Ogna, en liten bit av himmelriket

 
 
 
Joel, Annkristin,  Samson,Trine och jag tog en sista tur ut i Stavanger-naturen dagen innan flyttbilen kom för att hämta vårat flyttlass. Det var en rent magisk upplevelse och jag önskar att alla fick möjligheten att uppleva en dag som våran med korvgrillning, hundbus, sprallben och mys på vacka Ogna. Se och njut, en liten bit av himmelriket tycks ha trillat ner från det mörka valvet ovan och hamnat här...
 
 
 
Sprallben och skuttsnutt i sanddynernas sköte.
 
 
 
 
Piggelinen i mig kom fram och sprallade loss, hoppade på stenar, klättrade på klippor och sprätte loss i sanden.
 
 
 
 
Vackerhet
 
 
 
Älsklingen min <3
 
 
 
 
Hela gänget på stranden.
 
 
 
Gräskrypning...
 
 
 
 
Klarblå himmel och friska fräknar.
 
 
 
 
Vindslitet trä 
 
 
 
Trine <3
 
 
 
 
Kottar och hav.
 
 
 
 
 Joel skapade egna effekter genom att slänga gräs i luften, sötingen.
 
 
 
 
Älskar Samsons ben på detta foto, hi hi... ;)
 
 
 
Snäckplockning...
 
 
  
Härliga klippor och mysiga vrår.
 
 
 
 
Gräsligt fin dag! 
 
 
 
Fotot ovan ser nästan ut att vara hämtad från en jeansreklam eller något liknande. :)
 
 
 
Samson och AnnKristin leker loss i sanden.
 
 
 
 
 Snäckor och vågbrus, man kan nästan tro att man rest till Grekland.
 
 
 
 
 
Vilken underbar plats, vilken underbar dag!!!
 
 
 
 
 
 
 
 


Oslo, början på en dröm...

 
 
Nu är Joel och jag äntligen på plats i Oslo. Joel anlände hit på tisdags förmiddag och jag entrade samma dag fast betydligt senare på kvällen. Enbart lite småfix uträttades på rummet i den nya lägenheten innan jag stupade i säng, utmattad och trött efter närmare 2 veckors  intensiva dagar med flyttplanering, hyresvärdsmeckande, packning, gråtkalas och avsked.
 
Tisdagskvällen fullständigt susade förbi illa kvickt och det blev en oroligt natts sömn i det nya rummet. Onsdags morgon grydde och jag tvingade min trötta kropp upp ur sängen för att bege mig på en jobbintervju. Konstigt nog inte så nervös infr själva intervjun utan snarare orolig över transporten dit. Jag kan glatt meddela att allt givk fint och jag har en andra intervju inbokad efter påsk. Nu vill jag bara att helgdagarna ska springa förbi så jag så snart som möjligt får det slutliga beskedet om jobbet. Jag vill inte i nuläget gå ut med vilken tjänst jag sökt utan väljer att spara den biten tills det hela är spikat och klart. Jag kan säga så mycket som att jag fortsätter i samma riktining som mitt nuvarande jobb på Indiska men för en annan firma...   
 
 
 
Bilden ovan är tagen på ett hus som ligger tvärs över gatan till vår lägenhet. I vårt kvarter finns gott om gamla skönheter till byggnader och mysiga små fik. kaffebilden som inleder inlägget är tagen denna förmiddag på ett fik inte långt ifrån vår lya. Enbart ett stenkast bort (inte kastat av mig, utan snarare Joel) ligger Kaffebrenneriet. Det är ett varmt, ombonat, industriellt fik som håller till i gamla lokaler efter en  brandstation. Mysigt!!!
 
Jag stormtrivs redan med vårt rum, lägenheten och Oslo stad inte minst. Jag ser fram emot det kommande året i vår nybildade kollektivfamil och kommande jobbutmaningar. Framtiden ser ljus ut och idag strålar solens alla strålar lite extra mot just oss..
 
 
 
 

.   

Hemma på vår gata i stan...

 
 
 
Idag är det söndag den 17 mars och packningen på Kirkegaten 34 är i full gång. Halva stuen är fylld med packade och opackade kartonger, ute skiner solen och vinden virvlar fram, hetsig och vild. Det är vår i luften och livet känns hoppfullt, luftigt och lätt, med hjärtat är fullt till brädden av kärlek och magen full med fladdrande fjärilar. Tänk att man kan bli som nykär bara av att jobba tillsammans mot samma mål och av att njuta solens återkomst sida vid sida av sin älskade...
 
