Oslo, biljettbestyr och gentlemen



Just i detta nu, åter i Trondheim packandes för fullt inför färden som går om några ynka timmar hem till Sverige, Stockholm och så småningom Göteborg. Herregud! Jag kan inte riktigt greppa att detta är mitt liv nu. Det är jag och ingen annan som är med om alla dessa små äventyr. Jag menar 4 flygresor innom loppet av en vecka, inte riktigt klokt! Vem kunde tro att jag skulle leva detta livet för sisådär två år sedan? Inte jag i alla fall.
Jag hoppas att livet fortsätter vara precis såhär äventyrligt, nytt och härligt ett bra tag till. 

När som jag skumpade fram på flygbussen igår, på väg till Trondheim Lufthavn riktigt sjöng det i mitt bröst och en varm kännsla spred sig i hela mig. Det var så vackert att se den blodapelsinröda och orangefärgade himmlen avteckna sig mot de granklädda mörka, ja nästan blå bergstopparna. Solens morgonstrålar speglade sig i vattnet och allt var ljuvligt harmoniskt och lugnt. Vid ett tillfälle under denna magiska resa påminde mig landskapet om den fina boken Jonathan på Måsberget med de små söta vita och varmt inbjudande stugorna i kontrast mot det karga hårda berget. Pojken som var född utan vingar när alla andra hade. Det är en så fin bok med ett viktigt budskap. Om det finns en vilja så finns det en väg och ALLA är lika mycket värda. Något att tänka på i dessa tider då Sverige Demokraterna har sin frammfart i de svenska stugorna. Vit rök steg från mina varma läppar då jag klev ut i kylan efter den lilla bussfärden. Jag borrade ner hakan djupare i min stora halsduk som denna tidiga morgon virrats hela tre varv runt halsen och njöt av livet.     


    

Kallt och tidigt, men sammtidigt väldigt härligt och mysigt...




På flygplatsen, pirrig och fylld av förväntan...




Min felbokade biljett, mitt vatten och någon annans kaffe. Jag lät kaffemuggen stå kvar på bordet enbart för att den gjorde denna bild mer intressant. ;) Hi hi.




Utsikten från mitt fönster, jag satt precis vid vingen.




Gaaaaahhh! Snart dags att lyfta. Det här med flyg är allvarliga saker! ;)


 

I luften. Underbart, ja rent av himmelskt. Jag tycker precis som Maya på Indiska att man känner sig lite närmre alla de man saknar som lämnat jordenlivet bakom sig. Mina tankar gick så klart till vovven Tanja, farmor och farfar, farbror Jonas och så klart vännen Filip. <3





Dagens lunch, knaprig och underbart fräsch pizza.




Efter avslutat möte med dekoratörerna släpptes vi fria på Oslos gator. Jag slog följe med den nyfunne vännen och kollegan Monica. Vi besökte två olika Indiska-butiker, tog en fika och schoppade skor till mina skyltdockor.




Dags för hemfärd...


Denna dag började och slutade riktigt bra även om det var smått kaotiskt där emellan. Min biljett som var felbokad fick mig nästan att missa flyget men tack vare gentlemannen på flygplatsen löste allt sig och jag hade hela 2 minuter tillgodo innan planet lämnade Trondheim och kylan bakom sig. På tal om det, dags att slå ett slag för just gentlemen. Den som säger att det är en utdöende art har faktiskt fel (undrar om inte jag själv haft den inställningen förr, kanske rent av skrivit om den här!?). I alla fall verkar det finnas en hel del här i Norge. Under dagen som gick hölls dörrar upp och trevliga små gester och artigheter förekom överallt. En man t.o.m. bugade sig artigt och erbjöd mig ta hans plats i kön i affären. Det är tur att det finns fina människor i världen när det krånglar. Kanske var det det som gjorde att jag inte ens svettades över alla problem som hopades. Jag som är planerare och något av en kontrollfreak, otroligt!!! Jag förundras själv att jag tog det med sådan ro. Både biljettfel, tågförseningar, betalkortsstrul och byte av gate i sista minuten. Igår var en prövningens dag men jag måste säga att jag klarade mig riktigt fint och nu är jag säkerligen snäppet vassare och coolare i framtiden i liknande sittuationer.

Nu ska jag fortsätta packa och även försöka klämma in lite skypetid med syster Pernilla innan jag skuttar i säng för lite skönhetssömn. Om bara några timmar står TronderTaxi på min uppfart igen, om bara några timmar är jag i mitt älskade Sverige hos mina fina älskade vänner i Göteborg igen. <3


♥ Tirsdagskos ♥

Här kommer nu lite bilder från gårdagens tjejkväll. Det var en lyckad tillställning vill jag lova med tjejsnack på högsta nivå. Jag hoppas inte Ollisen har tagit någon allvarlig skada av allt tjejsnack, han höll faktiskt för sina små öron vid ett tillfälle när vi blev allt för kackliga sådär som bara en större grupp tjejer kan bli. Det var härligt att få skratta av sig och jag ser verkligen fram emot fler liknande kvällar. Nästa gång hoppas jag att alla fina pinglor från Indiska kan medverka.


Matlagning och förberedelser i köket...









Ollis har fått en ny fin leksak. Kan du öppna Ingrid?


Det tar lång tid...


Är du klar snart Ingrid!?


Börjar bli otålig...


Tada!!! Äntligen är den hemska kartongen borta och leken kan börja. 




Det spistes soppe och nygräddade rundstykker




Snacksiga tjejor i soffläge




Gulerot är gott!




Ingrid skulle ta ett kort på oss båda. Ni kan ana en skymt av Ingrids hår på höger sida... Ha ha! ;)





Ollis började bli lite trötter men han satt snällt i mitt knä och klappade lite på min kind till och från Sötnosen! ♥ 
Förvisso förekom lite misshandel med en plastsåg emellanåt men vem bryr sig om det när våldsmannen är såååå otroligt söt.  


