Spontan helg med sovmorgon.

Då var det fredag och helg igen...

Idag får Deko's Stockholmsskara utökning, Sara Geite och Felicia kommer till storstan. Det ska bli så kul att träffa dem båda igen.

Denna helg har jag inget inplanerat, ska bli skönt att bara kunna vara helt spontan. Förmodligen blir det utgång och vin mixat med goda vänner och många, många goda samtal, diskussioner och skratt.

Igår fylldes mina tankar av insikten om att Stockholm snart är över, åtminstone för denna gång. Som det känns nu så vill jag aldrig lämna Stockholm. Jag har haft en så fin tid här. Framför mig har jag Leksand och dess snöiga och kyliga tillstånd. Det enda som värmer i mörkret är att jag kommer få träffa alla mina underbara klasskompisar och vänner igen. Men det hela känns fortfarande väldigt långt bort, förkasta, förskjuta. Förnekelse tror jag att det kallas.  

Idag är det långmys i sängen som gäller, men jag börjar redan tröttna. Ni som känner mig vet att jag inte är så särskilt bra på att ligga och dra mig länge i sänghalmen. Det finns ju alltid så mycket annat skoj att ta sig för. Nu är jag både rastlös och hungrig så jag tror jag har varit duktig nog med min "sovmorgon".

Nu väntar världen och dagens äventyr, och om jag inte hör alldelles fel så ropar kylskåpet på mig från sin plats i köket. ;) 

Snooze out!  


Vi äro alla olika...

Igår hade jag ett givande samtal med några av mina sambor. Vi diskuterade det faktum att killar och tjejer ser väldigt olika på saker och ting. Detta stämmer i alla fall, så vitt jag vet på området inredning.
Jag bara undrar, varför kan man inte bara ha en sak för att den är estetiskt vacker, räcker inte det? Måste det alltid finnas en utomordentlig funktion i varje ting man tar in i sitt hem? Det tycker i alla fall inte jag! Självklar är det ett stort plus om saken i fråga fyller en god funktion men det är definitivt inte ett måste i min värld.

Här kommer en liten låt som funnits med mig sedan barnsben som berör just detta. Visst, funktion är viktigt men det är inte allt! Om du har en liten stund över så lyssna gärna till dessa svängiga toner från Svingelskogen.



Kram kram


Smattrande regn och Le Sport

Idag har jag begett mig med bil ut i den ilande storstadstrafiken här i Stockholm igen. Eftersom Marlenes knä fortfarande satte sig på tvären och inte ville detsamma som Marlene själv, fick jag så återigen ta ett stadigt tag i ratten och köra oss till vår destination för dagen.  Idag var vi till Hjorthagen och inredde en tvåa. Resultatet blev lyckat och jag känner mig mer och mer avslappnad i min körning.
Jag antar att det är som man säger, övning ger färdighet. ;)


Denna dag, som så många andra började riktigt bra. Jag stod i det gråa, höstmurriga Stockholm och betraktade de gula löven som bjöd upp till virvlande dans efter Sankt Eriksgatan. Jag stod där uppkrupen under en markis och njöt av regnet som smattrade ovanför mitt huvud. I öronen strömmade musik av Le Sport och så kom den. Den där härligt ljuvliga känslan inom en som man inte kan beskriva med ord. Välbehag, glädje, lugn och så det där välbekanta fnittret och bubblet i magen. Något som bara rinner över och måste hitta en kanal ut i det fria. Det börjar någonstans i maggropen och så letar det sig uppåt. Röda kinder och ett stort, brett leende klär mina läppar. Jag hälsar artigt på diverse främlingar som passerar gatan fram, ser dem till och med i ögonen, bjuder på ett leende.  Många blir förvånade av min uppsyn och glada nuna men de ler ändå tillbaka. Vissa vänder sig om då det gått några snubblande steg fram, skakar lite på huvudet som om de funderar och grubblar av detta mysterie de just beskådat. En glad tjej som hälsar på en främling!? Ibland undrar jag vilken värld vi liver i. Jag beslutar mig för att hädanefter försöka göra detta lite oftare, det skänker så mycket glädje och även lite värme i vår annars så kalla värld. Plötsligt avbryts mina tankar abrupt av mobilen som ringer. Det är Marlene som är redo att bege sig, men först en sväng till 7 eleven…   


Efter jobbet blev det en sväng till tvättstugan och så kom söta Marika på besök. Det blev pratstund och hett te… För ovanlighetens skull vara alla mina snotisar till sambos hemma, samlade under samma tak. Detta är en företeelse jag kan vänja mig vid, trivs bra när jag har dem alla runt om mig.
Min egen lilla Stockholmsfamilj! Love You's!!! ;)


Jag sitter nu och njuter av brinnande ljus och glöden som börjar falna, känner mig nyduschad och fräsch och lycklig. Det knakar i väggen, alla söta flickor har krupit till sängs och lugnet har lagt sig på Karlbergsvägen 26.

