Better Together!





En härlig bit, för en härlig natts sömn...


Från "Drömkväll" till drömhelg



Min helg har varit fullkomligt underbar på alla sätt! Detta trots att helgen innefattat budgetering, skrivandet av en marknadsplan, flera minusgrader och plugg. Drömkvällen på Ejendals blev verkligen lyckad och på mina läppar vilar nu ett pirrigt leende. Det enda som kunde gjort min helg ännu bättre och mitt leende ännu bredare vore om mina älskade systrar hade varit där vid min sida. Jag saknar verkligen dem alla tre och här kommer därför nu lite bilder på vår glada kvartett (tack till Karro för det fina jobbet som fotograf!).    







Älskar er kära systrar!


Isprinsessa



Brrrr! Idag är det kallt, minus 24 grader! Men detta hindrar inte mig från att utöva min dagliga motion. Vi var fyra tappra tjejer som slog följe till träningshallen kl 10.15 i morse. För tre av oss var det "spinning med tung styrka" som hägrade. Det var ett härligt pass som fick kroppen att komma till liv, jag riktigt kände hur kalorierna flög av mig. Såhär efter passet är jag supernöjd och känner mig taggad inför kvällens tillställning. Ikväll är det dansgolvet som gäller, jag ser verkligen fram emot att skaka lite rumpa!  

När träningen väl var avklarad släpade vi oss vidare till Noret där vi gjorde två snabba visiter, Coop Konsum och Systembolaget. Efter det knatade vi i sakta mak hemåt stugorna i Leksandsbyn. Vi såg alla ut som små isprinsessor i det kalla vädret. Mina ögonfransar, kinder och mitt hår blev täckt av både snö och is som ni kan se på bilden ovan. Jag har aldrig tidigare varit mer tacksam över mina täckbyxor.

Nu har jag precis ätit en härligt rykande varm lins- och tomatsoppa och ska hugga in på dagens uppgift, budgetering. Kanske inte det roligaste att sysselsätta sig med en helg som denna men det ska bli skönt att få det gjort. På något vis känns det hela inte så jobbigt, det beror förmodligen på att mitt fokus ligger på helt andra saker. Mentalt sett så är jag redan där på Ejendals Arena och njuter av den härliga feststämningen. Ska bli underbart att klä upp sig lite, tyvärr blir det inta allt för ofta här uppe i Leksand. Ejendals Arena (och ishall) känns för övrigt som det ultimata stället att parta loss på för min del, vad annars kunde passa bättre när man är en isprinsessa och allt!? ;)   

Inspirera mera!



En lång dag går äntligen mot sitt slut. Idag har jag spenderat de flesta av dygnets ljusa timmar (även några av de mörka timmarna) framför en dataskärm. Jag har haft en givande heldag med kommunikation och grafisk formgivning. Jag lärde mig flera nya knep och trix i både Illustrator och InDesign och kom en bra bit till på min portfolio. Det är skönt att allt många pusselbitar i mitt liv börjar falla på plats, men det är fortfarande mycket kvar att reda ut och ta tag i.

I brist på trötthet och något att göra sitter jag nu återigen framför datorn och skummar igenom mitt USB-minne på bilder jag tycker mycket om och som inspirerar mig. Här får ni själva se några av dem. Imorgon är det dags för den efterlängtade Drömkvällen på Ejendals. Hela Leksandsbyn vibrerar av alla taggade partyprissar till elever som laddar inför morgondagens festligheter. Jag skall själv bege mig in i sömntillstånd snarast, måste få min skönhetssömn. Imorgon blir det lite träning, ekonomiplugg och så klart FEST!!!  






(De vackra smyckena kommer från Bjorg Jewellery och bilden ovan är från House Doctor)


En livs levande "Viking"!



I dag mina vänner har jag sett något ovanligt. Mitt i den kalla vintern, då jag traskade hem från ännu ett härligt pass på gymmet möttes jag av en man iförd enbart kalsonger och tröja. Mannen var i full färd med att skotta snö för glatta livet. Jag blev helt paff av denna syn och trodde mig först se i syne, han kanske hade hudfärgade tights!? Men icke! Jag förstod strax därefter att jag precis beskådat en riktig, livs levande "Viking". Ni vet den där mytomspunna mannen från norr som klarar allt och som kylan inte biter på.