Tack ännu en gång för en fin kväll!









Mot Oslo...



God morgon, klockan är strax efter fem och snart går min färd vidare mot nya äventyr i Oslo. Taxin kommer om några minuter och jag börjar känna mig lite pirrig. Det ska bli otroligt skoj att träffa lite andra dekoratörer från Indiska och jag ser fram emot att få se alla fina produkter som jag kommer att ha nöjet att jobba med till julen.
Jag har fått sådär 4 timmars sömn men är faktiskt inte trött, inte ännu i alla fall. Jag gissar att tröttheten kommer slå mig till kvällen då jag kan slappna av efter allt fläng med flyg och dylikt.

Bilder från gårdagens myskväll har jag redan hunnit med att retuschera några av men de får vänta tills mer tid finns till förfogande innan de hittar ut på bloggen.
Tack alla fina indiskabrudar för en härlig kväll med många skratt! <3 

Men nu ska jag ta sista slurken te och sedan bär det av mot äventyr...


Topp topp i toppenkväll!


Sushibaren Kyoto där jag och Ingrid spiste före teatern









Käka med pinnar är inte alltid det lättaste men jag var glad ändå




Maaaaaat, dags att hugga in!!!!!




Den vackra teaterbyggnaden, Trondelag teater




Glad pingla <3




Entrén




Glada tjejer i pausen till pjäsen Romeo & Julia









Lite spex och tokigheter hörde även det kvällen till




Sushi, Ingrid, Romeo & Julia och oväntade trevligheter...



Det ær måndags eftermiddag och jag sitter på biblioteket och bara slappar medan jag væntar på att min kæra væn Ingrid ska sluta sitt arbetspass før dagen. Till kvællen væntar sushi och teater. Vi ska se Romeo och Julia, en av Ingrids kompisar ær med och sætter upp detta stycke så det ska bli riktigt skoj att se. Jag vet dock inte vad jag ser fram emot mest, att se pjæsen eller att se mer av den vackra byggnaden som pjæser i många år tillbaka spelats i... Jag utlovar flera foton från kvællen. Jag glæder mig som man sæger på norsk...

Efter en ganska galen helg ska det bli riktigt fint att bara slappa lite. Jag har sagt det førr och jag sæger det nu igen. Ær du svensk och går ut i Trondheim blir det inte en ensam eller långtråkig stund. Herregud, sinnesykkt! Jag førstår inte vad som ær så speciellt med att vara svensk, så stor skillnad ær det ju inte på Sverige och Norge enligt min mening. Men hær tycks man betraktas lite exotisk. Hm...

Sedan jag skrev meningen ovan har det gått ca 5 minuter. Jag blev avbruten av en kille vid datorn bredvid. Han fastnade før mina færgglada och konstnærliga naglar. Så nu ett några kontaktuppgifter och en inbjudan till konsert med klassisk musik senare upptar jag mitt blogginlæggsskrivande igen. Så mycket mer æn så blir det inte før nu måste jag leta mig vidare i byn efter sushibaren dær jag och Ingrid ska stråla samman. Det kittlar fint i magen och mitt leende ær brett nu nær jag loggar ut från bloggen. Livet är konstigt ibland men väldigt fint.

Ha det! <3


Underbara höst!



Idag, lördag den 25/9 -2010 har jag jobbat extra i Indiskabutiken, jag har egentligen ledig helg denna helg. Jag började redan kl 08.00 på morgonen så gårdagen fick bli en lite lugnare variant. Fredagen bjöd på natchos, tända ljus och soffmys under en varm fleecepläd. Det var nog tur att fredagen spenderades som den gjorde för det var full rulle hela dagen på jobbet idag. Massor av shoppingsugna kunder, vilket självfallet innebär massor att göra. Jag måste erkänna att det var riktigt skönt att få stämpla ut kl 16.00 och ge sig ut i solen och den friska luften, även om mina tankar gick till de två kvarvarande tappra kollegorna. <3

Efter avslutat pass blev det en kort sväng till H&M där en ny hals, ett par strumpbyxor  och ett orangefärgat nagellack ("U are so hot") inhandlades. När jag väl var hemma och hade lastat av mig min börda bar det av till affären för lite handling. Jag tog med mig min älskade kamera för att fånga lite mer höstbilder, vilka ni kan se i detta inlägg. Innan jag hann börja grubbla över kvällens tidsfördriv pep min stenålderstelefon till och en inbjudan till vorss. anlände.

Så nu sitter jag framför datorn, pysslar och gör mig i ordning för kvällens
festligheter till sköna toner av Kiss. Så kan det gå... ;)













































Hoppas ni alla får en fin kväll, ha det! <3


Älskade Tanja! <3



Idag har jag sörjt, familjens hund Tanja har gått ur tiden (fick beskedet igår kväll). Efter 12 trogna år fyllda av glädje och en hel massa tröst och kärlek har hon nu lämnat ett hål i hjärtat hos familjen Nordman Olofsson.
Jag kan bara föreställa mig hur tomt det är hemma på Prästgatan hos lilla pappa, önskar jag kunde vara där hemma hos dig för att ge dig en riktig bamsekram. Tänker på dig och resten av min fina familj. Massor av kärlek till er! <3


Imorgon...



Ännu en sjukt utmanande, rolig och intensiv vecka går mot sitt slut. Det känns som om jag måste börja prioritera min sömn mer om jag ska orka med i detta tempo. Jag har svårt att göra annat än att ge 110 % på jobbet (för det är så kul) vilket självklart tar ut sin rätt. Det måste bli skärpning och lite nedskärning på skypefronten för min del, även om det är helt underbart att ta död på några  timmar (dessa några har en tendens att bli massor då jag väl börjar snacka med fröken Sara Geite) i sällskap av fina vänner jag numer träffar allt för sällan. Jag börjar känna att något ligger och lurar i min hals, dessutom går det lite förkylning på jobbet och jag har varken tid eller lust att bli sjuk så VILA står nu högt på min "att-göra-lista".


