Inlägg nummer Etthundra!!!



Just så är det, precis som rubriken förtäljer. Detta inlägg blir mitt etthundrade inlägg! :D

Denna trevliga företeelse skall självfallet firas och i vanlig ordning är Geite med på ett hörn. Kvällen till ära har vi tagit tag i ett litet projekt, nämligen målning. Ni kanske tycker det kan vara långrandigt att måla men då har ni förbisett en viktig komponent. Det är ju trots allt mig och Geite det handlar om!
Målningen gjorde vi i flygande fläng, inte som andra vanliga människor målar. Nej, nej! Vi gjorde det i form av lek, sång och dans. Fort gick det och kul var det! ;D
Byrån är nu färdigmålad (förmodligen behöver den ses över en gång till för små justeringar men det är snabbt avklarat). 

Imorgon påbörjar jag min tredje vecka på Åhléns, två veckor är redan avklarade. Det hela har gått sjukt fort och jag hinner knappt med själv. Det står inte på fören jag byter stad igen. Vår i Göteborg klingar fint i mina öron även om jag gärna stannat längre i Malmö. För övrigt blir det nog tuffa tag i två veckor framöver nu. På Åhléns är vi nämligen utan dekoratörer, eller ja. Till viss del i alla fall. Dekogänget är utlånade till Stockholm för nybygge och kvar i Malmö finns tre ivriga praktikanter (inklusive mig själv) och så klart dekoratörschefen Anna.  
Hur som helst blir det nog en rolig vecka som alla andra.

Nu vankas det film och grönsaksdipp med min mysiga lilla sambo. Vi tränar ständigt på att leva som "riktiga" sambos, vi lagar mat ihop, gnabbas lite lagom, busar, myser m.m. Ja vi gör praktiskt taget allt man gör som sambos förutom att dela säng. I kväll ska vi se filmen "flickvänner från förr" och jag hoppas på att få skratta av mig lite överskottsenergi. Nu måste jag rusa, sambon kallar på mig ifrån köket, hon har tydligen hittat någon fin inredningsdetalj på nätet... 




Att sjunga med målarpensel som mickrofon det går fin fint det! ;D






 

 


Hemmakväll med massor av bus



Här kommer lite bilder från vår filmkväll. Det blev pizza i soffan och på tv:n rullades filmen "Julie & Julia", en film jag önskat se en längre tid. Det var en fin film med vackra miljöer, enligt min mening en film väl värd att se! Som vanligt då jag umgås med Geite blev det en hel massa stoj och bus. Då det denna gång var dubbelt upp av antalet Geites så blev det dubbelt så mycket tokigheter. Detta kan komma att framgå på vissa bilder som följer nedan. Håll tillgodo! :D




 

 


Hopp! ;D


Shake it baby!

  



Natti natti! <3


Kändisspaning och Clas Ohlson



Jensens baby! Det blev av trots allt. Jag och Julia avnjöt en härlig lunch på Jensens med de bästa tänkbara platserna. Vi hamnade intill fönstret med utsikt över gågatan och övergångsstället vid ett romantiskt bord (med levande ljus och allt) för två. Där satt vi och spanade på folk och fä och skrattade massor. Idag har vi sett en hel hög med kändisar. Bl.a. Mojje från barnprogrammet "Nicke och Mojje" och "Anders och Måns" Anders.  

Under vår tid på stan hanns även ett besök på Clas Ohlson med. Jag köpte ÄNTLIGEN nya hörlurar till min MP3. Jag fick se mig besegrad igår, Sara fick rätt. Jag insåg att det var dags att byta ut dem då vänster hörsnäcka enbart bestod av två strömförande sladdar och då höger snäcka började gå av, liksom vissna och aldrig sitta på plats (kan tilläggas att de har varit i dåligt skick i över två månader. De skyddande grå plupparna på hörsnäckorna är för länge sedan borta och lite små strömstötar då och då är väl ingen fara. Så länge de ger ifrån sig ljud så är de väl okej!? ;) ). Men nu när vänster snäcka enbart består av två till synes skrämmande vassa strömkablar kunde jag inte längre blunda för det faktum att det var dags att skaffa nya lurar. Nu kommer det bli ännu roligare att träna på Friskis & Svettis när jag har fungerande lurar som ger ifrån sig ljud till både höger och vänster öra och som inte ger små elektriska stötar nu och då. ;) Nedan kan ni se mina nya lurar. De är försedda med smidiga små krokar så att de sitter kvar då man springer och sportar. Nice!




Nu ska jag underhålla Julia tills Sara kommer hem från jobbet. Senare ikväll blir det brödbak och mys, mys myskväll! :D
 


Josefin Piggelin, strålande morgon!