Inspirerad av denna besynnerliga mans styrka (eller var det ren dumhet!?) beslöt jag mig för att göra Geite sällskap på ännu ett träningspass. Herregud, kan han klara det där så kan jag allt klara av ett pass till (logiken kanske verkar lite konstig, men i mitt huvud var detta iaf tankegången)! Sagt och gjort, det blev ett pass spinning-box och det var hur skönt som helst. Jag trampade på bra så jag kan nu gå i god för att mina nya skor är inkörda och klara. Jag är verkligen supernöjd med mitt köp, det blev genast roligare att träna när jag slapp de där hemskt fula och utslitna skorna jag tidigare haft. Med andra ord, en bra investering! :D

Nu sitter jag i sängen och njuter. I öronen strömmar musik från The Sounds. Jag hörde nämligen en låt av dem på gymmet tidigare idag och insåg att det var ett tag sedan jag lyssnade på dem. Tanken slog mig sedan efter lite letande upp och ner i låtlistan på spotify att de har en hel del fina hits och låtar. Dags att pumpa upp volymen en aning till innan jag ger efter för sömnen. Imorgon blir det tidigt vill jag lova! På schemat står morgonsimning med tillhörande bastu följt av mysfrukost i trevligt sällskap på skolan. Vårt lilla sällskap avgår promenerande från campingen redan kl 06.00 imorgon så det gäller att vara utvilad för att orka upp i tid. Sov gott! 


Tvåkönad eller?



Idag känner jag mig minst sagt tvåkönad. Största delen av dagen har jag dock vigt åt att bejaka min kvinnliga sida. Jag har spenderat flera ljuvliga timmar i shoppingens underbara värld på Kupolen. Tanken var från början att jag enbart skulle följa med Geite som stöd och smakråd, eventuellt också inhandla ett par nya träningsskor men det var allt. Så blev det inte! Tänk att det alltid blir så när man inte ska köpa något, plötsligt finns den där tröjan man så länge suktat efter, tro det eller ej men det finns en kvar i just din storlek. Precis som med den där klänningen som du tänkt köpa tidigare men som då varit slut, den har nu kommit in igen. Underligt! :D Hur som helst så har jag nu många valmöjligheter av klädval inför helgens tillställning, Drömkvällen på Ejendlas Arena.

Shoppingen är en stor kontrast mot kvällens bestyr. Tillbaka i Leksand så var det bara att kavla upp ärmarna och dra på sig täckbyxorna för att sedan bege sig ut i det vita landskapet och skotta undan all den tunga snön som fallit under dagen. Härligt! Det gick så lätt och fint att skotta så förloppet var nästan för kort. Jag njöt i fulla drag av att ta stora massor snö på ett och samma lass. Jag kände mig som en stor stark karl där jag stod och skottade för glatta livet med snön virvlandes omkring mig.

Nu ska jag titta på tv ett slag och vara lite social med min kära sambo Lina. Ikväll ska jag försöka lägga mig tidigare än vanligt, behöver sova ut och för att det inte ska gå ut över mina morgonpromenader så är den enda lösningen på problemet att lägga sig tidigare. Imorgon är det kommunikation på schemat och en och annan skoluppgift skall tacklas, tvåkönad eller ej! :D   

Nedan bjuds lite blandade bilder från Stockholm...


Vacker byggnad! Jag hoppas att bo i en liknande boning en dag, utsmyckade fasader är jag riktigt körd på.




Två glada sötnosar i storstadsvimmlet...


Urban Outfitters entre....

 

Taket, så otroligt vacker! Butiken ligger i en gammal teater...




Många roliga prylar har de på Urban, titta bara!!! ;) 



Butik Antik




Geite i sitt rätta element! ;)



Det var alla bilder ni får avnjuta denna gång. Tills dess..

Puss out!!!

Aprilhimlen!

Jag hade krupit till sängs och satt och städade min spellista på Spotify när jag snubblade över denna underbara bit med Håkan Hellström. Plötsligt befann jag mig tillbaka i Uppsala igen. Klart framför mig spelades en scen upp från en pjäs av älskade systeryster (Karro). Pjäsen berörde det där första pirret och flaxet av fjärilar i magen som man har som nykär blandat med den där osäkerheten. Låten är lite vemodig men fullkomligt ljuvlig! Precis som jag kände i den stunden, just där i Uppsala. Mitt uppe i skola, stress och total saknad av familj och kärlek. Denna låt kommer alltid vara nära mitt hjärta. Jag fäller en tår och låter mig uppfyllas totalt. Varm, rörd och fylld av kärlek ger jag mig nu av mot drömmarnas värld. Älskade systrar, saknar er alla!!! Sov gott! 