Sov gott Stockholm…


Köra bil i Stockholm, ahhhh!!!

Kan ni tänka er, lilla JAG har faktiskt kört bil i självaste Storstockholm!!! Jag fick tackla Kungens Kurva men även de mer centrala delarna av staden (detta var i fredags men jag har inte hunnit rapportera om det fören nu). Körde fram och tillbaka mellan lagret, butiker och annat.
Grymt nöjd med mig själv, tänk att jag vågade prova. Krockade inte ens en enda gång. ;) 
Marlene, tack för förtroendet . Det hela har fått mig att växa flera decimeter, åtminstone känns det så. Jag kan nog faktiskt klara av Stockholm. Det som förr kändes som ljusår bort ligger  nu inom räckhåll....
Underbar känsla!

Nu styr jag min kosa mot nya äventyr, idag blir det inredning. :D

Ha det gott alla glada och se nu till att möta dagen med ett leende på läpparna, dagen blir så mycket bättre då. Jag lovar! Kram

 


På språng

Vilken vecka det har varit! Har nog aldrig tidigare haft ett så späckat schema som jag har nu i Stockholm. Förra veckan hade jag något inbokat varje kväll efter avslutat arbetspass. Alltid på språng och på väg. Här kommer en liten rapport om veckan som passerat.... 

Måndag: Jobbade sent, kom hem efter 20.00. Stupade i säng efter diverse hemmasysslor.
Tisdag: Konsert med Lina Danielsson, vi gick på Laleh på Skala teatern.
Onsdag: Besök på Berns, filmfestivalen firade filmsläpp. Vin och trevligt sällskap (även en öl slank ner, det var ju faktiskt gratis, är man student så är man och som alla vet: Gratis är gott! ;)).
Torsdag: Skavlan, jag och Lina var på inspelning av Skavlan.
Fredag: Storstädning (passade på medan lägenheten var tom på folk) och sedan middag med sambosarna (utom Elin som jobbade till 03.00 någonting)
Lördag: Shopping och party. Vi bjöd hit Stockholmsbönorna, det blev vin, utgång och dans, dans, dans på Snaps...
Söndag: Tung i huvudet som förtjänt, gjorde ändå stan och dess butiker, mötte upp vår nya sambo Sara, släpade hennes tunga rullväska upp och ner för alla ljuvliga trappor på centralstationen och tunnelbanan samt upp för de underbara 88 trappstegen till vår lägenhet. Sedan städade jag min garderob som höll på att svämma över.

Ja, och nu är det måndag igen. Ska försöka hålla mig hemma och i skinnet i kväll. Det kan jag behöva efter en så intensiv vecka...
 
Idag har jag påbörjat mitt nya liv (igen). Nu är det slut på godis och snacks. Jag och sambon Elin har gjort ett avtal, den som bryter det får hosta upp 2000 kr till den andra. Tur man är envis och stolt i vissa fall, det här ska nog gå som en dans! :D Passa dig Elin! ;)

Idag har jag och Marlene plockat ut inredning till en liten tvåa vi ska inreda imorgon. Det ska bli riktigt skoj för nu har jag varit med hela vägen, ända från början. Är fylld av förväntan och glädje inför morgondagen. Hoppas bara att Marlenes knä är samarbetsvilligt efter dagens smäll rakt in i ståldörrkarmen. Stackars!

Idag fick jag veta av Erica, chef på Loft, att jag ska få inreda en lägenhet nästa vecka helt själv. AHHHH!!! :D Det ska bli intressant och lärorikt. Hoppas bara att jag kommer att komma ihåg allt... IHHHH!!! :D    

Som ni ser rullar livet på. Jag befinner mig fortfarande i det konstiga men härliga tillståndet av eufori och lyckorus. Hoppas bara inte bubblan spricker snart och tar mig tillbaka till det gråa klibbiga...

Här kommer lite bilder från min vecka....


På språng i tunnelbanan...

  
Packning till inredning. Det börjar lovande, ett rum i taget....




Plötsligt! Organiserad oreda.... ;)

Resultatet blev i alla fall bra enligt min mening. Se nedan....



  





 

 

 



Och så lite Laleh....


  




  

Hemma...

Mysig dukning, goooood mat och så klart levande ljus...



  







Två av mina söta sambos.
 


Laleh...

