Info om Norge



Nedan kommer en lista øver saker jag lært mig under min vistelse så hær långt i Norge.

1. Matbutikerna ser ut som bilaffærer med sina plåtfasader och avsaknaden på glada færge (jag kan bara gissa ur bilaffærerna ser ut)
2. Mittlinjerna på vægen ær lysande gula, inte vita som i Sverige.
3. De har vældigt konstiga skyltar hær i Norge, om de har några alls (med andra ord, lætt att komma vilse).
4. De har skrangliga, taniga ælgar hær enligt vægskyltarna.
5. Norge ær ett land med vældigt artigit och trevligt folk.
6. Trondheim ær vackert
7. Lita inte på vædret, det ær ombytligt.

Som ni ser så lever jag ænnu æven om det ær en stor avsaknad på inlægg på senaste tiden. Jag har fortfarande inte fått något internet hemma vilket resulterar i detta. Det går dessværre æven ut øver mitt sociala liv som næstan ær noll. Børjar bli lite smått frustrerande att inte kunna hålla kontakten med alla mina ælskade vænner hemma. Jag længtar efter att få lite vænner hær men jag ær beredd på att det kan ta lite tid. Det ær ju inte direkt som nær man børjar plugga, då alla kommer nya till en plats. Hær ær det bara jag som ær ny och alla hær har redan sina vænner och sina liv. Men men, det løser sig nog. Om inte annat får jag fortsætta med det jag sysslar med nu næmligen att træna. Har inte så mycket annat att vælja på ænnu. Men det kan ju æven vara något bra. Kanske kommer jag vara i mitt livs bæsta form nær jag kommer hem från Norge.

Jag længtar længtar tills jag får børja jobba som dekoratør, just nu ær jag sæljare. De var næmligen kort om folk, vilket var anledningen till att jag børjade tidigare. Om drygt 1 veckas tid ær det dags iaf, som jag længtar! Om jag har tur så kommer jag att skickas till Stockholm øver en helg någon gång framøver før att få gå en kurs, det får alla nya dekoratører. Hoppas att æven det gæller mig æven då jag bara har ett vikariat før tillfællet.

Igår var jag iaf ut och kækade mat med ett gæng från jobbet. Riktigt trevligt och vældigt god mat. Med norskan går det bra men om kvællarna ær jag ganska så trøtt i huvudet. Trondheims innvånare ær kænda før att både mummla och prata vældigt snabbt så det gæller att vara skærpt før att hænga med. Før det mesta går det bra men ibland då de talar i stor grupp och blir extra exalterade går det så snabbt att jag inte riktigt hænger med. Men jag har mærkt att det fungerar att nicka lite då och då och flina lite lætt. Ha ha. :D


Nu ska jag leta upp ett mysigt litet fik och sætta mig ute på någon trevlig servering i solen. Det
ær festligheter i HELA Trondheim denna helg. Oskar-någonting-dagen. Øverallt ær det fullt av folk som trængs bland gatumusikanter, tælt, clowner m.m. Sjælv har jag inte fattat vad de firar men alla verkar vara på topphumør vilket smittar av sig. Ha det gott alla underbara, hoppas få internet fixat hemma snart så jag kan fixa lite bilder. Tills dess, håll ut. Det førsøker iaf jag att gøra! Massor av kærlek! <3 <3 <3

Sol & æventyr i Trondheim



Kan ni fatta, før andra dagen i rad ær det faktiskt strålande solsken hær i Trondheim. Igår firade jag det hela med att ta en ca 3 timmar lång joggingtur varvad med promenad runt om i staden. Det ær så otrolit vackert hær och jag ønskar verkligen jag kunde visa er. Tyværr ha jag fortfarande inte lyckats ta mig runt problmet med att ladda upp bilder men jag hoppas kunna løsa det snart.