>

Snart är det vår!!!



Wihooo!!! Jag är full av energi och livskraft efter ett tufft pass boxning med Sara Geite, Anna Nordin och Andrea Strandberg (alla tre är underbara pinglor som går i min klass). Gud vilken tävlingsmänniska jag är, för att inte tala om Anna! Varje gång jag och Anna hamnar på samma träningspass så blir det svettigt värre. Ingen vill vara sämre än den andra så slagen blir hårdare, snabbare och mer intensiva. Vi både peppar och hetsar, triggar igång och retar varandra. Underbart! Idag måste jag ge en stor eloge till Anna som tidigare idag åkt skidor i ca 1 timme 15 min (hon skall åka tjejvasan). Toppa sedan detta med boxning så kan ni själva föreställa er hur möra ni skulle vara. Bra jobbat Anna!

Idag blev jag nästintill klar med en grafisk uppgift som legat och stressat mig en längre tid. Det känns superskönt för nu börjar jag se ljuset i tunneln. För övrigt rullar skolan på i rasande fart. Nu är det inte långt kvar till Malmö och Åhléns City. Det riktigt spritter i både kropp och sinne när jag tänker på det. Jag längtar av hela mitt hjärta och i mina tankar har våren redan infunnit sig. När jag var i Stockholm nu i helgen inhandlade jag en ny vårkappa från Vila som jag längtar efter att få använda. Även en hel del annat smått och gott fick följa med mig hem från Storstaden, bl.a. en ljuvlig klänning från Gina Tricot (köpte den faktiskt i två färger t.o.m.). Den har snabbt blivit ett älskat klädesplagg i min garderob. Kolla gärna in den genom att trycka HÄR!

I morse kvittrade fåglarna glatt och om jag inte hörde fel så viskade de om den annalkande våren.... ;D  


Ovan snygga kappor från Vila, ett av mina favoritklädesmärken.

Stockholm i mitt hjärta! <3 <3



Hej alla glada! Här kommer äntligen lite nyheter från kyliga Leksand.
Jag har nu landat i mig själv igen efter en lång vistelse i Stockholm och min frenetiska träning är återigen upptagen. Idag stod spinning och pilates på dagordningen, kroppen är nu skönt mör och utsträckt. 

Jag har haft en underbar tid i Stockholm och i vanlig ordning har jag både sett och gjort en hel massa saker. Jag har hunnit med allt från Formexmässan, et flertal restaurangbesök, kära återseenden, långa promenader på söder till modevisning i tunnelbanan. En minst sagt intensiv helg må jag säga, helt i min smak! 

Här nedan kan ni se bilder från vårt boende (jag, Lina Danielsson och Geite delade boende). Vi bodde på ett vandrarhem mitt inne i Vasastan, Två kronor heter stället och det är hur mysigt som helst. Det lilla rara huset ser ganska malplacerat ut där det ligger inklämt emellan två höghus. Mina tankar far iväg till Harry Potter och deras hemliga gömställe som precis som detta lilla hus blivit brutalt inklämt på liknande sätt. 





 


Geite njuter i vimmlet på Drottninggatan.

 
Inköp av tunnelbanekort och posande på plattan...


Tapas med Ärtan pärtan (Erica) och vännerna Marlene och Frida från Loft.


Efter den ljuvliga maten drov vi vidare till AG (Allmänna Galleriet), ett
"hemligt" uteställe... Bakom denna blygsamma fasad, på en bakgata i Stockholm döljer sig ett riktigt coolt ställe med en härlig atmosfär. Lokalen, ett gammalt slakteri är riktigt häftig och ganska så rå med roliga inslag av konst. Här drack jag världens godaste cider och jag hoppas verkligen att jag kan leta mig hit igen någon gång. :D   

 
Bilder från trapphuset som leder in till AG. Det ser ut som ett helt vanligt trapphus och man kan föga ana att det på tredje våningen ligger en helskön bar.