Vilken strålande morgon! Klockan är 08.30 och solen skiner. Idag vaknade jag till låten "Like a virgin" med Madonna, livet kan inte bli mycket bättre än såhär! :D

Som vanligt när jag väl är ledig och kan ta sovmorgon vaknar jag tidigt, idag blev det så tidigt som kl 05.00. Då jag försökt länge och väl att somna om utan att lyckas tog jag en vända in i köket. Där drack jag lite vatten och stretchade kroppen lite för att få bort stelheten från gårdagens träning. Sen gjorde jag ett nytt försök att sova. Hör och häpna, jag lyckades! Klockan var så mycket som 07.30 då jag tog mig ur bingen för att koka lite te till mig och min trötta sambo.

Det kommer att bli en helt fantastisk dag idag, jag bara vet det. Det liksom känns i hela kroppen. Jag ska slänga i lite tvätt i maskinen och sedan bär det av in till de mer centrala delarna av Malmö. Jag och Julia ska göra stan osäker och fika/luncha. Har jag tur kanske det blir ett besök på Jensens. :D Denna dag ser jag fram emot: Myskväll med systrarna Geite, att få ha på mig vanliga kläder (blir inte så mycket av det med jobb och all träning) och Jensens...

Hoppas ni alla får en underbar dag! <3 / Josefin Piggelin


Fredagsmys...



Plötsligt var det fredag igen, vart tog veckan vägen? Jag måste ha tappat den någon stans på vägen mellan Åhléns och Friskis & Svettis...

I Malmö ligger nu våren i luften och livet går så lätt, så lätt. Det är en intensiv vecka jag lägger bakom mig och ännu är den inte riktigt slut. Jag är nöjd med min prestation denna vecka, det mesta har flutit på bra på Åhléns och solen tycks skina lite extra starkt på lilla mig för stunden.

Imorgon, lördag kommer Saras underbara syster Julia hit på myskväll. Det blir övernattning och hela köret. Denna myskväll har jag sett fram emot hela veckan och snart är den äntligen här! :D
Det är tur för mig att Sara har en syster. Jag får ha henne lite till låns under min vistelse i Malmö vid de stunder då jag saknar mina egna systrar allt för mycket. Vad gäller resterande delen av helgen så har jag inget direkt inplanerat. Jag borde kanske sitta lite med skolarbete, men vem vill göra sånt när livet pockar på uppmärksamhet precis utanför knuten!? 

Jag är fortfarande inne i ett tillstånd av eufori, inget kan plocka ner mig från mina rosa moln. Livet är underbart och jag är äckligt positiv och energisk. På Åhléns har mina dekoratörskollegor (även många andra) ifrågasatt mitt energiförråd och mitt ständigt leende ansikte både en och två gånger. - Vart får hon all energi ifrån och vart kan jag hitta det? 
  
Nu vankas te, emilsrökt skinka, oliver och saftigt färskt solroskärnsbröd. Sara kommer innanför dörren vilken minut som helst. Jag ska tända fler ljus och duka klart. Välkommen hem kära sambo!


Lyssna gärna på denna goding, den sitter för närvarande fast i mitt huvud. :D


Såhär ser jag ut då jag jobbar på Åhléns City..
Nedan bjuds lite bilder från praktiken.


Larmbågar som jag satt folie på.

 


Ny folie på larmbågarna inför skönhetskampanjen Colour City.


Friskis & Svettis baby!


Kära vänner, jag kan nu med stolthet säga att jag tillhör den gruppen av människor som som enligt min mening är  eliten av hurtbullar. Jag har nu börjat träna på Friskis & Svettis (en grupp människor jag alltid sett upp till och imponerats av deras livsstil, känns konstigt att jag numer tillhör denna kategori. Jag lever ju faktiskt som en äkta hurtbulle, käkar inte godis och kakor, undviker onyttig mat och framför allt så äter jag både gröt och bönor! Helt otroligt!!! Det kunde jag väl aldrig tro för bara något år sedan!! ;) ), ännu en sak att checka av från min långa "att-göra-i-livet-lista". Det känns underbart att ha kommit igång med träningen igen, jag köpte kortet nu i måndags och har redan hunnit med både skivstång och ett pass på gymmets löpband och crosstrainer. Ikväll blir det förmodligen ett pass yoga.

På Åhhléns går allt som sig bör, det är fullt upp och jag har en lång lista med arbetsuppgifter som skall utföras. Det är ganska hektiskt men hemskt roligt. Denna vecka har jag strukit en hel massa kläder. Närmare bestämt kläduppsättning till 58 dockor. Det tog sin lilla tid, som tur var så var vi fler som strök så arbetet blev både effektivt och en hel del skratt hanns med mellan varven. Det kanske säger sig självt men jag har även klätt en hel hög med dockor och stylat till dem. Det var riktigt kul vill jag lova!

Idag har jag jobbat på skönhet och kosmetikavdelningen med en stor skönhetskampanj. Jag har kapat till mattor, tejpat mattor, hängt stora plexiskyltar i tak, flyttat inredning, hämtat inredning, vaxat larmbågar och även klistrat på nya budskap på dem, riktat belysning, rivit ner loggor, klistrat m.m. Detta är bara små axplock av allt jag gjort denna vecka och mycket, mycket mer kommer det att bli innan veckan är slut.