I torsdags var det dags igen, jag skulle cykla till stan och føljde troget de utsatta skyltarna som pekade ner mot centrum. Men på något vis kom jag ændå vilse (jag misstænker några hulliganer till ungdomar som avsiktligt går runt och vænder skyltarna fel på nætterna, jag har sett det førr...). Till slut, efter ca 30 min cykeltur insåg jag att jag var helt fel. Jag hade hamnat på ett industriområde och nu fick jag inte cykla længre førklarade en illrød skylt efter E6:an. Typiskt! Jag hittade så småningom någon att fråga och visst var jag fel, HELT FEL! Det visade sig att jag hade ca 20 min in till centrum om jag gick till fots. Och så kom regner. Stora hemska droppar føll hårt från den allt mer gråa skyn, vinden piskade hårt och jag kunde inte længre cykla. Mitt paraply som jag tursamt tagit med vænde sig ut och in i den hårda vinden och det kænndes som om jag skulle blåsa bort. Snacka om att jag kænde mig liten. Jag hittade till slut fram till den rætta vægen och bet ihop medan jag vandrade fram plsakbløt efter Trondheims gator. Tanken var att jag skulle besøka Indiska och visa upp mig, något jag inte direkt kænde før så som jag nu såg ut. Drænkt råtta var nog en underdrift. Men jag ær envis och vægrade som vanligt ge upp. Efter en snabb fixning av hår och smink på en toalett i centrum tog jag mod till mig och gick in i Indiskabutiken. Allt gick bra och flickan i kassan skrattade hjærtluigt åt min berættelse. Jag tror det kommer gå fint på Indiska nu, vad kan mer gå fel!?! :D 

Detta var dock inte ændå gången jag kommit vilse. Jag och mamma skulle ta oss en kort svæng før att få lite luft en dag. Denna korta svæng førvandlades till en mer æn TVÅ TIMMARS promenad virrandes omkring på tusentals olika snåriga och backiga stigar i en mørk och skog med øsregn. Så kan det gå... ;D Tur att jag kan skratta åt det iaf. Så hær långt har Norge verkligen varit ett spænnande æventyr...

Jag trivs bara bættre och bættre hær i Norge och på måndag ska jag få børja jobba. Det børjar så smått sjunka in att det verkligen hænder, det ær på riktigt. De førsta dagarna hær kændes det som om jag vandrade omkring i någon annans konstiga drøm och liv, lite suddigt och luddigt. Som om jag var på besøk bara før ett kortare tag.  
Men som sagt, det børjar ljusna och gå upp før mig att det faktiskt ær på riktigt. Det kænns hærligt på många vis och jag ær ibland tvungen att ta några steg tillbaka før att se på mig sjælv. Jag fattar inte att jag gør detta, att jag vågar. Det kunde jag væl aldrig ha drømt om før bara två år sedan... 



Igår firade jag min sjælvstændighet och mitt mod med att baka eget vitløksbrød. Detta avnjøts sedan med ett glas vitt och en hel massa calamataoliver med levande ljus och en mysig film. Hærligt! Jag kollade på en serie jag fått av Mikael før någor år sedan, den heter River Cottage och handlar om en man som flyttar ut på landet i England før att prova på livet på landet. Allt som allt har den det bæsta i livet, matlagning, blommor och trædgårdsarbete, grønsaker, drur, ljuv natur och andra tokigheter. Jag fullkomligt ælskar den. 

Nu ska jag ta mig ænnu en runda runt om i mitt kvarter tror jag, jag har redan joggingskorna på så varfør inte.
Før er som eftersøker mitt nya tel nr så kan ni hitta det på min facebook, har skrivit det i min status før någon da sedan. Ha det gott alla fina och njut av helgens ledighet! Många varma kramar från ett soligt Trondheim, mot næsta æventyr!

På egna ben



I morse vaknade jag abrupt och steg verkligen upp på helt fel sida av sængen. Då jag slog upp mina øgon insåg jag snabbt i førtvivlan att mamma redan packat sina væskor før att bege sig hem mot Hedemora och Sverige igen. Detta var jag inte alls beredd på och jag blev ledsen samtidigt som jag insåg att det måste bli så. Det ær inte lønt før henne att stanna hær hos mig i Trondheim då regnet bara fortsætter att øsa ner. Dessutom ær det mesta fixat med lægenheten och vi har gjort det vi uppsatt att gøra. 