Nedan följer lite bilder från Formex...






 




Himla....

 
Detta underbara skåp vill jag ha!





 




Min favoritmonter: House Doctor <3
























Jag älskar denna keramik, vilket formspråk!










Greengate...





Det var alla bilder jag tänkte bjuda på, hoppas ni njöt lika mycket som jag.
Nu är det natti natti för min del, morgonpromenaden väntar...


Nu bär det av, mot Formex och storstad!!!



Nu bär det äntligen av mot Stockholm och Formex (kolla gärna in på deras sida, de har en sjukt snygg profil detta år). Igår satt jag och gjorde en alldelles utomordentlig planering över besöket i fråga. Jag skrev ner allt sammans i en ingående tidsplan, det är bäst för min del att flanören innom mig inte kommer fram för då vette sjutton hur jag skall hinna med allt. vi har nämligen fått en ganska mastig skoluppgift att tackla då vi besöker mässan.

Hur som helst så ska jag se till att det hela avklaras smärtfritt så jag kan njuta i fulla drag avv alla vakcra skapelser och ting. Några montrar jag skall besöka är Himla, House doctor och Florideco.
Jag hoppas på att tanka mig full av energi, inspiration och härliga minnen.
Nu måste jag dra mig upp till skoalns cafeteria där mitt sällskap troget väntar.
Ha det gott alla glada!


Nu är det allvar!



Ja mina vänner, nu är det allvar! Skolan pressar på med uppgifter, den ena större än den andra. Jag kämpar tappert och tycks nu ha kommit ur stadiet av apati. Jag strävar efter att stryka så många saker från min vid det här laget allt för välfyllda att-göra-lista. Idag hade jag nöjet att stryka en tung punk från listan till min glädje. Jag har äntligen fastställt vart jag skall befinna mig de närmaste månaderna då jag har min sista praktik. Från och med vecka 7 bär det av till Malmö och dekoratörerna på Åhléns City igen (ni kan se dekogänget och mig på bilden ovan). Där ska jag nu få jobba med mer eget ansvar, som en i gänget. Jag ser fram emot alla kära återseenden och den underbara staden. Jag fick dessutom veta att jagkommer att vara med om en form av ombyggnad, det skall nämligen göras plats för ett apotek. Spännande värre!

När jag efter vecka 11 jobbat klart drar jag min kos mot Karro och Göteborg. Där ska jag vara på Indiska och inte vilket Indiska som helst. Jag ska vara i det vackraste i hela Göteborg, denna Indiskabutik är belägen i en gammal teater. Ni får försöka föreställa er det höga taket och balkongen på övervåningen där de vackraste inredningsskatterna finns. Jag längtar...

Men nu illbaka till den bistra sanningen, här får ni ta del av lite av min att-göra-lista:

1. Göra klart portfolio.
2. Palmetten, grupparbete att ta fram en helt ny grafisk profil samt marknadsplan till ett företag samt presentera detta inför klassen.
3. Nivåkontroll i ekonomi.
4. Skapa en affärsplan, marknadsplan samt budget till ett simulerat företag.
5. Skapa en typografiskt korrekt broschyr om läsro.
6. Slutrapport samt tidsplan för Formexmässan.
7. X-jobb, sista arbetet innan jag slutar skolan.

Alla dessa punkter ovan (utom punkt 7) samt diverse ”småläxor” skall vara klart innan LIA;n påbörjas vecka 7. Som ni ser råder ingen brist på saker att ta sig för här i Leksand. Jag försöker hålla huvudet kallt och beta av en sak i taget. Mitt i allt detta är det nu i veckan dags för en efterlängtad tripp till huvudstaden och den stora formexmässan. Jag åker redan på onsdag morgon och kommer inte "hem" till Leksand igen förrän på söndag.
Jag ser fram emot en helg fylld av strapatser, härliga minnen, plugg (ska försöka vara så effektiv som möjligt och minimera denna bit så gott det bara går), långa promenader och en hel massa inspiration. 

Nu, kära vänner tackar jag för mig. Dags att krypa till sängs och ladda batterierna inför en fullspäckad morgondag och vecka. Jag kan inte lova när nästa inlägg kommer, har som sagt en hel del annat viktigt att prioritera. Som tur är så är det inte långt kvar av min utbildning nu, ca 5 månader. Tiden har gått så for, så fort... När jag är klar lovar jag att hålla en mer stabil och kontinuerlig påfyllning av nya inlägg på bloggen.
Tills dess, ha tålamod! God natt!! <3 <3 <3
  

 


Yrt värre!