 
 
En helmysig helg har förflutit. Fredagen spenderades tillsammans med Joel, Fredrik, Viktor, ett glas rödvin, lite öl och massa taccos varpå vi gjorde en stillsam runda på byn.
 
 
 
Utöver det så har Joel och jag promenerat hand i hand genom Stavangers vackra kvarter och så smått börjat ta avsked. Jag passade på att fota några favoritställen och fångade även vårens första små snödroppar på bild.
 
 
 
 
 
 
 
Tänk, nu är det enbart några futtiga dagar kvar (närmare bestämt 10 dagar, om man räknar med idag) tills vi landar i Oslo med vårt pick och pack. Som jag längtar!!!
 
 
    
 
 <3 <3 <3
 
 
 

 
 

Överraskad...

 
 
 
 
Förra helgen ställdes det till med perukfest, självaste hedersgästen var jag. Trine och Joel med flera har tisslat och tasslat runt i smyg med denna tillställning i närmare en månads tid, jag anade ingenting så att jag nästan föll ihop i en liten hög i Trines stue förra lördagskvällen är knappast konstigt. Hela rummet var fyllt av kära vänner och kollegor iklädda de vildaste peruker jag sett som skrattade och hälsade mig välkommen till min egen fest. Denna vackra händelse fångades så klart även på video. Tyvärr har jag inte hunnit lägga vantarna på den ännu men den kanske hittar ut här på ett eller annat sätt vid ett senare tillfälle.
 
 
 
Rosa svall, kanske inte helt min bästa färg...
 
 
 
Isabelle och hennes kille Joel gillade kameran. ;)
 
 
 
Patrick, Joel Jeppsson och Linda smilade upp sig i soffan.
 
 
 
Fredrik var pepp i finaste luggen och bonnkepan. :D
 
 
 
Jag (iklädd ännu en rosa kreation) och min kära Joel.
 
 
 
Joel, Trine och Isabelle.
 
 
 
<3 Jag och Fredrik/ moderna Gustav Wasa <3
 
 
<3 Tusen tack alla finingar, det värmer i hjärtat att få ett så varmt och kärleksfullt avsked. <3
 
 
 
 


Vilda bär...

 
 
 
 
 
 
 
 
 


Kristallkaffe...

 
 
 
På köksbordet slokar pärlhyacinten och kristallkronar avspeglar sig i den blanka, numera kalla ytan i kaffekoppen. Det är en kall morgon i lägenheten på Kirkegaten 34.
 
Joel drömmer knasiga drömmar om pjäsuppsättningar vid namn "Revolver", kompisar som plötsligt heter "Lingon" iklädda cowboyutstyrsel (ej betrodda med revolver) och jag sover som ett litet skräp. Kanske på grund av den konstiga förkylningen eller så är det på grund av den kommande flytten. Vem vet? Idag behövs det i alla fall rejäla doser hasselnötskaffe för att starta igång oss båda.
 
 
    
 
 
Igår packades den första flyttkartongen, det går sakta men säkert frammåt. Innan vi vet ordet av så är vi nog på plats i Oslo och njuter av vår nya omgivning. Igår fick jag dessutom ett hjärtvärmande samtal från en av våra bliviade sambos, Linda. Hon är nu på plats i den nya lägenheten i Olso och hon stormtrivs. Hon berättade bland annat om en mysig ingång till byggnaden, en liten blygsam innergård samt att det sitter fina åldrade bjälkar i vissa av dörrarna i vår lägenhet. Det låter så mysigt så nu verkligen kliar det i fingrarana att bara packa, komma sig vidare och inleda denna nya fas i livet. Tur Joel är hemma och håller mig i ro, kan nog bli svårt att kvitta sig med förkylningen annars även om det verkar gå åt rätt håll...
 
 
 
 


Sista andetaget...

 
 
 
 
 
 
Några sista bilder från mitt älskade Stavanger. Som jag kommer sakna denna vackra, artistiska och konstnärliga stad med all dess färg, streetart, sköna natur och mysiga små gränder...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

RSS 2.0