar min dator och jag fixar middag. :)
.
Efter middagsbjudningen tog jag mig en lång varm dusch varpå jag sedan slog mig ner på den mjuka, fluffiga vardagsrumsmattan. Med kroppen skönt insmord i Body Shops Body butter, "Delice de gingembre" (som jag fått av pappa och Dessi i julegave) myste jag runt på nätet, läste bloggar och bara njöt av mitt eget sällskap tills dess att Joel smög sig in genom ytterdörren. En fin dag och kväll i mysighetens tecken. Notering till mig själv: Ibland kan allt man behöver, vara tid med sig själv.
.
.
.
Bild från stuen/vardagsrummet.
.
.
.
Barfotafötter, magnoliakvistar och stora leendet på plats...
.
.
.
Body butter och myslys. <3
.
.
.
Over and out! //
.
Josefin Koselin Barfotabarn
.
.
.
.
.
.
.
.


Från en bänk på legevakten...

.
... skriver jag detta inlägg. Jag håller Linda och hennes mindre trevliga rethosta sällskap. Finns det något värre än att vänta på legevakten? Att bara sitta på en hård bänk och stirra uttråkad på den avskalade inredningen och de icke konstbärande väggarna. Jag roar mig med att skratta åt det norska folket och deras uppfinningsrikedom. För visst är det väl superpraktiskt med sirap på burk!? Det fattar ju alla!!! ;)
.
Till kvällen vankas filmmys utslagen i soffan hos Linda och gänget, i deras nya kollektiv. Det ska bli koseligt! <3 Kanske kommer jag dessutom mysa runt i en riktig mysdress, det visar sig. Linda och jag har i alla fall planer om att inhandla en sådan idag efter vistelsen på legevakten avklarats.
.
Hoppas ni alla får en fin helg och att ni tar hand om varandra o vinterslasket. Kram // Josefin Koselin
.
.
.
.
.


Byggeriande, goa gubbar och fokuserad blick

.
.
.
Idag, tisdag den 7 februari fick vi finfrämmande på Indiska i Kvadrat. 2 goa snickargrabbar från Götet joinade vårt team. Idag startade vi ombyggnationen av butiken på riktigt. Några timmar in på min arbetsdag så sa det SMACK, WAM, BAM!!! Och så var en vägg nedtagen. Det är konstigt och kusligt tomt i bakre delen av butiken, där den en gång så färgsprakande puteväggen varit belägen ekar numera ett stort tomrum av vita hyllor. Vissa i personalen sörjer den stora ytan vi blir av med under denna ombyggnad medan jag själv mest bara gläds åt allt som komma skall, alla fördelar den nya butiken (inte minst den nya fina vita inredningen) för med sig. Det kommer bli bättre översikt över lagret, mer lättarbetat och tidssparande. Och så klart estetiskt mycket vackrare!!! Gud så skönt det ska bli och jippedijej så kul det är att få vara med om en så stor och dramatisk ombyggnas som denna. Det känns fint att ha två glada Göteborgare på min sida under detta äventyr, deras energi och glädje har redan smittat av sig på mig och jag känner mig taggad till tusen. Här ska fixas, förbättras och trixas!!! Min blick är fokuserad och framför mig ser jag tydligt detta äventyrs mål. Banne mig, dit ska jag ta mig!
.
Nu såhär om kvällskvisten ska jag möta min kära Bettiletta. Det var länge sedan nu, vi har inte setts på månader så det ska bli härligt. Snakkes mina vänner! <3
.
.
.
Den tömda puteavdelningen.
.
.
.
Slitsamt!?
.
.
.
Sorgset!?
.
.
.
Nej mesta bara omtumlande och nytt. Men bra, det blir det!
.
.
.
// Josefin Piggelin
.
.
.
.
.
.
.


Bland toffeldjur och badskum...

.
... har jag spenderat mycket av min fritid den senaste tiden. Till hjälp av många, långa varma duschar och oändliga kramkalas försöker jag tina upp min februaritrötta kropp.
.
Jag sitter på bussen till Kvadrat denna gråa måndagmorgon och ser det vintervita snölandskapet regna bort utanför. Tankarna vandrar ständigt iväg till den stora trygga sängen i hemmet där en varm kropp ännu vilar och sover ut efter en händelserik helg. Tänk att bara få krypa ner bredvid, om så bara för en minut till. Glömma allt vad vardag och förpliktelser heter och bara försvinna in i tvåsamhetens härlighet...
.
Tyvärr kan jag en dag som detta inte unna mig denna lyx, jag har en butik som ska rivas ner och byggas upp på nytt. Idag börjar allvaret på riktigt och jag har redan börjat kavla upp ärmarna inför det hästjobb som komma skall denna slaskiga dag. Nästan halva butiken ska tömmas, omstruktureras och fixas, allt detta idag. Dags att försöka locka fram piggelinen, för gud vet, idag behöver jag henne!!!
.
.
// Josselini
.
.
.
.


RSS 2.0