Nu måste jag rusa, yogan kallar... :D


Sweeeet sweeet life! <3

 



Oj oj, vilken underbar helg som passerat! Jag har hunnit med MASSOR denna helg inklusive övat mig ännu en gång på att bara vara. Jag har käkat fondy på restaurang Elysée med Geites supermysiga familj, promenerat runt i vackra Malmö stad i ca 3 timmar för att fota detaljrika och ljuvliga byggnader och så har det blivit lite snabbshopping. Utöver det har jag även hunnit med att baka bröd och ha myskväll med Geite samt varit på svartklubb på ett gammalt industriområde och skakat rumpa. Lokalen var helhäftig, de hade ställt upp stora hawaiiparasoll (gula av bast) vid små bord och i taket hängde färglada ballonger och ananas-dekorationer. Även väggarna var pimpade på sina ställen, tygbonader med läckra palmtryck var upphängda här och var och belysningen var inte av denna världen. Gröna och röda streck som rörde sig hastigt över dansgolvet. Jag har tränat mig på att dricka öl och även tränat mig på att socialisera med afrikaner. Denna gång gick det betydligt bättre enligt min mening. Männen höll tassarna i styr och var riktigt trevliga!


Denna fina bit spelades i mina lurar under min fotovandring i Malmö. Passande, eller hur!? :D
Nedan ser ni en hel drös med bilder från gårdagens promenad. Se till att njuta för det gjorde jag bäst jag gick där med sol i sinne. Det var en härlig dag och även den riktiga solen kom fram lite nu och då och spred en ljuvlig vårstämning längs gatorna. På tal om vår, igår såg jag årets första lökar som spirade i en liten buske. Våren är å väg att komma till Malmö! :D












Under min fotorunda hade jag glädjen att möta dessa små kompisar. :D









 




Gågatan...


Världens ljuvligaste hus och butiken i det är inte helt fel den heller. :D


  






Det bästa av två världar, vacker byggnad och smarrig mat! ;) Detta är ett av mitt och Geites favoritställen. Det är hit vi går om vi är sugna på KÖTT...




Gågatan igen...








Notera, det står en palm mitt på gågatan...


I denna vackra byggnad ligger ett mysigt café (Espresso House), här säljer de rykande het och god sockerfri varmchoklad.











 


Vackra detaljer.

 










Självklart ser inte alla byggnader i Malmö ut som fotona ovan. Det finns även en helt annan stil på byggnaderna, se bara nedan. Dessa bilder tog jag främst för att jag kom att tänka på underbara och tokroliga Elin, klasskompis och vän. Hon har en förkärlek för grafitti. Hoppas du gillar dem! ;)



   




I detta vackra hus avnjöt vi gårdagens middag..




Sara tillsammans med födelsedagsbarnet Julia. <3


Jag och min tillfälliga sambo Sara. <3


Anna och Thomas, tack ännu en gång för maten. Det värmer en fattig student! ;D 



Fina familjen! <3



Nu har jag precis bevittnat herrarnas skidåkning där både guld och brons inkasserades. Vilken insats av Svenska herrarna, snacka om gruppsamarbete! Jag har fortfarande gåshud...

Idag blir det inte många knop, jag har redan hunnit med att städa upp hemma i lägenheten och jag tror jag nöjer mig med det (eller!?). Till kvällen blir det matlagning och eventuellt lite möbelmålning (jag har redan gått emot det jag just skrivit om att inte göra mer idag). Jag och Geite har överlagt och vi beslutade oss för att ta tag i hennes hall. Vi ska måla en fin gammal pianostol som även skall kläs om med nytt tyg och så ska vi måla en sekretär. Det blir vitt, vitt och fräscht! ;D 

Imorgon blir det tuffa tag igen, jag skall "ersätta" Caroline som tagit semester från sin dekoratörstjänst nu i en vecka från Åhléns City. Det känns spännande, pirrigt och nervöst men främst så känns det sjukt kul! :D Det är alltid härligt med en utmaning, på så vis ser man till att utvecklas och ta sig framåt. 



Efter denna helg så dansar mitt hjärta i takt med afrikanernas snabba fötter, livet är berusande och det smakar sött som av Brämhults hallondryck... <3


Byggubbar, dammråttor och afrikanska män



Idag har jag befunnit mig mitt i en smet full av byggubbar och dammråttor. Vilken dag det har varit! Jag och Caroline (alias Team Dreamteam) höll ihop även idag. Vi har hunnit utföra en hel massa arbete. Jag har känt mig som en riktigt redig kvinna och snickare snarare än en ljuv liten dekoratör. Idag har det varit tuffa tag, jag har släpat möbler/inredning, kört en hel massa truck, lyft pall och en hel hög med konsoler och hyllor. Jag har klättrat högt, högt på stegen och riktat belysning, monterat isär möbler, byggt ihop en rollupp, tagit ner draperier, dammtorkat, krupit på golvet m.m.. Jag har varit överallt, högt som lågt i varuhuset. Det har med andra ord, mina ord varit en helt underbart fantastisk dag (precis som jag förutspådde imorse på facebook)! :D
Jag älskar att få upp tempot och jobba hårt och det mina vänner råder inga tvivel om att jag gjort idag.