Imorgon hoppas jag i alla fall vakna som den lilla tjejen i klippet nedan. Faktum är att jag faktiskt har glädjen att göra det de flesta morgnar. Jag gör inte alltid en så energisk rutin som Jessica men det är nära på.. ;) 





Nu till helgen planerar jag inte något särskilt i alla fall. Om jag har tur så blir det mycket vila så jag kan ladda batterierna inför nästa vecka som kommer innefatta en hel massa fläng. Känner jag mig själv rätt så bangar jag självfallet inte om något skoj skulle dyka upp. ;D

Nedan följer en liten kortfattad planering av kommande vecka.

Måndag: Jobb och till kvällen teater.
Tisdag: Jobba och sedan "middag/tjejkväll" hos Maya.
Onsdag: Flyga själv till Oslo på dek.möte för Indiska, evenuellt köpa skor till skyltdockor. 
Torsdag: Jobba och packa till Göteborg.
Fredag: Flyga till Göteborg, träffa kompisar m.m. :D 
Lördag: Födelsedags-/inflyttningsfest hos Hanna.
Söndag - Måndag: Spontan ledighet, flyg hem på måndag kväll. 

Nu ska jag stupa i säng för imorgon blir ännu en dag fylld av utmaningar och skoj. Natti natti! <3


So far...



So far, den här veckan så har jag hunnit med att bygga om frontväggen för interiör, skyltat om skyltfönstren, klätt dockor och flyttat om i butiken inför en kampanj som börjar imorgon. Nedan kommer en hel del bilder från min vecka. Håll tillgodo! :D  


Etage 1 fick ett nytt uttryck med ett podie framför fönstret.




Ingrid ger en hjälpande hand och fyller på med varor på shopfronten. 




Vilken stjärna!




Shopfronten









- Får det vara lite te?

Vi har äntligen fått börja sälja både te och kaffe i butikerna i Norge. Jag kan rekomendera hasselnötskaffet, riktigt gott! Det är en nyfunnen favorit som numer finns hemma hos mig i Angelltröa i mitt torftiga lilla kök.


Kläder och acc. hängandes på ett t-ställ till dagens omstyling av dockor.









Läckra ben! ;)




Docka på podie vid butikens entré.









Dukning på interiörsavdelningen. 




Det var härligt att få byta färgställning på den stora ytan oavnför trappen. Det lila "havet" omvandlades nu till en grön/svart/vit "äng".














Sängpodie med massor av kuddar/puter. Den svarta med röda blommor är en av mina favoriter.




Skyltfönstret/vinduet









Koftan som denna docka bär har jag köpt



















Strikkstation (stickat) mitt på modeavdelningen etage 1.




Höst i Trondheim



Inget går upp mot en uppfriskande löprunda en söndagskväll då hösten nalkas och luften är fylld av små, små glittrande droppar av regn. Håret luktar så där konstigt och mysigt eldigt som det bara gör på hösten...  



Löven prasslar mysigt under fötterna...




Träden svidar om till sina sköna höstskrudar. Färgexplosionerna är otroliga! 









Lövly! <3 Visst är löv vackra!? Vilka otroliga detaljer ett litet löv har.









Björklöv...









Många buskar är mörkt lila och de avtecknar sig vackert mot den blådisiga himmlen. 




Varm, glad och nöjd efter avslutat löppass.



















Nypen, ett klart hösttecken.



















Nakenlekar...



Såhär kan det också vara... Ha ha ha, sjukt kul filmklipp!!
Hoppas ni gillar det, det fick iaf mig att gapskratta. XD 


God Helg...



Ännu en helg har passerat i Trondheim. Jag har jobbat helg men även hunnit med att utforska utelivet och att göra nya bekantskaper. Denna helg har två nya uteställen besökts. På fredagskvällen njöt jag av svenskt sällskap på "Den Gode Nabo" med levande ljus, skön musik, tummbrottning och en hel massa ironi och humor. Det hela var en väldigt spontan och lyckad kväll och jag kan inte ens beskriva med ord hur skönt det var att få höra lite svenska igen efter närmare 2 månader i Norge. Lokalerna på "Den Gode Nabo" var fantastiska, utöver det vanliga. Gamla genuina trästockar och balkar möter nötta föremål från förr. Mitt besök och upplevelsen här slår faktiskt förra helgens besök på det kosliga utestället Mikrobryggeriet. Där brygger man sin egen Trondheimska öl, även det ett ställa värt att besöka... 




Bild från flickr


Denna flytande uteservering hör till "Den Gode Nabo" och här kan jag nu skryta med att jag varit. Det är väldigt mysigt att stå där på kvällen och lyssna till ljudet av vattnet, sipp på en öl medan man varvar ner efter en lång jobbvecka. 

Lördagskvällen/natten spenderades ihop med två tokiga och glada norskor på utestället 3B. Det var sannerligen en galen blandmix av olika typer av människor på det stället. Natten avslutades med nattamat på La Belles och sedan en långpromenad till Lärkendal där sällskapet bröts upp och jag och "Röda Faran" for vidare hem på tu man hand. Klockan slog 04.00 då jag bromsade in på gården utanför min enkla boning på Angelltröa (helgen innan tog jag och kompisen Ingrid inte oss hem fören klockan 05.00. Det blev övernattning hos Ingrid och mysig morgonstund ihop). Tänk att det alltid blir så sent när man är ute i byn här i Trondheim... ;) 



Jag gör även andra saker här i Norge än att vara ute och festar. Bland annat så uppmärksammar jag olika saker om detta underbara land. Nedan kommer några nya punkter på min Norge-lista...
 