Så nu sitter jag alltså sjælv kvar i ett regnigt Trondheim på ett litet bibliotek som ligger i krokarna av mitt kvarter.  Idag lyckades jag æntligen (tror jag åtminstonde) betala min hyra. Gud så omstændigt det var med en massa koder och grejor. Men nu ær det iaf gjort. Puh!

Jag har hunnit ta ænnu fler bilder men tyværr kan man inte anvænda bibliotekets datorer till att lægga in bilderna. Det går næmligen bara att ha en internetsida upp e samtidigt och datorn saknar typ alla andra funktioner så som ett vanligt skrivbord. Så læsare, ha førtrøstan och stå ut. Jag jobbar på att løsa problemet. Ni får helt enkelt hålla tillgodo med en gammal goding så længe.


Jag och min kæra sambo från tiden i Leksand. <3

I morse då det børjade gnaga i mig av ensamhet och då regnet ænnu en gång gjorde sig påminnt besløt jag mig før att rycka upp mig. Och det gjorde jag verkligen, ingen ide att sitta hemma och vænta på bættre tider. Det blir ju faktiskt inte bættre æn vad man gør det till. Istællet før att sitta hemma med offerkoftan lindad tætt omkring kroppen klædde jag upp mig till tænderna. Jag sminkade mig och plattade håret (vilket jag inte ofta gør) och tog på mig ett par av mina finaste høgklackade støvlar. Genast kænde jag mig bættre till mods och begav mig ut før att møta Trondheim.

Nu ska jag førsøka hitta tillbaka till den lilla matbutiken som jag och mamma letade rætt på hæromdagen. Hoppas det går vægen. Om inte annat så finns det ju kartor och gott om vælvilliga norrmæn som kan hjælpa mig på vægen. Avslutningsvis, som man sæger i Norge; Ha de! :D


Norge!

Hej dær Sverige! Nu befinner jag mig alltså i norge, det ær min andra heldag hær. Jag och mamma har cyklat in till stan før att leta reda på ett bibliotek før att kunna utrætta det nødvædigaste på nætet, tyværr funkar inte mitt Internet som jag har hemma i lægenheten och det kommer det heller inte gøra på en lång tid som et verkar. Tur att det finns bibliotek, hur skulle jag annars øverleva?!?!?!?

Trondheim ær vackert men jag børjar trøttna på allt fix och trix med myndigheterna, att det skall ta sådan tid. Snacka om "red tape". Om ca 2-3 veckor har jag mitt nya norska personnr och først då kan jag børja ett liv på riktigt hær.

Bilder har jag førståss redan tagit en hel massa men hinner inte lægga upp några nu. Nu væntar ytterliggare ett besøk på banken før att førsøka betala min hyra. Inte det lættaste utan personnr och bankkonto. Men men, det løser sig. Nu ska jag och mamma ut i ett småkyligt och vått Trondheim før att lokalisera oss och hitta stadens gømda skatter. Jag återkommer så fort jag kan, har ingen aning om nær jag kommer till ett bibliotek næsta gång.
Tacka alla fina vænner som hørt av sig till mig nu i Norge, det hjælper mig att klimatisera mig på ett mildare sætt. Tack før er kærlek!!! Saknar er alla, særskilt min ælskade x-sambo Lina Danielsson (inte har jag glømt dig!!!!). Puss! <3 <3 <3 

Drömmen om ett hem

Idag packar jag för fullt inför flytten. Nu står inredningen på tur att packas ner i de trista kartongerna av brun papp.
Jag ser fram emot att åka riktigt mycket nu, det börjar nämligen gå upp för mig att jag snart, snart har ett eget boende igen.
Som jag längtar, jag har ju inte direkt haft ett hem på närmare två års tid nu.
Jag drömmer och fantiserar och vem vet!? Kanske har jag snart min dröm...