Idag slutade jag tidigt från min parktik på Loft. Jag och Marit inredde en lägenhet på söder och allt gick som en dans. Vi var klara strax efter kl. 14.00. Riktigt härligt att komma hem och hinna sitta ner och andas en liten stund. Men det är en liten stund det. Snart dags att hoppa in i duschen och göra sig redo för kvällens äventyr och strapatser. Ikväll ska jag och min kära sambo Lina gå på konsert, Laleh!

Här i Stockholm är det ett aktivt liv som gäller. Som sagt, här finns alltid något att se eller göra. Det enda som kan hindra är orken eller pengarna. Men det är petitesser. ;)

Innan jag tar språnget in i duschen ska jag njuta av sköna toner från Laleh, värma upp inför kvällen.

Live without doubt, peace out!


Hard work, work!

Tjoho alla glada! 

Sitter och slappar framför datorn och varvar ner efter en intensiv och lång arbetsdag.
Working nine to five.... Nej snarare 08.00 till 20.30. Idag har jag äntligen fått Erica Edman vid min sida igen. Vi har inrett nybygget jag tidigare nämnt. vi har monterat IKEA möbler till den grad att vissa av oss (inte jag ;)) fått blåsor i händerna. En hel massa skruvande och bubbande har det varit. Men det har främst varit kul. Särskilt då jag har fått medverka i detta stora projekt ända från början. Jag har varit med redan i planeringsstadiet, fått inblick i avtal och kundmöte, pitching, inköp samt den slutliga biten, inredningen.

Här kommer lite blandade smakprover av vad jag gjort såhär långt under min praktik. Hoppas ni gillar det! :D



 



  
 





 


 

 

 






  





Söndag med stil!

Idag slog jag följe med Lina Lindqvist till en fotostudio för att medverka på en styling. Det hela var en trevlig upplevelse om man bortser från all snorkig personal och deras taskiga attityd.
Detta blev i alla fall resultatet...

Idag slog jag följe med Lina Lindqvist till en fotostudio för att medverka på en styling. Detta blev resultatet...


Lååååååång dag.

Igår var en väldigt lång dag. Jag spenderade dygnets ljusare timmar vankandes fram och tillbaka, upp och ner på IKEA i Kungens Kurva. Vi skulle köpa inredning och möblemang till ett nybygge, ett visningshus. Detta innefattar allt, från bord, stolar och sängar till de små viktiga detaljerna. Tanken är att huset skall kännas bebott och mysigt inbjudande. 

Jag bubbade och bar, funderade och planerade. Mot slutet av min vistelsen på IKEA kunde jag riktigt känna hur hjärncellerna en efter en skrumpnade och gick upp i rök. Det finns bara kapacitet för en viss mängd av intryck och tankar och jag hade med råge förbrukat upp allt mitt lagringsutrymme. Det svåraste var då vissa produkter och större möbler inte fanns och vi blev tvingade att tänka om. Detta hände ett par gånger under dagen kan jag lova. Men det var bara att bita ihop, samla energi och rycka upp sig. Allt måste ju fungera ihop, matcha men ändå inte kännas övermatchat.

Ni må tro att folk var roade då jag och Marlene slutligen skulle betala hela kalaset och radade upp vårt lass med varor i ledet till kassadisken. Hela 8 vagnar blev det! Dessa 8 vagnar innefattade då enbart småprylar och mindre möbler från tag-själv lagret. När vi var klara med denna cirkusakt var det bara att ta nya tag. Det bar av till varuutlämningen där flera vagnar med möbler väntade. Som tur var skulle vi inte själva transportera inredningen utan vi skulle ta hjälp från IKEA. Efter en hel del strul och ompackning (kunde ej lämna glas och porslinssaker, ingen försäkring som täcker) var vi nere på 11 pallar (66 kolli). Nu återstod bara lite pappersarbete från deras sida. Här snackar vi "red tape" på hög nivå. Självklart blev det komplikationer i detta skede. Personalen kunde inte hitta adressen det hela skulle levereras till. Ca 30 minuters datastrul och 1 toabesök senare var det så äntligen klart. Vi var på IKEA redan kl. 10.00 på morgonen och kom inte därifrån fören en betalning på över 60 000kr var gjord, och klockan hade blivit en bit över 19.00. 

Men för guds skull, tro inte att min arbetsinsats var slut med det. Nej, det blev en sväng till Bolagret också där en trött kollega väntade på att bli skuldfri och utbetald. Efter detta väntade en sväng till lagret där vi lastade av alla varor från Bolagret. Tur att det satt en dalkulla bakom ratten på den skruttiga lilla skåpbilen, fort gick det. Heja Marlene! Vi lämnade lagret när klockan var närmare 20.00. Marlene skjutsade mig, i samma ilfart som tidigare till Fridhemsplan där tunnelbanan väntade.