Efter jobbet blev det en sväng på stan där jag pös runt och njöt av alla vackra skyltningar och butiker. Jag inhandlade en ny tunika, en svart jacka samt ett bälte. Jag är sjukt nöjd med mina köp och funderar att ha det på mig redan nu i helgen. Det ska bli så kul att få klä upp sig lite nu när man mest hasar runt i snickarbrallor hela dagarna.

Malmö är bra vackert på sina ställen! Jag älskar att bara strosa runt i stadskärnan och kika på alla vackra byggnader, gator, träd och människor. Värre är det när andra människor stirrar. Jag vet inte vad som hänt på senare tid, jag verkar på något mystiskt sätt ha slagit på någon konstig "afrikan-manns-magnet". De är överallt, stirrar, visslar och ler! Hjälp, hur ska denna helg sluta!? Jag måste komma på ett sätt att slå av denna magnet illa kvickt innan jag går under av all oönskad uppvaktning. Inget ont om afrikanska män, det finns säkert de som är riktigt rara och fina men jag har inte haft turen att träffa någon av dem så jag tar det säkra före det osäkra, tar stadigt avstånd och lägger benen på ryggen.
  
Jag har precis kommit ut från badrummet efter en välbehövd dusch och tänt lite ljus. Nu väntar jag bara på att Geite ska komma hem så att vi kan baka bröd och inleda vår myskväll. Ja, det är riktigt pappa, jag blir hemma ikväll. Men imorgon, då du! ;D


Ett glas rött och Säkert = Sant

Idag har jag inte mycket att berätta. Livet går sin gilla gång och jag börjar bli kvitt min förkylning. Såhär mot kvällen njuter jag av ett glas rödvin och lyssnar på lite sköna toner. Här nedan kan ni själva njuta av en favorit.

Imorgon är det fredag och valet står mellan myskväll hemma eller utgång. Vi får se.. ;) 


"Mr. Pimp my permobil"

Shit! Det är redan onsdag och kväll dessutom! Tiden går fort som bara den här nere i Malmö och snön fortsätter att förgylla vardagen med sin vackerhet (vackerhet säger man i Leksand i alla fall).

Idag har jag jobbat på som en liten hamster. Jag har byggt väggar, hängt väggar, städat väggar, klättrat på höga stegar för att nå saker på väggar och flyttat väggar... Ja på den vägen är det. Kläder har varit fokus idag men som jag nämnde tidigare så har jag även jobbat med en kampanj på skönhet. Jag kunde väl aldrig tro i morse att jag skulle ha använt båtvax när dagen kommit till ända. Man lär så länge man lever och nu vet jag ett nytt användningsområde för just båtvax. Visste ni att man kan använda det på larmbågar i butiker?!  

Idag var det riktigt röj på Åhléns med sång till lunch och allt. Det sjöngs på fina bitar som "peta in en pinne i brasan" och "får man ta hunden med sig in i himlen". Det behöver inte sägas så mycket mer, personalen på Åhléns är lika knäppa som mig så självklart stormtrivs jag! Imorgon blir det lite mer arbete med kläder och finlir som att sätta loggor med folie bl.a. 

Idag var jag och Geite till Rosengård och storhandlade på City Gross. Notan hamnade på hela 1180 kronor men nu har vi mat och andra förnödenheter så att vi klarar oss ett bra tag. Det var underbart att traska runt i sakta mak på City Gross och bara låta sig inspireras. Under rundvandringen hann vi se både det ena och det andra. Allt från halvätna apelsiner och snaskade ostkrokspåsar till demovideos på supersaxar. Jag har nog aldrig förr skrattat så mycket under en vanlig matinköpsrunda. Herregud! Det var både en och två gånger jag och Geite blev tvungna att kippa ordentligt efter andan efter diverse skrattanfall i butiken.  