I kväll är det yrt värre här i stuga 36. Det är inte mycket som blir rätt och samtalen spårar ur allt som oftast med diverse feluttalanden och knasigheter. Nedan följer ett utdrag ur ett av kvällens samtal mellan min kära sambo Lina och mig.

Jag - Vart var det nu du hade köpt den där ögonbrynskniven?
Lina - Den är från Ticks!

Där var ribban lagd och många fler samtal därefter har gått i samma anda. Kanske det är dags att krypa till sängs? Det vore nog inte helt fel det heller då jag suktar efter mera Harry. Nu är jag mitt i äventyret, trollbunden och fast! Det ska faktiskt bli riktigt skönt att lägga sig någorlunda i tid ikväll. Jag är nämligen helt slut efter ett intensivt stepintervallpass och en sväng i solariet på Leksandshallen (ja, jag vet att man inte ska sola! Det går egentligen emot mina principer men jag börjar tröttna på att gå runt och se ut som en grådassig och vit zombie).

På vägen hem efter träningen bevittnade Geite och jag ett magnifikt stjärnfall. Jag har nog aldrig sett ett så tydligt förut. Det var vackert vill jag lova! Nu hoppas jag bara att min önskan från stjärnfallet skall slå in. Tro mig, ni kommer att få veta om det blir så. ;)

Nej, nu har jag låtit Harry vänta alldeles för länge! God natt på er!


Dödsrelikerna...



Äntligen go vänner har jag tagit mig i kragen och satt i gång med att läsa sista Harry Potter-boken, Harry Potter och dödsrelikerna!!! Fattar inte att jag lyckats skjuta på det så länge trots att jag varit spänd av förväntan och nyfikenhet. Det kan vara det för det faktum att när jag läser en bok går jag in i den helt och hållet. Jag fullkomligt lever den, andas den och drömmer den. Varje vaken stund från boken är en tillvaro av längtan och trånande. Därför är det också högst olämpligt att jag tar mig an denna bok nu men samtidigt, jag måste ju unna mig självlite kvalitetstid i lugn och ro. Det hela ska nog gå bra bara jag lyckas hålla mig lagom distanserad från min kära Harry. Jag har redan slukat fyra kapitel med lätthet och är nu på väg att ta mig an några till innan jag glider in i drömmens underbara värld. Sov så gott nu, läsningen väntar...   


Onsdag och total förvirring!

Nu har halva, första veckan i Leksand gått och läxor, projekt och andra olika åtaganden börjar hopa sig i stora högar.
Uttrycket full rulle har aldrig tidigare passat bättre in på mitt liv och min tillvaro som nu.
Jag har så mycket att göra att en tilt i huvudet inte ligger långt borta.
Trots detta kan jag med glädje meddela att jag är tämligen lugn, visst börjar jag känna av en viss eskalerande spänning men jag reagerar inte alls som tidigare. Stressbarnet inom mig har tonat ner sig en hel del.
Förvisso kan erkännas att det nog är ett fullt normalt beteende att stressa upp sig då man har ca 10 stora uppgifter liggandes på sitt skrivbord, alla relaterade till sin framtid.

Även om jag finner att stressen inte riktigt satt sina tänder i mig ännu (i alla fall inte på allvar) så härjar här i Leksand en epidemi i klassen som resultat av den stressade tillvaron. Epidemin är i ett kritiskt tillstånd och den verkar dessvärre fortfarande sprida sig runt bland eleverna. Epidemins biverkningar lyder så som förvirring med inslag av minnesförlust och koncentrationssvårigheter. Ta en titt på Galenskaparna och föreställ er sedan mig mitt i denna förvirrade skara. Det är ungefär så som en dag i skolan kan se ut i dessa dagar... :D




Måndag med rivstart!




Som sagt, måndag med rivstart! Min dag startades redan kl 05.45, då sträckte jag ut min arma arm och stängde av mobilens argsinta larm varpå jag släpade mig ur bingen (en fantastisk tjusig våningsäng i furu med några plank som botten toppad med en tunn, tunn skumgummimadrass).