Äntligen hemma!! Jag öppnar dörren och möts av den ljuvliga doften av nygräddade pannkakor. Min älskade sambo Elin och hennes kille Emanuel bjuder på käk och trevlig stämning. Pankakor och vin, mums! Själv bidrog jag med hunger och levande ljus (så klart! ;)). Vi tittar på Idol, gnabbas lite om vem som borde åka ut och njöt av varandras sällskap.

För att toppa denna fullspäckade dag, som av en händelse, helt oplanerat slutar kvällen med utgång och mer vin.. Jag och Hanna ger oss ut i ruset. Första stopp blir Tranan, ett mysigt tillhåll beläget bara några hus bort från vår lägenhet (hur kan vi ha missat det?). Både Hanna och jag är på gott humör och känner för att slå klackarna i taket. Vi bestämmer oss för att dra vidare och hamnar så slutligen på Berns. Vilket ställe! Man kunde verkligen känna att det var en byggnad med mycket historia. Här har många människor mötts genom åren. Rödbelysta kristallkronor, guldplafonder, maffiga pelare, spiraltrappor, balkonger och såklart, det bästa av allt, levande ljus. Det blev en härlig avslutning på en som sagt mycket lång dag..

När jag vaknade i morse fick jag en chock. Vad har jag på min underarm!?? Ahhh, något rött!! Jag gnuggade mig i ögonen och inser snart att jag har en stor, fet, röd stämpel bestående av siffror på min arm.  När jag tittar på stämpeln på min arm tänker jag på kött. Den påminner lite om stämpeln som man ibland ser på kött, med datum för slaktdag m.m. 
Skrämmande tanke men kanske stämplen ändå passar in där på Berns med det röda ljuset och köttmarknaden av närkontakt och kvart i tre ragg!? 
Jag minns att jag och Hanna diskuterade just stämpel då vi betalat in oss på Berns. Vi fick ingen då och var lite konfunderade över det hela. Men någon gång under vår tid på Berns så har jag ändå lyckats få en stämpel. Kanske var det då vi gick en trappa ner på Berns och lyckades komma in på någon slags klubb (tur att vakten gillade Hannas mössa så pass att han lyfte på repet och släppte in oss! ;)).Jag kan inte minnas riktigt hur det gick till. Jag ska fråga Hanna i kväll, vi ska gå på bio och bara ta det lugnt.
Nedan följer en bild på min ljuvliga "tatuerade" underarm. Enjoy! ;) 
    



Skumgummimadrass och ren skär lycka

Ännu en underbar dag har kommit till ända... Ligger i en mörk vrå av lägenheten på min tunna skumgummimadrass och försöker komma på när det sist kändes så här härligt att leva.
Det var ett bra tag sedan luften var så lätt att andas och världen var så fin. Hade nästan glömt att det kunde kännas så här bra utan någon särskild anledning, mitt i vardagen.

Ta bara min färd i tunnelbanans rulltrappa igår morse som exempel:
Jag, precis som så många andra denna vanliga halvt dystra morgon, traskar av tunnelbanan vid Liljeholmens station. En i mängden men ändå inte... I öronen strömmar härlig sång av Hello Saferide, det är låten "The Quiz". En våg av glädje och pirr väller över mig då jag tar första steget upp i rulltrappan.
På resan upp för den långa och branta trappan kommer plötsligt en kraftig vind susande och griper tag i alla passagerare. Vissa blir störda, liksom ryser till av obehag. Men inte jag!
Jag kan inte låta bli att le medan vinden leker i mitt hår precis som på vilken framgångsrik och vacker filmstjärna som helst... Musiken pulserar i min kropp och själ och jag fnittrar till. Vid det här laget är det många som stirrar lite försynt på mig, särskilt strömmen av människor jag möter på väg ner i tunnelbanans gytter.
Inga sura miner idag, tänker jag. Jag ska allt visa dem! Så jag släpper bara fram all glädje och energi som bubblar i min kropp och skuttar upp för den resterande biten av rulltrappan, på väg mot en härlig dag... 

Tänk om alla dagar kunde kännas just såhär. Inget som kan störa eller få en ur balans. Man är i fullständig harmoni med sig själv och omvärlden. Jag tror det kallas lycka... 

Så tillbaka till min tunna skumgummimadrass i min lilla mörka vrå.
Det finns ingen annan plats jag hellre skulle vilja befinna mig på just i detta nu...