För stunden poppar jag gamla godingar medan Geite klättrar runt i köket och rensar. Dags att få in lite ny energi och bättre chi i lägenheten. Det blir en hel massa bråte som packas ner till framtida loppisförsäljning. En favorit i repris för mig och Geite. Vi stod även på loppis förra året då jag var här på praktik. Det var en upplevelse vill jag lova! Jag ser riktigt fram emot att göra det igen. Framförallt ska det bli roligt att iaktta all konstiga människor som besöker loppisar för att hitta allt de kan tänkas behöva och saker de helt enkelt inte kan leva utan. Fascinerande tanke ändå att någon människas skräp är en annan människas skatt. Jag hoppas även på att få se en speciell person, jag och Geite kallar honom för "mr. pimp my permobil". Ni får föreställa er en äldre, skabbig och risig man som åker runt i en permobil med playboyloggor och kaniner, flufftärningar och rosa fjädrar. Det är nog bland det roligaste jag sett i mitt liv! :D Självfallet har mannen i fråga även en stencool skinnväst och bär svarta solbrillor. Förutom alla dessa roligheter så ser jag och Geite stora möjligheter att få träna försäljnings- och förhandlingsteknik under loppisen. Vi ska vara stenhårda och Gordon (Gordon är vår ekonomilärare), vi ska inte lägga första budet! Är det något vi lärt oss av allt tragglande med ekonomi, förhandling och försäljning så är det just det. Lägg ALDRIG första budet! 

Nu ska jag och min kära sambo sätta tänderna i varsin varm majskolv. Imorgon är det torsdag och jag ska ta världen med storm. ”Kill them with kindness”, det är min plan! :D


2 dagars jobb = 2 blåmärken



Hej hopp! Jag är precis hemkommen från födelsedagsfirande av Geites lillasyster Julia. Idag blev hon hela 15 år, grattis stumpan! Det var mysigt att träffa Saras fina familj ännu en gång, drygt 1 år sedan sist vi sågs. Men det hinner inte passera lika lång tid till nästa gång, vi ska ses återigen redan nu på lördag. Då blir det middag på restaurang. Jag längtar...  

Under min vistelse i Malmö har jag såhär långt lyckats dra på mig hela två blåmärken. Ett för var dag jag jobbat. Jag hoppas att denna trend inte håller i sig, vågar inte ens föreställa mig hur jag skulle komma att se ut i så fall. På Åhléns är det full rulle och jag trivs som fisken i vattnet även denna gång. Dagens höjdpunkt var att åka gondol (en längre typ av hylla, föreställ er hur jag klänger mig fast för glatta livet för att få tyngden rätt och för att lyckas balansera hyllan) genom butikens långa gångar. En annan höjdpunkt var att åka på ett podie tillsammans med skyltdockor framdragen av en truck. Där uppe stod jag och kramades med skyltdockan och posade häcken av mig så att alla förbipasserande fick något att dra på smilbanden åt. Iband får man bjuda på sig själv. ;) 

Idag har det mestadels handlat om att flytta om klädavdelningar och göra snygga häng. Jag och Caroline var ett riktigt dreamteam och jobbade på snabbt och effektivt. Imorgon ska dreamteam ta en kort paus från alla kläder och istället riva en kampanj samt sätta upp en ny. Jag ser fram emot morgondagen och alla nya utmaningar som kan tänkas komma i dess väg. 

Livet känns helt obeskrivligt underbart just nu, nästan för bra för att vara sant faktiskt. Jag går bara och väntar på att någon ond människa ska komma och sticka ett hål på min vackra, lilla skära såpbubbla till värld. Men jag vill stanna där, i min lilla bubbla. Jag vill bara vara, bara känna, leva och älska just i nuet...       


Kär återkomst



Idag gemomförde jag min första praktikdag på Åhléns City. Jag möttes av ett varmt välkomnande och hela dagen har känts totalt toppenbra! Det var en kär återkoms helt enkelt. Det var rent underbart att återse alla glada ansikten igen och underbart även att få dra på sig snickarbrallorna igen, denna gång i mindre storlek! :D

Jag blev genast varm i kläderna och arbetet drog igång direkt. Idag har jag mestadels spenderat min tid på modeavdelningen med kläder och imorgon ska jag ta mig ann damavdelningens strumpor och strumpbyxor som skall flyttas till en annan våning. 

Jag har precis kommit hem från Åhléns, det tar ca 25 minuter att promenera till/från Åhléns och hem till Geites lya. Jag tog en liten omväg på hemvägen genom H&M:s butik, de hade nämligen fått in en hel del vårnyheter jag bara var tvungen att kolla in. Jag kan stolt säga att jag höll mig i skinnet. Jag köpte inget, kollade mest och provade lite slött. Det fanns mycket fint men jag sparar mina slantar ett tag till.  

Det har nu blivit dags att koka lite te på Saras gasspis (gasspis är något nytt för mig, gillar det redan!). Planen är att krypa upp i soffan med en rykande het kopp och njuta av kvällen framför tv;n som visar Charlotte Kalla.
Trevlig kväll gott folk! <3       

Malmö, here i come!



Då var det äntligen dags! Idag mina vänner går tåget till Malmö och min kära träningskamrat Sara Geite. Jag är förträffligt nöjd med mig själv efter att ha lyckats få igen "Asets" stora gap. Vid det här laget kan jag alla knep. Om man sätter sig på väskan samtidigt som man trycker in den vänstra sidan och drar i dragkedjan och pressar, pressar så brukar det gå att få igen den.