Väl ute ur bingen, då jag gnuggat ögonen klart stapplade jag ut i köket/hallen/vardagsrummet. Där brottades jag i några minuter med att bylsa på mig täckbyxor, varm jacka, sjal, vantar, mössa och så självklart raggsockor (kan tilläggas att det var finska raggsockor som mammas faster Saga så vänligt stickat, ett par till var och en i familjen Nordman). En sista koll på termometern (minus 20 grader), på med kängorna och ut i vintervädret där Geite föll in i ledet. En timmes promenad blev det i världens vackraste vinterland med krispigt vita träd. 

Hem, tvätta sig, på med paltorna, dona till sminket och sedan vidare mot skolan. Innan färden mot skolan tog vid gjorde jag, sambon Lina och Geite ett stopp nere i campingens reception där vi betalade hyran och hämtade varsin röd spark. För min del blev det vinterns sparkpremiär och för Geite riktig premiär, hon har aldrig tidigare åkt spark. Inte så konstigt kanske då hon kommer från Malmö.

I skolan stod kommunikation på schemat och Emmi, vår kämpe till lärare började direkt med ett djupdyk in i tryckprocessens underbara värld. Imorgon skall vi nämligen besöka ett tryckeri i Falun, något som jag ser fram emot med stor entusiasm. På eftermiddagen tog vi alla plats framför skolans dataskärmar, det var dags för ett pass i Illustrator. Kul, kul!!! Lärde mig massor och väntar redan otåligt till nästa tillfälle i programvaran.

Så var skolan avklarad för dagen. Jag och Geite tog våra sparkstöttingar och susade iväg mot träningshallen. Här inköptes två månadskort, ett till mig och ett till Geite. Jag hann precis lagom i tid innanför dörren för att vår boxtränare skulle hinna med att se mig. Han tittade retsamt på mig och informerade om att jag visst skulle hinna till spinningen. Vad göra!? Jag som sett fram emot en halvtimmes löpning på mitt kära löpband. 

Spinning blev det, likväl som ett pilatespass. Härligt mör i kroppen, med ben som påminde om överkokt spagetti sparkade jag mig sedan hem i kylan. Nu blir det rotfrukter i ugn och så plugga, plugga, plugga!  


Stuga 36

Jag sitter uppkrupen i vår kära blå soffa i stuga 36, tillbaka i Leksand som om jag aldrig gjort annat eller ens varit någon annan stans, någonsin. Inom mig har jag en konstig känsla, har jag överhuvud taget varit härifrån? Allt ser precis likadant ut, det vill säga allt förutom 2 trasiga glödlampor, en avsaknad tekopp och mer snö utanför fönstret.

I stugan är det kallt och det drar från fönstren men jag är ändå glad. Jag har nämligen spenderat timmarna innan avfärd i små ångesttankar och dagdrömmar om att mötas av råttor och is inne i själva stugan. Nu fick jag precis sällskap av Geite. Vi dricker rykande hett te i små, små kaffekoppar. Snart är det Project Runway på tv och snart, snart anländer min kära sambo Lina. <3 <3

Dessvärre är detta allt jag kommer skriva denna gång. Det är för många viktiga samtal som måste samtalas och för många glada skratt som måste skrattas. :D
Ha det gott!


Familjemiddag, prövningens tid!



Lördag och till kvällen vankas familjemiddag. Ett sista test av Viktors sinnesnärvaro och tålamod efter ett långt "jullov" med familjen Nordman. På menyn står ugnsgräddade zucchini fyllda av fetaost, lök och diverse härliga kryddor, till detta bjuds även kalamataoliver, stekt potatis med sparris och så självklart en krispig lins och bönsallad. Som ni förstår vattnas min mun redan och jag kan knappt bärga mig till dess jag får sätta tänderna i dessa ljuvliga läckerheter.

Igår blev det utgång i den lilla staden Hedemora. Dessvärre utan sällskap av både Karro och hennes kalmarit Viktor. Stackars Viktor har gått och dragit på sig en riktigt envis förkylning så han fick glatt stanna hemma med Karro, katterna och sina snytpapper. Trots detta tapp på partyprissar stoppades inte min framfart. Jag fick istället med mig en annan syster (Pernilla) som var sugen på lite uteliv. Det blev först en bit mat på stan, grekiskt. Vi var ett sällskap på 6 personer som gjorde ett besök på Akropolis för en kulinarisk resa för smaklökarna. 