Natti natt Stockholm!


Det finns enbart en sak, eller snarare två som kunde göra min vistelse i Stockholm bättre.
Det är mina två snotisar som väntar på mig hemma i Hedemora. Pyret och pytte!  Saknar mina små odågor!


Tack!

Tack alla ni underbara människor som läser min blogg,
härligt att få så mycket fina komentarer!




Himmelriket...

Det är där, i himmelriket jag har befunnit mig denna helg.
Hela jag spritter av kreativitet och inspiration. Jag har sett så mycket vackert och många idéer och framtida projekt, stora som små har börjat ta form i min luddiga lilla hjärna.

Det bästa med helgen, enligt min mening var besöket på Zetas Handelsträdgård. Jag har sedan många år tillbaka drömt om att göra ett besök där. Jag har alltid varit intresserad av blommor och natur, faktum är att ett av mina tidigaste minnen handlar om just blommor....  

Jag minns hur jag smitit från mamma och krupit igenom grannens yviga häck. Jag hamnar så småningom i en färgsprakande rabatt med blommor i alla möjliga färger och former. Jag kan knappt tro mina ögon, blir helt betagen. 
Jag minns att jag plockar en blomma och så en till..
Strax därefter hittar mamma mig, lerig och lycklig.
Mamma var dock inte lika road av det hela. Jag fick en hel del skäll.
Men, vad gjorde det? Jag var snart fyra år och hade redan funnit min passion.


Ja, och på den vägen är det. Intresset har ökat med åren och idag är det så stort att jag har en bok där jag löpande skriver ner alla mina galna trädgårdsidéer och framtida projekt. Den innehåller både skisser och inspirerande bilder. Jag vet redan flera rum min trädgård ska innefatta, några av dem är:


·     Fjärilsgården, ett Utopia för fjärilar och fjärilsälskare

·     Vita havet med sin pinnkastarbro, där man kan dingla med benen och kasta pinnar

·     Örtgården för alla kryddälskare

·     Vilda hörnet med sin mossoffa

·     Ute-spa


Den del av min trädgård jag drömmer mest om för tillfället är min utomhus spa avdelning. 
Ungefär så här går tankarna: 

Körsbärsträd i mängder, flera olika sorter och varianter.
Stora ståtliga magnoliaträd... De har ett så vacker formspråk och växtsätt tycker jag.
Denna del av trädgården är den mest intima och privata. Trädgårdens hjärta.
Jag planerar att omhägna just denna del med stenmurar och buskage. Hit ska man bara kunna komma genom en speciell öppning precis som i filmen "The secret garden".

Föreställ er hur ni en sen sommarkväll kryper ner i ett badkar med ett glas bubbel. Inte vilket badkar som helst, just detta badkar är nedsänkt direkt i marken, precis i höjd med själva gräsmattan. Allt för att komma ett steg närmre naturen. I denna del av trädgården råder frid. Det är bara du, stillheten, stjärnhimlen och månens ljus som strilar ner genom körsbärsträdets knotiga grenverk......
Marken är till stor del täckt av mjuk, fluffig mossa. Helt enkelt till anledning av att det inte finns något skönare att sätta ner sina bara fötter på.
I anknytning till badet finns även en skärmvägg gjord av trä och flätad pil. Skärmen är klädd i skira tyger i naturnära färger. Här kan man enkelt och bekvämt hänga sina kläder eller klä om efter sitt nattliga dopp. Som komplement till detta hänger även ett nött, gammalt och flagnat skåp på en trädstamm. Naturen möter det gamla nötta i en härlig kontrast. I skåpet förvaras diverse skönhetsprodukter, tvålar och borstar. I alla träd runtomkring dig hänger ljuslyktor som skänker ett varmt och behagligt sken över platsen....

Detta är en av många drömmer som cirkulerar i mina tankar.

Jag har inte hittat min trädgård ännu men jag håller mig ändå sysselsatt med en del trädgårdsarbete. Jag tåtar i mina föräldrars trädgårdar. Där förvarar jag även speciella växter jag fått tag på som jag vill ha i min trädgård i framtiden. Flera av dessa växter har jag själv grävt upp från en ödegård inte långt från mitt barndomshem. Vackra aklejor, undersköna pioner och andra gamla godingar.


Enligt min mening bör alla hålla på med trädgårdsarbete. Det finns miljöpsykologisk forskning och statistik som visar att just trädgårdsarbete förebygger negativstress. Vill ni öka ert välbefinnande, få mer tid för eftertanke, stimulera era sinnen, ingjutas med nytt hopp och ny livskraft, väcka er kreativitet och skaparglädje då är trädgård medicinen för er!