Sagt och gjort, packningen är nu avklarad och "Aset" står redo i hallen att bege sig av mot sydligare breddgrader. Jag tackar gud för att jag enbart har 2 byten framför mig idag med all denna packning. Denna gång har jag verkligen försökt att tänka till med min packning och bara välja det absolut nödvändigaste. Vad värre är så visade det sig att jag har ganska mycket saker som är absolut nödvändiga, så packningen blev ändå inte särskilt lätt (både viktmässigt sett och från svårighetsgrad sett). ;) Till mitt försvar så är det en svår period att packa, jag ska både ha vinterkläder och vårkläder med mig eftersom det kommer hinna bli vår innan jag åter sätter min fot i Hedemora och Leksand igen om ca 9 veckor. Vid det laget kommer det förmodligen ha skett en ökning av Hedemoras befolkning. Min älskade barndomskompis Karin Salåker väntas föda om närmare 8 veckor. Gud så spännande! Och vet ni vad!? Sist jag träffade Karin fick jag äran att känna på hennes mage då babyn sparkade, otroligt häftigt! Det var min första babyspark och jag är så glad att det var Karins baby som gav mig detta ljuvliga minne! 

Nu ska jag berätta något konstigt men faktum är att jag längtar till Rosengård. Eller, kanske inte just Rosengård i sig men City Gross som ligger i just Rosengård. Det var så otroligt roligt att handla där! Jag fick se en hel massa nya produkter, särskilt inom frukt och grönt och jag längtar till den dag då jag åter igen strosar gångarna upp och ner, fram och tillbaka. Ovan ser ni en bild jag tagit sist jag var där, just för att dokumentera denna otroliga händelse. ;D

Nu ska jag snyta min täppta näsa och göra en sista koll av min packning. Jag vill ju inte råka glömma något hemma. Nästa gång jag skriver befinner jag mig förmodligen i Malmö där jag lever livet fullt ut, i alla fall är det planen. Kram på er!  

Packa "Aset" fullt!






  



Ja, kära vänner. Då var det så dags igen, dags att packa min kära följeslagare och vapendragare "Aset" full ännu en gång. Denna gång är det destination Malmö i 5 veckor. Men det är inte nog där, nej då!! Jag ska packa "Asets" inre för att klara mig i ytterligare 4 veckor utöver de 5 veckorna i Malmö. Jag drar nämligen direkt vidare till Karro i Göteborg för praktik på Indiska. 

Som ni säkert förstår vid det här laget så har jag en hel del seriös packning framför mig, närmare bestämt 9 veckors packning! Vad värre är så råder stor avsaknad av energi och motivation hos mig. Det är tur att "Aset" är medgörlig och har vanan inne, numer tar det inte så lång tid att packa i alla fall. Vi båda börjar få rutin på det här med att flacka runt vid olika platser och boenden. Något mer som är tur är att jag har haft en strålande helg som jag med glädje kan se tillbaka på och utvinna energi ifrån. Kära Lundströmspersonal, helgen passerade felfri och underbar. ;)

Nu ska jag sluta förhala min packning och ta kontroll över situationen. Som vanligt när jag packar frågar jag mig hur många olika outfits jag kan komma att behöva!? Det är lika bra att ta med lite extra, man vet ju aldrig. Självklart lägger jag fram alla kläder, testar, matchar och donar för att välja ut de bästa kläderna som kan kombineras på flest antal sätt. Att packa rätt kläder är en sak men att packa skor är nog ändå det värsta och svåraste. Vilka ska jag välja och hur ska jag välja?? Hmm... Det är ju aldrig fel att ha lite olika alternativ att välja på. Såhär går tankarna enbart kring packningen av skor: Joggingskor (kan vara trevligt om jag ska jogga ute), träningsskor (till inomhusbruk), vanliga "lagom snygga" skor (till vardags, bäst jag tar både de bruna och de svarta så jag kan färgkordinera med kläder och diverse sjalar), ett par höga pumps (alltid bra att ha!), ett par snygga höga stövlar (att använda vid utgång, blir nog både de svarta och de bruna, hur ska jag kunna veta nu vilka jag kommer vilja använda mig av?!) och så sist men inte minst mina älskade converse (det är ju trots allt snart vår!). Inte undra på att "Aset" blir så tung varje gång jag ska resa någonstans. ;)

Som sagt, det är mycket att tänka på vid packning. Det är bäst att jag sätter fart nu så jag inte missar tåget som avgår kl 10.24 i morgon. Packa, packa och packa!!! 