Nedan kommer lite vackerheter, jag skulle gärna ha ett boende med inslag från följande bilder.
 

Bild från en toppenblogg, husligheter.se


Bilden ovan kommer från Boligmagasinet






Vilken kvinna drömmer inte om att ha sin egen walk in closet!?!
De tre bilderna ovan kommer från Leva & Bo.  


Bilder från Slettvoll



Dags för nästa ryck. Packa jossans kappsäck...


Plötsligt händer det deko 2!

Oh my, oh my! Plötsligt händer det! Jag fick precis ett glatt och uppiggande samtal från raringen Marika, en kompis från utbildningen i Leksand. Hon har fått jobb på IKEA i Kungens Kurva som trainee till inredare. Marika du är grymmmmmmmmmmm och verkligen värd all lycka och framgång!!!!

       

Nu har jag klasskompisar och vänner inom en hel del företag runt om i Sverige. Innom klassen har vi en skyltfönsteransvarig för MQ;s alla butiker. En inredare på företaget Hemtrend i Göteborg. I klassen har vi även en tjej som jobbar lite för tidningen Hus & Hem samt som attributör för en Maria Wern film.  En annan nära vän jobbar på BoConcept som inredare och säljare. Idag viskade även en liten fågel i mitt öra att H&M fått nya dekoratörer rekryterade direkt från vår fina klass. De-Ko Form (som bl.a. skyltar NK;s fönster) har även de rekryterat en dekoratör/kommunikatör från vår klass, deko 2. Även Filippa K har hittat personal från vår klass, en butikschef. Även Stadium, Indiska, Loft Homestaging, Nilssons skor, Lagerhaus och Åhléns har glädjen av att ha anställt personal från vår klass. 



Detta är bara några exempel på företag som klasskompisar börjat sin resa mot sina drömmar hos. Vi siktar mot stjärnorna i deko 2 och en efter en verkar vi hitta dit. Jag är så stolt över er alla och jag vet att hela klassen kommer ta världen med storm! Som ni ser så har vi redan börjat erövringen. :D

Nu, mot framtiden den ljusa!






Etik & Miljö



Här kommer bara ett kort litet inlägg om INDISKA. Jag är superglad att få jobba för ett företag som lägger så stor vikt vid etik och miljö. Visste ni till exempel att INDISKA sedan många år stödjer ett flertal sociala projekt inom Peace Trust i Indien. Indiskas stöd, både ekonomiskt och kunskapsmässigt, har under åren gått Peace Trusts skola, yrkesskola, kvinnogrupp och studenthem för flickor.

Lite inspiration från INDISKA (bilderna kommer från INDISKAs hemsida):



 


 


Höstkollektionen...



 


För kärlekens skull...

Nu såhär innan jag och "Aset" (min kära och trogna rullväska) tar vårt pick och pack och flyttar till Norge finns det lite saker att ordna med. Idag har jag storhandlat på Ö&B och på Willys så nu har jag mat, hygienarticklar och andra nyttosaker som hör vardagen till, ända upp till örona. Mycket mat blev det och jag börjar inse att mammas lilla bil kommer att få jobba tungt med alla inredningsprylar och förnödenheter som skall forslas till Norge.

För kärlekens skull, för att jag skall känna mig mindre ensam och för att komma lite närmre alla underbara människor som jag redan saknar som en tok, så ska jag slå följe med Pernilla ner på stan imorgon för att trycka upp bilder jag retucherat. Bilder på alla vackra som står mig nära och betyder mycket för mig. Här kommer några av många bilder. Självfallet finns det många fler men uppladdningen på bloggen tar så lång tid och natten som nalkas gjorde att alla bilder inte fick vara med. Så om ni inte hittar er ibland fotona känn er inte glömda eller utanför, jag lovar ni finns i mitt hjärta, var och en på sitt eget vis på sin egen speciella plats. Här kommere nu mina favoriter. Njut gärna av bilderna till de fina tonerna av Paramore med låten The Only Exeption...