32. Släppa styret!
Jag har noterat att det är oerhört viktigt som kille i Trondheim att kunna släppa styret på cykeln när man färdas byns gator fram. Här är det snarare ett måste att besitta denna färdighet än en kul grej. Kan man inte det så har man inte mycket att hämta. Överllt cyklar killar, småpojkar och Trondheimska män runt i byn utan att hålla i sig. Det verkar vara någon typ av manlighetsgrej här. Kanske är det så för att det är så pass vanligt att faktiskt färdas med cykel överallt. Hur som helst så är det ovanligt ofta förekommande att se småpojkar träna på denna ädla konst samt att se killar tampas med att låta bli styret i Trondheims många vanskliga uppförsbackar...  

33. År 1905
Är man i Norge så finns det ett världsviktigt datum man bör känna till som svensk.
Året är 1905, Norge avsätter Oscar II och bryter sig loss från Sverige.

34. Yoghurt 
Här i Norge verkar yoghurt anses vara barnmat. Det finns inga stora förpackningar (vanliga tetror som man har hemma i Sverige finns ingenstans att finna) utan enbart små brytförpackningar som rymmer ca 3 matskedar. De förpackningar Norrmännen anses vara stora påminner om våra svenska förpackningar för gräddfil.  Jag saknar Milko mer än någonsin och drömmer om deras goda sommaryoghurt....





Jobba, jobba joooobbaaaa!!!



Nedan följer lite bilder från butiken, främst från den senaste skyltningen från vecka 36.
Nu till veckan är det dags att göra om skyltfönstret igen, massor av nya kläder kommer på tisdag och det ska bli skönt att få göra helt nytt och börja om igen. Det är åter igen dags att rodda om möblemanget i butiken på etage 1, dessutom ska även Interiörsfronten göras om. För övrigt ligger nu mycket fokus på strikk/stickat och butikens lagerhyllor bågnar av alla mysiga koftor, värmande halsar, och stickade sjalar. Hösten och vintern är på väg och nästa vecka ger jag mig av till Oslo med flyg för att möta mina dekoratörskollegor och diskutera julen på Indiska. Spännande, som jag längtar!!!

Likt ett barn på julafton ser jag även fram emot att slita upp alla pallar med varor för att se alla nya skönheter som kommer i veckan. Jag trivs fortfarande hur bra som helst på mitt älskade Indiska och jag känner att jag växer in i rollen som dekoratör mer och mer. Jag får praktisera mitt ledarskap en hel del och att delegera ut olika uppgifter är nu ett måste för att vi ska lyckas hålla butiken i topptrim. Det har varit en tung, effektivitetskrävande men även rolig vecka. Det är mycket jobb nu när Monika är frånvarande i butiken men vi kämpar på så gott vi kan och som tur är har jag den glada medarbetaren Ingrid vid min sida som med glädje tar sig ann alla utmaningar och uppgifter jag delger henne.

Tack Ingrid för att du finns där, du är som en tindrande stjärna i mörkret!



Nya varor på Acc.

         
Torsos på Acc.väggen





Entrépodiet, en av butikens viktigaste och mest säljande ytor.




"The real deal", sköna Maya posar vid kassan iklädd månadens personalplagg.




Skyltfönstret med tema "Landgirls"...





















         


Vägen hem

Nedan följer en med bilder väldetaljerad visning och beskrivning av hur min färd hem från jobbet ser ut om dagarna. Enjoy!


Vackra hus efter Nordre gate...









Förbi Zara-butiken med sina snygga skyltfönster...










... en liten bit längre upp på Nordre gate finner man denna staty. Den passar ypperligt bra att klättra på. ;P




... och längst upp på Nordre gate hittar man denna fina kyrka med ett eget vacker klockspel som ringer ut över torget.




Ännu blomstrar det här och var i staden.
 



Flera statyer...









... och flera vackra byggnader.




Biblioteket, väldigt speciell byggnad med gamla anor.














Baksidan till dessa hus ligger precis precis vid vattnet. Vissa hus står rent av på pålar i själva vattnet.









Bybron...




Den fina utsikten från Bybron, här kan jag stå länge och bara njuta av allt det vackra. 









Här ser ni baksidan av husen jag skrev om i början av detta inlägg. 




Mysigt uteställe/servering på vattnet.









Här ser ni en av de många härliga små gatorna i Trondheim.



















Denna grafittimålning gillar jag skarpt, den får alltid mina tankar att försinna iväg...














Mysig inredningsaffär...




Här börjar backen hem på riktigt, det är här de svaga och klenbenta människorna med svaga viljor kliver av sina cyklar och går. Självfallet tillhör inte jag denna kategori utan jag biter ihop och cyklar, det går förvisso trögt men det går. Alltid lika upplyftande då man cyklar om någon. Ha ha! ;P I kröken ni ser på bilden är det riktigt brant och fortsätter så en bra bit.








Bestigningen av backen forätstter förbi festningen. Här chillar Trondhemis innvånare i gräset och bara lapar sol om sommaren.




Fortfarande backe, men nu något mer plant. Det är här jag brukar lägga i en högre växel och passa på att andas lite innan det blir dags för nästa brant.




Fortfarande uppförsbacke, det suger nu fint i låren...




.... och backen fortsätter förbi dessa konstiga och, enligt min mening fula hus. Jag tycker de påminner om en gammal färja.




Mera backe, nu är det riktigt tungt. Detta är den sista prövningen innan det planar ut...
Här blir man alltid iaktagen av glada bilister som susar förbi lyckliga över att vara just bilister. Vid det här laget har mina kinder allt somoftast anntagit en frisk röd ton och ofta brukar en träningslust innfinna sig nu. Kroppen är varm och andningen har hittat en bra jämn nivå...