Hedemora



Då var man "hemma" i lilla kära Hedemora igen. Det kändes förvånansvärt behagligt då jag och pappa körde in i Hedemora kommun, konstigt bekant men ändå väldigt trevligt. Jag insåg snabbt hur härligt det är att känna igen sin omgivning och alla människor i den. Till höger och vänster såg jag plötsligt välbekanta ansikten igen, har nästan glömt hur det är. Jag kan bara konstatera att det blir en skön mellanlandning innan jag på söndag drar vidare till Malmö och praktiken på Åhléns City. Jag längtar till att dra på mig de där rediga snickarbrallorna och att få skita ner mig lite, jobba hårt och svettas. 

Nu ikväll njuter jag av min älskade lillasyster Julias trevliga sällskap. Under kvällen har jag till och med fått en stund för mig själv, helt otroligt! Jag vet knappt hur jag ska bete mig längre då jag är ensam. Det kanske inte är så konstigt då jag knappt varit just ensam på närmare 1 1/2 år nu. Jag tog självfallet tillfället i akt och njöt i fulla drag. Jag började med att tappa upp ett hett bad, sedan tände jag lite ljus och slog på skön musik. Det var rent ljuvligt att sjunka ner i badet och bara njuta av ensamheten. 

Nu ska jag se till att vara lite duktig och ge mig i kast med att packa upp resterande packning från Leksand. Imorgon ska jag bara slöa, slappa och laga god mat. Det blir en hel dag i njutningens tecken. Det ni! För att morgondagen skall gå i lås så är det lika bra att jobba på lite i kväll. Ha det gott nu alla goa glada!  


Herregud!!!!

Herregud, jag tror jag dör!!! Kolla in denna knäppa musikvideo jag hittade på en kompis blogg. Jag var bara tvungen att föra detta vidare. Erik du kan din sak, jag inser att jag har mycket att lära av dig (kolla gärna in Eriks blogg genom att klicka här)!! Jag skrattade så mycket av att se denna video så att jag fick ont i magen, hoppas den skänker er lika mycket glädje och magträning. :D


Möbelmässan



Idag har det varit en låååååång dag. Jag gick upp redan kl 04.30 i morse. Dagen till ära har jag varit med mina härliga klasskamrater till Stockholm för en visit på Möbelmässan. Jag har sett en hel massa fina saker och samlat på mig massor av ny inspiration vill jag lova! Jag har precis avslutat rapporteringen till skolan av mässan. Puh! Skönt att bli klar redan ikväll, jag vill inte ha fler uppgifter som tynger mina arma axlar nu. Det räcker gott och väl med dem jag redan har. Under mässbesöket gjorde jag ett besök i Capellagårdens monter och kollade in syrrans kreationer. Det var en fin monter som jag självfallet tog kort på, men de får vänta. Jag är alldeles för trött för att orka bråka med min kamera. Här är dock några som jag lyckats lirka fram...





Imorgon är det redovisning i skolan, sista tunga uppgiften innan avfärd till Malmö. Förvisso är det många uppgifter kvar som skall levereras men de kan vänta för stunden i alla fall. Nu ska jag göra ett sista ryck och träna på redovisningen, sen får det vara nog. Natti natt!   

Ny form av träning



Denna helg har jag tränat vill jag lova! För en gångs skull syftar jag inte på gymmet eller något svettigt spinningpass (fast jag har hunnit med den biten också), utan den träning jag utfört är på ett mer djupare plan. Jag har nämligen tränat hela helgen på att inte vara så ordentlig och duktig hela tiden. Jag måste säga att det har varit skönt på många sätt även om det tar emot på vissa punkter. Imorgon har jag nämligen nivåkontroll/tenta i ekonomi och jag har inte alls pluggat så mycket som jag brukar och borde. Samtidigt så orkar jag inte bry mig om det. Det finns ju SÅ mycket annat som betyder SÅ mycket mer än tråkig ekonomi och betyg! Jag egentligen inte orolig över själva tentan, klart jag klarar den. Frågan är bara hur väl jag klarar den!? 

Mina tankegångar växlar som om att jag vore skitsofren. Jag är värd att bara vara, må så där sjukt toppenbra och sväva fritt på fluffiga små rosa moln! Nästa sekund tänker jag helt annorlunda, då kommer den ordentliga perfektionisten fram. Jag borde pluggat mer och det är ju faktiskt sista slutspurten nu, vore synd att snubbla på mållinjen. Sen vänder tankegången igen och min logik säger även att om man inte tar hand om sitt hjärta så spelar allt det där andra ändå ingen roll. Det är så tankarna går och jag är så trött på mig själv vid detta tillfälle att jag överväger att inte göra någonting alls åt saken, dra täcket över huvudet och bara sova. I själva verket är det inget att ens tänka på, jag har ju redan gjort mitt val och jag har haft en helt underbar helg som jag inte ångrar på något sätt. Skulle jag få chansen att leva om denna helg skulle jag göra samma val om igen. För det är ju så det är, det är ett val jag gjort. Med det fastställt går jag nu vidare. 