Det bästa med trädgårdsarbete är när man blir ett med sin trädgård, då man riktigt känner den. Att se ett frö gro och växa... Naturen bjuder in oss att bevittna små mirakel, något nytt sker varje dag. Från den svajande fröställningen i vindens grepp till minsta lilla löv.J ag önskar att fler kunde se det vackra med trädgård och trädgårdsarbete. För mig handlar det nog mest om frid i själen, det får jag när jag är ute i naturen.

Det går knappt en dag då jag inte tänker på min framtida drömträdgård. Frågan är inte om jag skall ha en trädgård, utan var och när och det, det får framtiden utvisa….

 



Så här ser man ut då man befinner sig i himmelriket. Tro det eller ej men så fort jag klev innanför portarna till Zetas trädgård var min förkylning som bortblåst. Den kom dessvärre tillbaka redan samma dag. Men vad gjorde det!? Jag njöt i fulla drag av denna härliga utflykt!

 


En fin "skithelg", civilkurage och mod!

Oj, vilken helg jag haft! Jag har nog inte fått så mycket roligheter uträttat på en ynka helg någon gång förr (detta trots en envis förkylning med nästäppa och rethosta i kroppen). Jag tror vi hann med allt på listan förutom besök på fjärilshuset och moderna museet. Bör dock tilläggas att envishet inte alltid är en dygd, i alla fall inte i detta fall. Kroppen värker och jag känner mig skröplig som den lila tanten på T-banan vars rullator och kropp nästintill välte ikull vid inbromsningen till Hötorgets-station nu i helgen.

En annan sak värt att tillägga, mer en personlig uppmaning till mig själv... Bli inte gammal i Stockholm!!!
De gamla har, enligt min mening ingen rimlig chans att hinna med i den starka pulsen och det hektiska tempot som råder här i storstan. Detta gäller självfallet inte alla, nog finns det diverse äldre människor med ruter i och en hel massa krut. De matar duvorna i det fuktiga, sunkiga klimatet och råa luften nere i tunnelbanan och de som själva släpar upp sina tunga bördor för de många långa trappstegen i underjorden som leder upp till friheten och himlen...
Imponerande!

Denna helg har jag sett mycket skit, både bildligt och ordagrant.
Jag menar, det finns ju faktiskt toaletter även här i Stockholm men man kanske inte kan begära mer då man spatserar malmskillnadsgatan fram. Vad vet jag!? 
Jag knyter min näve och hytter till alla de slarviga och likgiltiga hundägare som inte plockar upp efter sina hårbollar till hundar. Söderanda i alla ära men om jag fick bestämma vad söderandan skulle innefatta så står i alla fall detta högt upp på listan!

Helgen har inte bara visat Stockholm och dess invånare från sina dåliga sidor. Tvärt om!
Jag har sett många fina saker och företeelser också. Bland annat något som kallas civilkurage. 
En eloge till de små flickorna som trängde ihop sig på bussen för att lämna plats till den gamla damen med de svaga knäna. Beröm även till den unga kvinnan som stannade upp i tunnelbanans trappa för att erbjuda sin hjälp till åldringen som kämpade med sin rullväska. Sist men inte minst går min tanke till killen som vågade brista ut i sång mitt där på den fullpackade tunnelbanevagnen. Visst var han lite speciell och tonerna som kom ur hans strupe inte den vackraste skönsång man någonsin lyssnat till, men dock! Hans, (ska vi kalla det mod?), att sjunga och bjuda på sina ”sköna moves” inför alla dessa främlingar gav så mycket glädje och energi.
Det var upplyftande och uppiggande! Det var få av passagerarna i vagnen som inte drog på smilbanden.
I ett kort svunnet ögonblick sänktes människors murar, (de murar som består av ”sköt du ditt” och ”bry dig inte om andra”) främlingars blickar möttes. Detta minst sagt intensiva ögonblick och denna härliga upplevelse resulterade i att kortvariga band uppstod mellan passagerarna i vagnen, blickar om samförstånd, delat glädje och inte minst humor låg i luften. För en kort stund suddades alla hårda attityder och regler bort, för en kost stund stod tiden stilla…
Jag fick se en glimt av hur världen skulle kunna se ut om det inte vore för samhällets osynliga regler, människors högdragenhet och stolthet…  

Det värmer att se att man inte är ensam i den stora kalla världen, det finns faktiskt människor som bryr sig och som faktiskt vågar visa det.  Jag känner mig nöjd, glad och som en lite bättre människa efter denna helg och efter att ha bevittnat allt detta. Jag erbjöd själv min plats på bussen till en äldre dam nu i helgen, synd bara att inte alla uppskattar det! ;)
Så kan det gå, det är inte alla som trivs med att åldras antar jag.