Då våra smaklökar festat klart på all vitlök drog vi oss vidare (som så många andra gånger) till John Pommers lya. Väl där blev det cider med ett glatt gäng lirare. Vi lyssnade på gamla dängor som baylando och njöt av trevliga samtal.

När klockan började närma sig 01.00 drog jag och Pernilla vidare för en blixtvisit på Kingen. Vi fick skjuts av en trogen följeslagare, Sara Arnestål. Efter att ha sippat i sig ännu en cider gav vi upp, vi insåg att det inte blir bättre än såhär. Folket blir varken snyggare, roligare eller trevligare än vad de nu var. Vi tog ett varv på stan i Saras bil, spanade lite på poliser varpå Sara skjutsade hem oss (tack ännu en gång för skjutsen, inte en favoritsyssla att traska hemåt i tjugo minusgrader). Väl inne skuttade jag smidigt nerför trappan, kröp ner i sängen och loggade in på facebook för att åtnjuta de senaste nyheterna. Efter närmare 40 minuters internetflanerande slöt jag så mina ögon och begav mig in i drömmarnas värld.

Det blev en lång, tämligen djup sömn. När jag äntligen återgick till vaket tillstånd var frukosten redan framdukad, vilken lyx! Nu har jag fyllt på energiförråden igen och är redo för ännu en kväll. Jag har ett svagt minne om att jag lovade besöka en fest även denna afton. Hmm... Inte så vanligt att jag kör en tvådagars nuförtiden men vem vet!? Den som lever får se.... :D


Hemmagjord pizza och plugg



Idag har jag äntligen tagit tag i pluggandet på allvar igen. Jag kan nu checka av åtminstone en punkt på min långa att-göra-lista. Men dagen har inte bara varit fylld av frustrerande timmar framför datorn eller med huvudet nedsänkt i en bok. Jag har även hunnit med att avnjuta en underbar hemmagord vegetarisk pizza tillsammans med Karro och Viktor.



Utöver det så har det blivit en hel del busandes med katterna. Se bara på bilderna nedan. Pytte har busat ner sig i en tjock filt och ligger där och spanar. Både Pyret och Pytte har hunnit få en rejäl genomborstning av pälsen så nu är de så mjuka så.

Imorgon blir det fika på stan med barndomsvännen Karin Salåker och mot kvällningen är en tripp till Kings Arms inplanerad. Karro vill passa på att visa Viktor detta underbara uteställe en gång för alla innan de åker hem till götet igen. Så om det är några kära hedemorabor som läser detta så är ni varmt välkomna att göra oss sällskap.




Argbiggan Pytte med ett temperament precis som sin matte....

Nu till helgen bär det av mot Leksand och den snötäckta lingonskogen igen. Det blir fem intensiva veckor som sedan byts ut mot praktik i hela nio veckor. Sen är det inte långt kvar, tre veckor med x-jobb därefter är det så gott som avklarat de där två åren i Leksand. Det har gått så otroligt fort, jag kan knappt greppa det. 
Men det är ingen idé att oroa sig för det som ligger framför en, det som sker det sker och tills dess är det lika bra att luta sig tillbaka och njuta av åkturen land och rike runt.


Förhalandet fortgår....

Som ni ser så fortgår förhalandet. Ikväll blir det bio med systrarna i Hedemora stad. På duken visas filmen Avatar. En film jag sett fram emot att se ett tag nu, så ikväll blir det äntligen av....





Nedan en bild jag tog då jag och ett gäng glada entreprenörstjejer uppsökte bio Visir i Leksand för att se filmen Twilight. Det var tydligen tredje gången i Leksands historia som köbildningen blev såhär påtaglig (Titanic var en av de andra gångerna). Kön ringlade en bra bit runt hörnet, ända upp förbi Engströms optik. Detta biobesök är det mest bisarra jag varit med om. Publiken var som tokig, full av fnittriga småflickor som suckade, stönade och självfallet skrattade hysteriskt genom hela filmen. Det liksom vibrerade och något konstigt låg i salongens atmosfär. Fina tider, härligt minne! 

Twilight...
 


Förhalande och längtan...