Tada!!! Äntligen uppe för alla backar! När man kommit hit andas man ut och njuter av resten av färden som känns som en barnlek i jämförelse med de tillryggalagda backarna.




Äntligen på Angelltröa!




Mitt hus...




Min trappnedgång...




Nyckeln vrids om och....




WIIIIEEEE, jag är hemma!!!









Välkomna hem till mig!

Det var det, nu har ni lite bättre koll på hur delar av min vardag ser ut.
Nu vankas matlagning och ett besök till kvarterets matbutik.
Ha det! <3


Vill ha!!!



Dessa vackra smycken från JohannaN har länge stått på min önskelista (ända sedan min praktik i Stockholm förra året), och gör så fortfarande. Jag börjar nu fundera på allvar att faktiskt beställa dem som en liten present till mig själv att plocka fram under någon mulen och regning dag i ett grått Trondheim. Med dem i min ägo kommer solen säkerligen ligga lite närmare till hands...



Men nu får det var nog med suktande för kvällen. Sängen väntar, likaså en hel massa fix och trix med de nya varorna på Indiska imorgon (eller snarare idag, klockan har visst på något mystiskt magiskt vis passerat tolvslaget). Sov gott alla fina vänner där ute!

Kvällens sista tankar går till mina älskade vänner Lina och Sara, tack för ett fint samtal idag. Få människor kan få mig att må så bra och skratta så mycket som ni kan. Tack även till mina tre älskade systrar. Ni är underbara och oavsett om ni befinner er hemma i Hedemora, i Växjö eller kanske rent av i England så är ni alltid nära mitt fladdrande lilla hjärta. Puss! <3 


Cornelias Hus






Cornelias Hus




I måndags under min lediga dag gjorde jag ett besök på den fina butiken Cornelias Hus som ligger här i Trondheim. Väl där gick jag lös med kameran på de två etagen och njöt av all den fina inredningen. Nedan kommer en hel drös med bilder, hoppas ni gillar dem.  














Vackra flaskor fyllda av läckerheter





Mysiga och välsmakande teér





Storasyster Pernillas favoritteér finns till försäljning i bitiken

 



Vackra glas i massor

















Fondtapeten i butiken är rent ljuvlig med sina små fåglar.





Greengate-produkter











Några av dessa skönheter skulle jag med glädje lägga beslag på











Denna härliga grönska inbjuder till andra våningen med mer inredning och möbler. 











Så mycket fint under ett och samma tak

















Fina miljöer och gott om inspiration





























Mysiga kuddar





Härliga knoppar!





Brevpress med söt fågel























Färgglada burkar i massor!











Vackert utsmyckade och detaljrika kläder





Avslutningsvis lite grönska

 Efter min rundvandring i butiken var jag totalt fullproppad av både inspiration och goda idéer. Har ni någon gång vägarna förbi Trondheim bör en visit avläggas.


Mysmåndag



Idag har jag haft världens mysmåndag, bara strosat runt i byn och "kost" mig och gjort vad som fallit mig in. Det har varit otroligt skönt med en dag som varit helt spontan och oplanerad för en gångs skull.

Min dag inleddes med sovmorgon, nagellacksmålning och lååååång frukost. Efter det tog jag fram kameran och drog ner på byn där jag besökte lite olika butiker, kikade på blommor i de små parkerna och bara njöt av solens värmande strålar. Det blev även ett kort besök på jobbet för att höra det senaste nyheterna från den gångna helgen.  
  





"Röda Faran" och jag i en av Trondheims många små parker. Ännu är det gott om blommor runt om i byns parker och planteringar.




En av Trondheims många mysiga smågator...





Dagens lunch avnjöts i solen på en parkbänk vid Trondheim torg med lite folkspaning.




Till kvällen fick jag besök av dessa två sötnosar. Maya och Oliver. Jag bjöd på natchos och de bjöd på trevligt sällskap och underhållning. Tack för en mysig kväll!


Ollis demonstrerar hur man ser ut när man är arg...
 

.... och glad! :D


Vart är Josefin? Där! 


Mys i soffan...


... och så lite bus så klart!


Ollis kollar till ljusen och försöker blåsa ut dem.


Innan Maya och Ollis lämnade min boning blev det inspektion av tvättmaskinen.


Grundlig inspektion!





Vissa dagar är livet verkligen fint!


Söndagskväll i PhotoShopsträsket



I brist på annat att sysselsätta mig med i söndags kväll begav jag mig in i PhotoShopsträsket.
Bl.a. lekte jag med nivåer, kurvor, färgstyrka och testade en hel massa olika filter. Det var faktiskt riktigt roligt och jag är själv väldigt nöjd med resultatet. Hoppas ni gillar fotona.




































Idag är det måndag och jag har ledigt från jobbet. Det blir till att ta en lång varm dusch innan jag beger mig ner på byn för att fota lite i den undebara inrednings och livsstilsbutiken "Cornelias Hus".

Bilder utlovas vid ett senare tillfälle.  





Gammal Kärlek ♥ Rostar Aldrig



I onsdags, efter avslutat arbetspass tog jag mig i sakta mak hem genom Trondheims vackra by. För en gångs skull bar jag med mig min älskade kamera, så jag stannade till lite här och var för att dokumentera all vackerhet.

När jag kom till en av Trondheims starkaste turistattraktioner, gamle Bybrua fick jag syn på något riktigt vackert.
Där på bron, fastlåst i en av de rostiga gamla kedjorna hängde ett hänglås. Det var inte vilket gammalt hänglås som helst utan detta var speciellt och placerat just här för hela världen att se. Det var något av de vackraste kärleksförklaringar jag sett. På själva låset var två namn inristade. Det stod: Magda & Wojtek, November 2008, självklart var där även ett hjärta. Det var en så vacker kontrast, det hårda metalliska rostiga låset som möttes av kärlekens värme och mjukhet. 