Söta rara Elin. Bilden är tagen av mig en solig dag i Stockholm då jag och Elin besökte det Östasiatiska museet.


De fina brudarna Sara, Erica och Vera som jag lärde känna under min studietid i Leksand. Tack för alla tokiga och glada stunder!


Jag och Geite. <3








En bild från skolavslutningen. Här ser ni mig tillsammans med Göteborgs finest, Sarah och Hanna. Som jag saknar dessa två!


Två av de gladaste och mest genuina människor jag känner, Marika och Line. <3


Tjejen med det stora hjärtat, Hanna! <3


Åkesson. En bild förknippad med fina minnen från livet i Leksand. Ni alla som var där är i mina tankar och mitt järta när jag tittar på denna bild.


Jag och vännen Maria, en underbar dag vid sjön Runn...


Vännerna efter träningspass i Leksand, härliga tider! :D

Sist men inte minst kommer en bildserie på mig och mina kära systrar. Det är inte ofta vi alla fyra fastnar på bild ihop, kanske är det därför jag älskar dessa bilder så mycket..





Älskar er! <3

Jag sitter nu på mammas balkong med tända ljus omkring mig, uppkrupen i en fåtölj med en varm filt och lyssnar på regnet som smattrar ner på det nykrattade gruset. Här sitter jag och njuter i mörkret med doften av kaprifol som slingrar sig omkring mig. Jag och mina små katter Pyret och Pytte välkomnar natten och blickar ut över den fantastiska vyn. Brunnsjön glittrar som om den vore förtrollan, ja rent magisk. Vattenspegeln är som inbäddad i guld och stjärnstoff från stadens gatljus och dess reflexer. Om det finns något som kallas vackerhet så är det deffenitivt det här det syftar till. God natt alla fina...


Stenkul trädgårdsarbete!



Dagen till ära var det så äntligen dags att fortsätta med trädgårdsarbetet på mammas bakgård. Trädgården och dess mossiga gräsmatta är snart ett minne blott. Dukar har lagts ut som ett täckande lager och skall snart fyllas med grus. Planen är att få en mer lättskött trädgård med högre mysfaktor. Ännu är det mycket kvar att göra men efter en tuff arbetsinsats, främst av mig och Pillan så är nu allt grus på plats. Hela fem och ett halvt ton!!! Det ni!!! Vad ska man med söner till när man har tuffa och starka döttrar!?! Nedan kommer lite bilder från dagens arbete. Håll till godo!  


Gruset kommer äntligen!


Det är bara att börja fylla...


Hugg i!!! :D


söta mamma med en hink grus.


Det färdiga resultatet.

Så ser det hela ut. Nu ska jag bege mig till Borlänge med två av systrarana Nordman (Pernilla och Julia). vi ska se på den tredje filmen av Twilight, Eclipse. Spännande, som jag längtat!!! Ha det gott i värmen! Stora kramen


Saknad...



Idag såhär på morgonkvisten är mitt lilla fladdrande hjärta fyllt av saknad. Mina tankar går så klart till mina underbara klasskamrater från tiden i Leksand. Jag hoppas verkligen att vi kommer att lyckas med att styra upp många återträffar, för gud vet hur jag ska kunna leva utan alla underbara!!!

Jag räknar dagarna, mindre än en vecka kvar till flytten nu. Det börjar kännas vill jag lova! Det pirrar så där hemskt men härligt i maggropen. Mina största farhågor är hur det ska gå med språket och hur lång tid det kommer ta att vänja sig vid allt nytt, kommer jag hitta någon vän där i grannlandet eller kommer det bli en mörk, tung och ensam höst? Förhoppningsvis och förmodligen kommer alla dessa farhågor bara vara hjärnspöken hos mig, klart jag tror att det kommer bli bra där i Norge även om det kommer att bli svårt att bräcka tiden i Leksand och all den vänskap jag funnit där. 
För att vara på den säkra sidan, om det blir tufft så ser jag till att packa med mig saker som gör mig glad, lycklig och som skänker mig tröst och styrka. På denna lista finner man bland annat:

1. en supermjuk pläd (sådär mjuk som vissa gosedjur kan vara)
2. mina härliga stora svarta och lila tekoppar med blommor på
3. en frökapsel (semesterminne från Gran Canaria)
4. massor av ljuslyktor av olika slag med tillhörande värmeljus
5. ett "afrikahuvud" (en prydnad jag fått efter min farmor)
6. orkidéer
7. boken "Vinterns goda ting", den får mig alltid att tycka om hösten och vintern
8. min tändsticksask, lila och guldskimmrande med ett snirkligt blomstermönster på
9. min favorittavla, fjärilstavlan
10. en anslagstavla som jag dekorerat med fina bilder för inspiration
11. tapetrullar och häftpistol, kan vara bra att ha för att piffa upp en trist vägg
12. en uppsättning av lila skålar från Orrefors, med dessa skålar så är det lite roligare att laga mat   

Det var några av alla saker som far med mig till Norge om ONE/1/EN vecka!!!!! GAAAHHHH!!!
Som avslut på detta inlägg kommer en låt om vänskap, lyssna gärna på denna fina bit av Joshua Radin.
Ha en underbar dag!



 


Sol, sol, sol!!!



Helgen har nu passerat och jag ser fram emot en vecka fylld av saker att göra, såhär bara några dagar före flytten. Min helg har varit toppenfin, fylld av utomhusaktiviteter så som bad, volleyboll och båtåkning med fina vänner. Solen har varit min vän hela helgen, likaså värmen. Sen sist jag skrev har jag hunnit köpa en klocka, badat med densamma klockan samt krossat glaset på den. Så kan det gå... Jag skyller min sinnesförvirring på den kommande flytten som för närvarande okuperar mina tankar. Jag hoppas få tillbaka hjärnan och mitt fokus snart, tills dess hoppas jag att ni har överseende. ;D

Idag har äntligen förrådet och mina flyttkartonger fått sig en rejäl genomkörare. Ibland blir jag förvånad av mina egna bestyr, varför genomföra en storstädning/rensning när huvudet är tungt efter gårdagens vin och när kroppen värker av träningsvärk efter en kväll fylld av buggande och tokdansande!?! Jag fattar inte själv vart min ork och styrka kommer ifrån. Eller är det kanske så att jag är så sjukt envis att små petitesser som träningsvärk inte kan stoppa mig. Vem vet!?!


Volleyboll vid sjön Justen i Säter.


Grabbarna styr upp båten...


Vindrufsat hår och solkysst hud. Älska sommaren! <3


Ikväll har jag genomfört ännu ett projekt som har innefattat mera svart färg. Jag har målat en liten ram och en spegel framför tv;n och fotbolls-VM. Även dessa två föremål skall slå följe med mig till grannlandet.
Vilken match!! Jag har nog aldrig sett så många missade chanser eller så många gula kort delas på grund av fula fällningar och höga sparkar på en match. Herregud!!


I spegeln speglas den sista minuten av matchen mellan Spanien och Holland.

Nu ska jag släpa mig ner till mitt rum där "Aset" och all min packning troget står och väntar. Dags att krypa till sängs för att få lite välbehövd vila efter en intensiv helg. Ha det gott!


1, 2, 3...


... på det 4:e ska det ske, på det 5:e gäller det... den 26 smäller det!



Den 26 juli gör jag min första arbetsdag på Indiska i Trondheim. Dagarna verkar ha fått vingar och tiden fullkomligt flyger förbi. Nu står det inte på fören jag befinner mig i Norge i min lilla lägenhet och ställer den i ordning, pyntar, fixar, trixar och donar. Snart är jag där i butiken med mina nya kollegor och möter nya utmaningar. Wiieee!!! Mina tankar går dock till det härliga gänget med dekoratörer på Åhléns City i Malmö. Jag saknar dem enormt och jag kan inte hjälpa att fundera på hur livet sett ut om jag tackat ja till det jobbet istället. Men jag är ändå säker på att jag gjort det rätta valet, jobbet i Norge kommer att få mig att utvecklas mer och det kommer ge mig mer självförtroende och utmaningar.