Jag sitter uppkrupen i min säng med två kurrande katter vid min sida och gör visst allt annat än det jag faktiskt borde göra, nämligen plugga. Förhalandet av arbetet som ligger framför mig går alldelles utmärkt vill jag lova och om jag känner mig själv rätt så kommer jag inte komma igång med pluggandet förren om någon timme eller två. Först då kommer låsningarna ha släppt och kreativiteten börjat flöda. Tills dess ska jag njuta i fulla drag av förhalandets underbara tillstånd.


Jag sitter och drömmer mig tillbaka till den gångna sommaren och Peace and Love festivalen. Härliga tider och snart är sommaren här igen och det är dags för nästa festival. Nedan kommer en fin bit som får mig att minnas just förra årets festival.
För mig speglar denna låt bland annat, värme, vänskap och världens party! :D
Tack tjejer för alla fina minnen! Jag både längtar och ser fram emot årets festival...




Turturduvor och isande kyla



Idag var det kallt att promenera hem efter avslutat skift på lundströms vill jag lova!
Jag börjar tröttna på detta kalla klimat nu, tack och lov att det äntligen vänt och att vi återigen går mot ljusare tider. :D

Imorgon gör jag mitt sista arbetspass på Lundströms, åtminstone för denna gång. Sen blir det fullt fokus på skoluppgifter, vänner och familj innan avresa till Leksand. På tal om familj så har vi ikväll fått tillökning. Karros kille Viktor är här i Hedemora på sitt andra besök. Jag och Julia anstränger oss till fullo för att vara så intensiva som möjligt. Vi menar att det är lika bra han får se, från början vad han har att vänta sig! :P 
Vi låter alltså våra charmiga personligheter och energiska sidor skina ikapp med solen.
Vi får se hur länge han mäktar med stackars Viktor, men om Karro har rätt så finns det även ett energiknippe och lustigkurre att finna i Viktor. Detta återstår att se... :D

Nu ska jag smyga mig upp i köket för att se vad de två turturduvorna har för sig. Kan hända, kanske jag skrämmer dem, kan hända, gör jag ingenting alls... eller? ;P

Trevlig kväll!

  

I hemmets lugna vrå...



Hemma i Hedemora i hemmets lugna vrå. Mina dagar är fyllda av mysiga stunder med mina underbara katter, många timmars roande läsning, snöglitter och pulkarace, varma vetekuddar och mjuka fleecefiltar virrade runt min kropp uppkrupen i mammas fåtölj. Här nedan följer lite bilder som skildrar min tillvaro för stunden. Min katt Pyret njuter i fulla drag av att ha matte hemma. Att ligga på min varma rygg och kurra under mina lässtunder är en av hennes favoritsysslor.


Jag och Karro ansvarade för maten på julafton. Då både jag och karro är trötta på den gamla gråa julmaten med dess obligatoriska prinskorvar och köttbullar så valde vi att göra något helt annat i år. Rätt eller fel!? Vem vet, men gott var det vill jag lova!!! Vi gjorde fetaost och spenatknyten, krispig lins och bönsallad, vitlöksbröd, stekt halloumiost, vitlöksmarinerad fläskfilé, hasselbackspotatis och kall grekiskyoughurtsås. Mumma!


Familjen i mammas lilla kök.


Julia myser med "lilla" knähunden Atlas som aldrig tycks bli stor.


Karro myser med katten Pyret.


I vänstra hörnet kan man se en skymt av julens tusenbitarspussel, något som blivit lite av en tradition.


Då jag sökte igenom min kamera efter julbilder fann jag denna upplyftande bild.
Den föreställer mitt och Linas kylskåp kvällen innan avfärd från Leksand. Jag har bara det viktigast kvar, messmör och så självklart vitlök. Nedan beskådas den sista kvällsmaten i Leksand. Som ni kanske kan ana så började det bli lite knapert i matkassan och varken jag eller Lina ville inhandla någon mat p.g.a. att vi skulle lämna Leksand och dess kylskåp bakom oss redan nästa dag.
Min kvällsmat bestod av rediga knäckemackor med messmör och så en ljuvlig kopp te medan Lina drack det exklusiva leksandskranvattnet som avsmakades med en ytterst knaprig morot, några crabsticks och några överblivna chips. Studentlyx kallas det! :D





Nyårsafton...


Gott nytt år och god fortsättning!


RSS 2.0