Jag kommer trots detta mindre farmgångsrika försök till vänlighet och ödmjukhet fortsätta min strävan efter att vara en bra medmänniska vandrandes på denna jord.


Bara några timmar kvar...

Nu är det bara några timmar kvar, sen är hon här!!! Min kära syster och pysselkamrat Pernilla.
Jag tror att själva tanken på allt kul vi ska göra har fått mig att tillfriskna i en rasande takt. Lägger man sedan till knaprandet av några kartor Esberitox, en handfull med C-vitaminbrustabletter, ca 7 ipren och några tabletter Bafucin så har man ett givet framgångsrecept på botande av förkylning. Ska erkännas att jag fortfarande snorar lite och att mitt dåliga morgonhumör kommer fram då och då. Men jag är klart bättre än vad jag normalt brukar vara då jag precis blivit förkyld. Det brukar vara långdragna och sega förkylningar för min del då jag väl blir sjuk. Men! Ha ha, inte denna gång!!! :D

Tur är väll det förresten! Med en så lång "to-do-list" över helgen med alla roligheter och galenskaper vi ska hinna med under Pernillas korta visit skulle det nog vara praktiskt taget omöjligt att genomföra denna helg med en inbiten förkylning naggandes efter en i hasorna.

Här följer en liten lista över en del saker vi funderar på att göra i helgen:

  • Besöka Zetas handelsträdgård. Strosa runt i trädgården, besöka den lilla butiken och ta en fika i deras mysiga café.
  • Besöka "Blås och Knåda", keramik- samt glasutställning och butik. De skall tydligen ha en utställare just denna helg som kommer från vår hemtrakt Hedemora.
  • Ta en promenad i gamla stan och njuta av alla vackra byggnader.
  • Gå på fjärilshuset i Haga och återuppleva gamla barndomsminnen.
  • Äta på Koh Phangang, det är en upplevelse i sig att bara var där.
  • Ta färjan över till Djurgården, njuta av den vackra naturen.
  • Besöka Chokladmässan (om det inte är för dyrt).
  • Göra ett stopp på Rosendalsträdgård
  • Shopping, drottninggatan, Urban Outfitters, Spiti, Ambiance m.m...
  • Moderna museet

Som ni ser är det ett späckat schema. Vi kommer inte på långa vägar hinna göra allt men vi ska göra vårt bästa för att hinna med att njuta av så mycket som möjligt!

Nu har det blivit dags att ansluta sig med Lina i köket för lite frukost. Det blir orientaliskt te för den ömma halsen och kan hända någon liten smörgås...

 


Prosit!!!

Då var det dags igen, förkylningen har på något sätt lyckats luska ut min nya adress i storstan...
Typiskt! Har varken lust eller tid att vara sjuk nu (har man någonsin det!?)!!

Idag var jag hemma från Loft, fick dock lite sällskap i min tristess. Lina som också är sjuk fanns vid min sida och förgyllde min annars väldigt täppta och snoriga dag.

Som sagt, jag har varit hemma sängliggandes, eller snarare fåtöljliggandes och tagit det lugnt idag. Ni får föreställa er bilden av mig inmosad i en äktafejk-oxskinnsungkarlsfåtölj, otroligt vacker! Särskilt vackert blir det då den pryds av lilla mig med ett blekt ansikte och en sönderfräst röd näsa.
Ni som känner mig vet att jag tar det lugnt på mitt eget lilla sätt. Jag har hunnit spatsera bort till apoteket för inköp av diverse förkylningsdroger, retuscherat över 30 bilder i photoshop, sett en över 2h lång film (Spirited Away), startat arbeta med min portfolio i Illustrator (hunnit med hela 21 sidor) samt snutit mig ca sjuttioelva gånger. Det kallar jag en bra och effektiv vilodag! Till mitt försvar så var det inte alls långt till apoteket och under arbetet vid datorn sitter man ju faktiskt ganska still... Så enligt mina mått mätt så har jag faktiskt vilat... ;D

Imorgon ska jag ut och käka med ett gäng från min underbara klass, tror vi blir hela 15 st. Ska bli riktigt kul att höra hur alla har det på sina praktiker! Det enda kruxet är att jag inte känner någon smak vilket kan kännas lite surt då man väl äter ute för en gångs skull. Men om det vill sig väl så tillfrisknar jag mirakulöst snabbt och vaknar imorgon kry och frisk.
Låt oss hoppas det! :D

Snoret rinner! Nu måste jag gå och snyta mig innan de andra somnar, vill inte att de ska vakna och undra var elefanten gömmer sig. ;) 


  

 


Hem&Villa mässan och nattliv på söder

Igår, lördag var jag på Hem&Villa mässan i Älvsjö med två av mina sambos, Lina och Sandra.
Dagen började perfekt! Vi lyckades komma in gratis på själva mässan tack vare Sandra och hennes praktikplats.
Vi fick gå in som press, vi hade t.o.m. såna där fina, glänsande "pressbrickor" runt halsen.