Nedan kan ni se en bild från Indiskas hemsida med nyheter i butik nu.  
det ska bli så kul att komma igång och jobba, jag riktigt längtar!!!





Nu ska jag ta en snabb sväng till Kupolen, Borlänge för att inhandla en armbandsklocka och köpa på mig lite förnödenheter inför Norge. Sen är det dags att tackla förrådet och alla mina kartonger som är fyllda till bredden med tingeltangel. Men först ska jag njuta av en sista låt. Ur datorns högtalare strömmar nu ljuv musik, sköna toner från La Roux med låten Bulletproof. Denna låt får som alltid mina tankar att gå till alla fina dekobrudar, särskilt gänget med finingar i Göteborg. <3 <3 <3 

Tänka, tänka...



Om dagarna är jag nu fullt upptagen med att tänka, tänka om och tänka långsiktigt. Det jag kommit fram till såhär långt är:
 
A. Jag har sjukt mycket saker.
B. Jag behöver rensa!
C. I Säterdalen hålls stora loppisar ute i det gröna.
D. Jag ska medverka! 

Så får det bli! Idag ska jag göra ett sista besök på banken innan min avfärd till Norge och sedan väntar förrådet på att få sig en genomkörare. Alla mina flyttlådor skall gås igenom. Förmodligen blir det mycket saker som kommer att hamna i loppishögen. Jag har inte riktigt samma stil och smak som jag hade för ca två år sedan. Då var jag inne på den mer lantliga stilen, idag strävar jag nog lite mer åt en asiatiskt inspirerad inredning. Lite mindre småpryttlar och mer lättstädat med betoning på personliga prylar som jag har minnen förknippade till.  
På bilden ovan som inleder detta inlägg kan ni se några av mina favoritprylar, de skall självfallet få följa med mig till Norge.


Här ovan ser ni mitt senaste loppisfynd. En brevpress av glas med ingjutna fröer i. Jag som älskar naturen kunde helt enkelt inte stå emot att köpa detta föremål, priset var satt till hela 5 kronor. Jag önskar att ni kunde se när solen skiner och kastar sina strålar på brevpressen. Små reflexer dansar då på väggarna, det råder en trollsk stämning. Det är bara så vackert att beskåda!  

Nu ska jag försöka få mig att se respektabel ut innan jag svänger benet över cykelramen och trampar ner mot stan för dagens bankbesök. Idag vill jag avsluta mitt inlägg med ett litet talessätt jag fick lära mig på Entreprenörskolan, det går något i stil med:

Livet blir inte som du tänkt eller hoppas
Livet blir inte som du vill
Livet blir som du bestämmer!

Med den frasen vill jag uppmana er alla att drömma, sätta era mål högt och våga tro på det som er själ viskar om och att följa era hjärtans önskningar. If there is a will, there is a way!


En rabatt är en rabatt är en rabatt...



Igår var det trädgårdsarbete för hela slanten. Jag och mamma satte igång arbetet med rabatten ca kl 17.00. När klockan väl blivit närmare 24.00 gav vi äntligen upp. Resultatet blev bra enligt min mening, rabatten är nästan klar. Nu återstår bara att kapa till kantpinnarna något och plantera en och annan nyinköpt växt, det blir dagens arbete. Nu ska jag i rasande fart bege mig ner på stan för att möta upp en kär vän för fika och massa prat. Ha det gott! <3


Pinnarna läggs ut för att kolla så att vi har tillräckligt för att skapa den runda formen.


Fikapaus, kaffe och jordgubbar toppade med vispad grädde och chokladkross.


Smaskens!


Mamma slår ner pinnarna i marken...


Jag spettar hål för pinnarna...


Spetta, spetta....

Pernilla kom förbi en sväng och hjälpte till med flätningen...