Resten av vägen hem fantiserade jag om hur Magda stått där vid gamle Bybrua med sin älskade Wojtek i ett dimmigt novembermörker. De hade sett varandra djupt i ögonen och gett sig själva till varandra medan de färgsprakande höstlöven fallit från de knotiga gamla grenverken och dansat virvlande omkring dem i den kyliga natten. Där stod de, upprymda och fullkomligt lyckliga, hand i hand vid en av de vackraste platserna på jorden. Luften var fuktig från det forsande vattnet under bron. En vattenpärla fastnade i Magdas ögonfrans och Woijtek strök varsamt bort den innan de möttes i en passionerad kyss...    

Det var alldels säkert en helt magisk kväll de delade där, Magda och Wojtek den kvällen i november. Jag hoppas att det stämmer som man säger, gammal kärlek rostar aldrig...  












Hey hoooo, let's goooo!!!



Mitt besök på vinmonopolet i förmiddags resulterade i aningen fler köp än beräknat. Det blev till att testa det nya norska kortet, vilket visade sig fungera alldeles utmärkt. Nästan för bra faktiskt! Ca 10 butiker senare, 4 bh-ar, 2 trosor, en presskaffekanna, världens godaste hasselnötskaffe (självklart kommer det från mitt älskade Indiska), ett par leggings, en tröja, en fejk pälskrage och tre sminkprylar senare är jag nu åter tillbaka i Angelltröa och börjar göra mig i ordning inför kvällens festligheter. Jag är taggad till tusen och fick precis veta att vår lilla skara blivit inbjudna på en förfest (så kallat vors, från tyskans vorspiel). Det ska bli så trevligt att träffa lite nytt folk och att få komma ut lite och skaka rumpa. Wiiiieeee!!!

Men innan kalaset drar igång och allt fejandes med smink och liknande inleds får det bli en joggingtur för att riktigt komma igång och hamna i den rätta stämningen och tighta till kroppen lite. :D
Ha det göttans! Love, love life! <3   


Skabbrävar, fiskrens och olyckskorpar

Där kretsar mitt liv just nu, mitt emellan skabbrävar, fiskrens och olyckskorpar. Det har varit en helt sjuk och händelsefull vecka som passerat minst sagt. 

I tisdags hade jag den mest annorlunda lunch jag någonsin upplevt. Jag hade valt att slå mig ner ute på en rabattkant i solen för att avnjuta min lunch. Just denna dag visade det sig vara riktigt underhållande att sitta på Nordre Gate och spise. Överallt var det studenter, tydligen var det inte slut på tokigheter från fadderveckan riktigt ännu. Hela Nordre gate, både upp och ner myllrade av unga människor som stank något ohyggligt. De var alla var insmetade med fiskrens från topp till tå och utförde alla möjliga olika typer av uppdrag. Några killar marscherade i grupp med stora fiskar burna som gevär, de höll takten riktigt skickligt och sjöng tokiga visor. Andra jobbade mer på egen hand, t.ex. killen med bar överkropp som sopade gatan ren från allehanda smuts med hjälp av en stor fisk. Några tjejer var utklädda till fiskar, de hade långa fjälliga stjärtar som glänste i solen och runt hasen bar de halsband med snäckor. De som styrde upp hela spektaklet var iklädda gummistövlar och scream-mask och med tillhörande svart kåpa. Andra ungdomar gick mest runt och gnagde på lite fiskrens eller bara strövade runt rent allmänt. Jag blev t.o.m. utbjuden på date av en kille. Han lovade dyrt och heligt att han inte skulle stinka så mycket om han satt i motvind. Fin gest, men tyvärr fick jag tacka nej då mitt pass på Indiska väntade. Ha ha!! Riktigt underhållande lunch kan jag lova!   

Sen kom onsdagen. En hemsk dag! Kl. 12 kom Maya till jobbet i ett något av chockat tillstånd. På vägen till jobbet höll hon på att krocka med cykeln precis som jag gjort tidigare helg. i Mayas fall handlade det inte om någon bil, utan om något värre. En skabbräv!!! Gah, helt galet. Monica som skulle börjat jobba kl 11 hade fortfarande inte kommit till jobbet då Maya gjorde entré och vi började oroa oss lite. Till slut ringde butikschefen för att kolla vart Monica blivit av och då kom den verkliga chocken, Monica hade blivit påkörd och befann sig på sjukhuset med bruten arm och kraftig hjärnskakning. Herregud!!! Hon och hennes scoter hade blivit påkörd av en ung kille som bröt mot trafikreglerna. Killen hade genast blivit fråntagen sitt körkort. Men skadan var redan skedd. Som det ser ut nu så kommer det ta ett bra tag tills Monica är tillbaka på Indiska igen. Suck!! Vi som var ett så bra team!!   

Det har varit lite av en omtumlande vecka på jobbet som ni kanske förstår, men nu är den över och jag har tagit mig igenom den. Annars har en hel massa skypeande upptagit min dyrbara tid. Har ni någon gång försökt skypa med hela 7 personer samtidigt? Inte det lättaste, blir lätt virrigt och kaotiskt men det är sjukt kul. Häromdagen skypade jag nämligen med hela min familj, alla samtidigt. Pernilla, Karro, Julia, Mamma och pappa. Ja t.o.m. mina små katter Pytte och Pyret var med på ett hörn, likväl Karros kille Viktor. Ha ha ha! :D Jag tror man kan vara upp till hela 24 personer som skypar men jag undrar just hur det fungerar om det var så intensivt att skypa med 7!?!