Väl inne i mässhallen möttes vi av en explosion av montrar i alla möjliga färger och former.
Det riktigt pirrade till i kroppen, förväntan var stor!
Vi lokaliserade oss snabbt och beslutade att en bit mat vore på sin plats om vi skulle ha någon chans att orka oss igenom alla montrar och alla de tusentals synintryck som pockade på vår uppmärksamhet.
Det blev riktig gourmémat, ett miniburgermål på första bästa snabbhak.

När vi försett våra hungriga magar med näring var det dags för dekoratörssjälen att få sitt... Med stadiga steg bar det så av till avdelningen för inredning och möbler. Lina tampades tappert med en förkylning men lyckades dock hålla jämna steg med oss andra. Är det inredning i görningen så kan man orka det mesta!
Det blev en väldigt lyckad utflykt, vi samlade på oss massor av inspiration och fick oss en hel del goda skratt.

Resten av dagen fortsatte i samma goda anda. Jag och Sandra som fortfarande törstade efter Stockholms puls slöt upp med Hanna M. Eriksson för en utekväll på söder. Det blev gott vin med trevligt sällskap och sedan, lite lätt vinglandes vidare ut i nattlivet. Jag beslöt mig för att inviga mina nya pumps. De högsta klackar jag någonsin haft men är man i Stockholm så är man...

Vi var alla tre väldigt peppade och natten bjöd på goda drinkar, massor av dans, underhållande samtal och trevliga möten med nya människor. Allt som allt hade vi en underbar afton. När jag och Sandra väl kröp till sängs i vår lilla lya var kl. 04.00. Jag hade lyckats klara mig ifrån att vricka fötterna under kvällen/natten så jag var riktigt nöjd med mig själv. Jag sov som en liten gris hela natten och drömde fina drömmar, såna där drömmar man inte gärna vill vakna ur. Vilken härlig start på dagen att vakna med en sån dröm färskt i minnet....

Jag är redan nu redo att ge mig ut i Stockholms nattliv igen, det var toppen! Tack tjejer och killar för en toppenkväll! Jag suktar efter mer, igen, igen!!!! ;D    

Här kommer lite bilder från mässan och även på mina skor(så ni bättre kan förstå min totala lycka av att klarat av att dansa och promenerat i dem en hel kväll).



  

 



 

 

 

 


De här två filurerna var självklart på plats...

 



 



 


Idol

Igår, torsdag den 1 oktober var jag med två av mina sambos på inspelningen av idol.
Lina lyckades få tag på 3 st gratisbiljetter på torsdag morgon till sändningen senare samma kväll. Mot kvällen bar det så av...

Jag, Elin och Lina tog T-banan till T-centralen där idolbussen väntade (ja det var en speciell buss bara för idol). Självklart fick vi de bästa platserna på bussen, längst fram på övervåningen (ja, det var en dubbeldäckare! ;D). Världens utsikt!!! Efter en underbar bussresa med smått nerviga sambos (de var övertygade var femte minut att busschauffören skulle krocka, köra på något eller någon. ;D) var vi så framme. Väl på plats så fortsatte turen på vår sida, vi fick riktigt bra platser ut över scenen och studion. Vi hade allt som allt en toppenkväll och vi fick många nya namn att lägga till på vår kändislista i lägenhetens hall. Här kommer lite bildbevis för er tvivlare...  

  
 

                



Tro det eller ej men motivet är en färja... Bilden är tagen i farten från
frammrutan av idolbussen.

  


Precis såhär kände vi oss...



 



 


Kimono fusion

Nu när helgen kryper inpå är det hög tid att lägga ut lite bilder från förra helgen då jag och pinglan Elin var ute i yrvädret. Vi tog bussen till skeppsholmen och gick på Östasiatiska museét. Det var en utställning som hette Kimono fusion, japanskt mode och street/grafitti origami. Väldigt intressant! Här kommer bilderna, titta och njut....




   

Snacka om att vara rätt klädd, kolla in mina små kompisar...

   

  



 

 

  



 
 


  En söt liten krabat.....




Det blev en hel del promenerande....

   
Mycket var det att se...

RSS 2.0