Rabatten sedd uppifrån mammas balkong.


Kvällen avslutades sedan med ett glas rött på balkongen. Vi njöt av vår fina rabatt och den underbara utsikten över Brunnsjön.

Uträttasakerjagskjutitpådag!

Idag är en sån där jobbig men samtidigt skön dag. Idag har jag en sån där "uträttasakerjagskjutitpådag". Denna dag innefattar bl.a. fika med en kompis jag inte sett på länge, gå till banken, uppsöka arbetsförmedlingen för att få hjälp med lite pappersarbete inför Norgeflytten, städa, packa m.m...

Till eftermiddagen/kvällen vankas trädgårdsarbete i mammas trädgård. Igår började jag och syster Pernilla det tunga arbetet med att vända upp gräsmattan till en rabatt på baksidan av mammas radhus. Resultatet blev en stor och fin cirkelformad rabatt och en hel massa svett och myggbett på Lingonstigen 3s besökare. Jag använde mina rosablommiga gummistövlar, bara av att se på dem fylls jag av livsglädje och energi så arbetet gick fort. Idag skall nästa steg inledas på rabatten. En kant skall flätas av pil runt om hela härligheten och jorden skall blandas ut med lite sand. Som ni säker vet vid det här laget älskar jag att påta i trädgården så detta ser jag självklart fram emot enormt mycket. :D

Nedan kommer lite bilder från dagarna som gått, lite smått och gott från bl.a. peace and love, sushilagning, loppisrundor m.m...


Peace & Love






Pernilla och jag...


Robyn




Kompisdag med båttur i Grådö


Båtåkning med grillning i Grådö









Jag åkte ring efter båten, superkul!!




I lördags följde jag med Mikael till Hudiksvall där vi medverkade med virtuell bilsport på en marknad.



Patrik Flodin i egen hög person,
man fick utmana Patriks bästa körtid på simulatorerna.



Byloppis. Jag, mamma och Pernilla gick en runda i idylliska sommriga Västerby. Det var flera familjer som öppnade upp sina gårdar för nyfikna loppisbesökare. sommar, värme, blommor, varma vindar, fågelkvitter, lador, faluröd, myggbett, barnskratt, fynd m.m.... det var en underbar dag och jag gjorde världesn fynd. En micro som jag skall ta med till Norge, endast 75 kr! :D







Sushi!!!!







Nu väntar fika på stan med Eva Andersson. Ha det gott! <3

Back in Hedemora



Nu är jag sedan några dagar tillbaka i lilla Hedemora. Jag har haft en fin tid fylld med gammla goda vänner, aktiviteter, familjeliv, bad, båtåkning, grillning m.m. Det har gått i ett sedan jag kommit hem och det verkar som om att hela min vistelse tills dess att jag lämnar landet kommer vara minst lika fullspäckad. Jag har fortfarande många vänner att träffa, saker att ordna och framför allt massor av jordgubbar att äta. :D 

De kommande dagarna är fyllda av planering, packnin, städning och massor av fix och trix inför min flytt till Norge. Idag ligger fokus på att packa de lite roligare sakerna så som inredning. Jag passar även på att rensa ur bland all bråte jag samlat på mig. Pernilla planerar nämligen att medverka på en loppis i Säterdalen och jag är inte sämmre än att jag utnyttjar detta tillfälle och skickar med henne ratade prylar för att tjäna en liten hacka.

Dagen till ära har jag återigen gått in i rollen som målarmästare. Jag har målat en liten förvaringsmöbel som jag fått av Pernilla, denna funktionella lilla möbel skall självklart få slå följe med mig till min lägenhet i Norge. Som den sanna dekoratör jag är målas möbeln om i en svart kulört allt för att passa in med den övriga inredningen.

Nu sitter jag på mammas fina trätrappa och njuter av värmen och den vackra trädgården med dess prunkande rabatter medan jag väntar in Pernilla. Hon ska komma hit för att lära mig att laga suchi. Spännande! :D


RSS 2.0