Det är lördagsmorgon och jag ska nu bege mig mot badrummet för lite uppfräschning innan jag ger mig av ner mot de centrala delarna av byn där ett besök på vinmonopolet (systembolaget) väntar. Ikväll blir det röööööj!!! Jag ska hem till Ingrid för en hederlig tjejkväll med vin och så klar tjejkompisar. Sen blir det nog ut på byn och dansa loss. Jag ser fram emot allt förutom den långa vandringen hem efteråt. På något vis känner jag mig lite som de där stackars dinosaurierna som ständigt söker vägen hem till den gröna dalen. Till skillnad från dem så skall jag se till att undvika utrotning och överleva. :D 


 


Lycka! ♥



God morgon världen, ännu en fantastisk dag att lägga till samlingen!
Idag vaknade jag tidigt (kl. 05.45), skönt utvilad efter en ljuvlig natts sömn fylld av fina drömmar. Jag gav mig ut för att möta dagen med en joggingtur. Det var rena fantasidrömmen att se dagen ta form, se himmelen skifta från skir violett till varm aprikos då morgonen grydde över vetefält och ängar. Runt mig, virvlandes dansande skira små frötussar från de djuplila tistlarna som avtecknade sig mot den vackra morgonhimmeln. Jag visste inte att himmelen kunde ha så många olika toner och skiftningar i blå, lila, rosa och aprikos inom loppet av 45 minuter... 
Ibland är allt världen en vacker plats!




Inget annat än pulsen som bultar, hjärtat som slår och vacker, skön tystnad och natur. Detta måste vara lycka. ♥

Bilderna i detta inlägg kommer från sidan weheartit, hoppas ni kan uppleva och förnimma er åtminstone bråkdelen av det jag just gjort, för i så fall är det som bäddat för en underbar dag även för er.








En varm och något svettig hårslinga killar mig på kinden och påminner om den sköna duschen som väntar. 
Ha en underbar dag alla vackra! ♥






Världens bästa reklam för återvinning! :D



Jag skrattar lika mycket varje gång när jag ser denna reklamfilm. Ha ha ha!!! Hoppas ni gillar den, norsk humor när den är som bäst! ;D

Kvällsmys

 
bild från weheartit

Det är mörkt ute och det blåser kalla vindar på Angelltröa ikväll. Det är är fuktigt ute och det luktar så där eldigt höstigt i luften. Jag sitter i soffan och njuter av en kopp te i min fina fjärilskopp efter en lång joggingtur i solen efter jobbet, uppföljt av 60 minuters yogapass. Det kan hända att jag lyckades fånga årets sista sommriga dag med värme och sol, härligt att kunna springa i bara linne och tights, känna vinden mot naken hud och bara komma lite närmre naturen. Även om det kan ha varit den sista sommriga dagen så känns det ändå helt okej. Jag ser faktiskt fram emot höstens annkomst. Min kropp är nu härligt avslappnad och varenda muskel och kroppsdel har bearbetats och fått jobbat hårt. Bästa stunden på dagen var när jag kom ut mitt på den gyllene vetefältet, solen som bländade mig och naturen som visade sig från sin bästa sida. Så mycket "vackerhet" är svårt att ta in på en och samma gång. 

Hela jag befinner mig nu i skön harmoni och det fullkomligt sprudlar av endorfiner i min kropp efter all skön träning och en på många sätt fin helg. Jag satt precis och kollade alla kommentarer jag fått på min blogg och jag är så tacksam för alla vackra människor som finns i mitt liv. Tack för att ni finns och för att ni är så underbara! Det finns inget bättre och mer uppiggande än att kika in på bloggen och se era kommentarer. De värmer fint i ett kyligt och höstigt Trondheim.

Imorgon blir det fullt upp i butiken igen, 4 pallar med nya höstiga varor annländer och det är dags att skylta om igen. Återigen måste jag bara säga att TIDEN RUSAR FRAM! Tänk att det redan är september! Hur gick det till!? Jag måste sätta lite fart på mig själv och ta mig för fler äventyr här i Trondheim innan det är för sent...



Jag ser fram emot en vecka med massor av roligheter på jobbet, tokerier med Ingrid och kanske en och annan oväntad händelse. Här i Trondheim, som mitt liv ser ut nu så vet jag aldrig vad som kommer att ske. Konstigt nog, som den sanna planerare jag är så rör det mig inte i ryggen. Just nu njuter jag bara av livet och ser vart det för mig. I just wanna have fun precis som Cyndi Lauper sjunger i sången "Girls Just Want To Have Fun"! Prio i livet just nu är jobb, välmående och roligheter. De tre orden klingar fint i mina öron i alla fall. :D


Pute-kampanj på Indiska




Nu i veckan startade vi kampanj på kuddar/puter på Indiska. Hela butiken är full av olika varrianter, det är som en enda stor färggrann smällkaramell. Vi har alla haft fullt upp med att bubba och bära, piffa och dona med alla kuddar för att få plats. Dessutom har jag tillbringat massor med tid uppe på interiör där stora omläggningar utförts. Bl.a. så har alla väggsektioner städats upp och gjorts om så nu är det rent, snyggt och färgkordinerat i så gott som hela butiken. 

Snart har så gott som allt gåtts igenom sedan jag började och det känns bra, jag får bättre och bättre koll på alla olika produkter och det blir lättare och lättare att arbeta som dekoratör tack vare det. Nu till veckan är det dags att skylta om igen. Något jag verkligen ser fram emot. Temat "Landgirls" som är på kläderna är så fint och tacksamt att jobba med, massor av lager på lager med fina stickade plagg. Just nu skulle jag nästan vilja ha allt i butiken. Tur att jag jobbar så jag inte hinner med att shoppa loss som en galning. det kommer säkert bilder snart på nästa veckas skyltning så får ni själva se vad jag menar.

Nu ska jag släpa mig upp ur soffan och ta mig till kvarterets butik för att handla lite mat. 
  

Kuddregn ovanför två störtar. Notera "Röda Faran" nere till vänster i fönstret bakom störtkorgarna.




Interiörfronten...

 


Kuddar i mängder! Från början var det mer organiserat på dessa två podier men det blir snabbt "stökigt", vilket är ett gott tecken för en dekoratör (även om det betyder mer jobb med att städa). det betyder att många har visat intresse för produkterna, att klämma och känna det gillar vi människor. :D










I bakgrunden kan ni se en av de många väggarna som städades i ordning.


KRASCH!!! Körkort i flingpaketet eller?!?



Oj, oj, oj! Var ska jag börja!?! Nu var det ett tag sedan jag gjorde ett inlägg här och det är en hel massa saker som hänt sedan sist. Det första, kanske mest uppenbara är att jag ÄNTLIGEN har fått internet till min egen dator. Som ni ser skriver jag med svenska bokstäver igen. :D Wiiieee!!! Inte en dag för sent enligt min mening!

Min vecka har annars varit fylld av hårt (men fantastiskt kul) arbete med stora omläggningar i butiken, massor av träning (med stora innslag trotts mot det Trondheimska vädret), kompismys, långa samtal, vin, dans och utekvällar. Med andra ord, en riktigt bra vecka! :D  

I lördags var jag med om en lite omtummlande händelse när jag var på väg till jobbet. Jag tog som vanligt "Röda Faran" för att slippa promenera den långa vägen ner till byn från Angelltröa. Pigg och glad njöt jag av solens strålar och det kändes som en fin dag. Den kännslan bestod tyvärr inte så länge, bara fram till nästa korsning. Jag såg mig som vanligt  om innan jag tog fart över vägen. I ögonvrån såg jag en bil som kom glidandes upp på min sida. Då föraren i bilen inte visade några som helst tecken på att svänga, ingen blinkers eller inbromsning av farten fortsatte även jag min färd frammåt, över korsningen. Plötsligt ser jag hur mannen börjar svänga och jag innser att det här kommer aldrig att gå bra. Jag spänner hela kroppen och försöker på bråkdelen av en sekund räkna ut hur man får minst skador av att krocka med en stor tung plåtbit till minibuss. Vad som helst men inte huvudet hinner jag tänka. Jag står på bromsen med all kraft jag kan uppmana och får ner hastigheten en hel del innan jag kastas rakt in i sidan av bilen. KRASCH!!!

Jag ligger plötsligt omtöcknad och lite mör på den hårda asfalten. Jag har klarat mig!!! Jackan är lerig och jag har lite skrubbsår på ena armbågen men det är allt (konstigt att man kollar hur det gått med alla saker innan men reflekterar över sig själv och sin kropp!?). Som ett mirakel, tänk att det inte blev värre! Jag tackar gud att jag innsåg vad som var på väg att ske så att jag hann bromsa in. Annars hade jag hamnat mitt framför bilen och blivit påkörd från sidan, krockat med bilens front. En kortvuxen man med sura bruna ögen, föraren av minibussen stannar sin fula, något rostiga bil och kommer motvilligt ut för att se till mig. Jag funderar över vilket ursprung han har, Peru kanske? När han ser att jag rest mig upp av egen kraft skyndar han sig tillbaka in i förarsätet och åker sin väg. Vilket kräk!!! Jag försöker att inte vara fördomsfull men ibland kan man bara inte hjälpa det. Jag kunde inte låta bli att undra om mannen i fråga saknade både sammvete och ett riktigt körkort. Kanske han rent av precis fått sitt körtkort i morgonenes flingpaket!!!! Gah!! Hur som helst, glad över att leva, över att jackan och "Röda Faran" klarat sig rätar jag tillbaka sadeln som vridigt sig i en konstig vinkel varpå jag hoppar upp på cykeln igen och susar vidare (aningen chockad och lite skakis) ner mot byn och dagens arbetspass på Indiska. 

Jag har trotts den usla starten på dagen en riktig toppendag på jobbet. Jag tar mig tid och pratar med alla kunder och önskar trevlig helg (god helg) till både höger och vänster. Det tycks bara vara härlia fina människor i butiken idag, många som behöver hjälp och blir överlyckliga när de faktiskt får den. När arbetspasset går mot sitt slut känner jag mig som en bra människa igen efter att ha hjälpt små söta osäkra damer hela dagen lång. Lappen där vi noterar ner merförsäljning är totallt fullklottrad likaväl papperet där vi för ner antalet dialoger med kunder. Ett bra dagsverke! Med ett leende på läpparna låser jag upp "Röda Faran". När jag fammlar i väskan efter nycklarna nuddar mina händer något klibbigt och kallt. Jag kollar ner i väskan för at se vad det är. Där ligger mitt "efter-arbetet-äpple" totalt krossat och söndermosat efter morgonens bilkrock. Tanken slår mig, det där kunde ha varit mitt huvud... Kanske det är dags att skaffa en cykelhjälm? Även om man själv är försiktig och uppmärksam i trafiken så finns det faktiskt andra plåthuvuden som inte är det...       

Hur som helst, trotts bilkrock, skrubbsår (och nu även framkommande blåmärken) och allt så har livet omkring mig ett riktigt fint skimmer. Livet är härligt och jag känner mig lyckligare än jag gjort på länge. Jag tycker om mig själv och uppskattar alla vardagliga små saker och riktigt går in för att göra världen till en bättre plats både för mig själv och för andra. Det känns som att jag fått många männsikor att tycka lite bättre om livet denna helg och det känns fint. Tänk om alla kunde ha denna inställning till livet, vad fint det skulle vara... 


RSS 2.0