Jag ska göra ett sista ryck och kika igenom ekonomin en sista gång inför tentan imorgon så att jag kan sova lugnt i natt. Den skitsofrena personen inom mig säger att antingen kommer jag ögna igenom det hela på ca 30 min eller så kommer nattugglan komma fram och det blir råplugg ända in på småtimmarna. Jag undrar vilken del av mig som kommer vinna fighten, jag hoppas på att nattugglan håller sig borta. Den som lever får se...  


Tuggar gröt och taggar till




Just nu i detta ögonblick sitter jag vid det rangliga furubordet i stuga 36 och tuggar på min älskade råggröt. Det är lördagsmorgon och det känns i hela kroppen. Denna helg hade inte kunnat börja bättre! Jag är på strålande humör efter en promenad i stilla mak genom ett vinterklätt snölandskap tidigare i morse. Någonstans inom mig viskar en röst att detta kommer bli en riktigt bra dag, jag bara vet att det är så. Det ska bli spännande att se vad det blir av denna dag. Kanske blir det att plugga lite mer ekonomi, kanske inte!? Ett som är säker är i alla fall att det blir träning av någon form. Jag är taggad till tänderna och det spritter i benen. Det skulle sitta fint med ett pass på gymmet med mitt kära löpband. 

Till kvällen har jag dessvärre inga planer men jag sätter min tilltro till facebook och slänger ut frågan där. Alltid finns det någon som har något i görningen eller som vill hitta på något bus. Med det sagt och gjort är det nu dags att byta om till träningskläderna och bege mig av mot Leksandshallen och Noret. Jag riktigt längtar efter att få sticka ner fötterna i mina nya träningsskor (ses ovan på bild, men mina är svarta och cerise-rosa precis som den nya tränings-bh:n från Kappahl). De börjar nu bli riktigt bekväma och lagom intränade så idag ska jag köra fullt ut. Nu jäklar ska kroppen få jobba!!!    


I mina lurar...

I mina hörlurar, såhär innan "läggdags" (som man så fint kallade det som liten) strömmar denna härliga låt med Owl City. Jag fullkomligt älskar den och hoppas att den även faller er i smaken. Kram och god natt! 


"Ledig dag"

Idag har jag en så kallad "ledig dag" från skolan, vi har självstudier. Huruvida man kan räkna denna dag som "ledig" kan diskuteras. Jag har fortfarande upp till armbågarna med uppgifter som måste tacklas. Igår pluggade jag ekonomi och det blir samma visa idag. Jag ska se till att vara rejält förberedd inför nivåkontrollen på måndag.

För att orka med denna "lediga dag" har jag och Geite laddat ordentligt, dagens morgonpromenad blev längre än väntat. Vi traskade och pulsade fram i hela 75 min, i ca 2 dm djup snö (tänk att ingen hunnit ploga vägarna vid kl 7 på morgonen!). Det suger nu rejält i låren och en lugn och behaglig känsla har nu infunnit sig i mig. Just nu känns det som om att jag är oövervinnerlig, inget kan röra mig. Skulle det vara något jag inte klarar av så spelar det heller ingen roll, hur viktigt kan det då vara att kunna!? ;D

Till kvällen blir det spinning-box (ca 30 min spinning och sedan boxning 1 30 min till) och jag hoppas på att få höra låten "Jag vill gå hem med dig" av Lars Winnerbäck. Den låten får mig alltid att pressa mig lite extra. Undrar om det fungerar vad gäller ekonomiplugg också? Det återstår att se. På med musiken och upp med volymen. Jag drar ett djupt andetag och störtdyker in i ekonomins mystiska värld...

 


Update!


Här kommer en kort update mitt i min hektiska vardag. Idag är det onsdag och skoluppgifterna hopar sig. Jag jobbar för fullt med att färdigställa alla de grafiska uppgifter vi fått av vår kära kommunikationslärare Emmi. När jag inte jobbar med dem så sliter jag mitt hår i förtvivlan över den sista biten som skall in på ekonomin, nämligen budgetering. Igår efter den extra insatta ekonomilektionen (tydligen behöver vi den för att fatta något över huvud taget) insåg jag bittert att den kommande helgen kommer gå åt, inte anbart till plugg inför nivåkontrollen i ekonomi utan även till djupgående budgetering. Som ni säkert förstår så ser jag inte längre fram emot helgen fullt lika mycket som tidigare. Jag försöker att lägga mina perfektionistiska tankar åt sidan och "bara göra det" som vännen Sarah Åkesson så klokt sagt.

Det är för övrigt mycket som händer nu. Allt skall fixas och planeras inför LIA/praktiken som drar igång redan vecka 7 då jag skall infinna mig i Malmö. Biljetter ska bokas, väskor ska packas och kontakter skall etableras. Vi har utöver nivåkontroll, inlämning av affärs- och marknadsplan med tillhörande budget även en gruppredovisning som skall klaras av till nästa vecka. Med detta fullspäckade schema och med min vägran att avstå från träning blir det inte mycket tid över till annat. Men som tur var finns det ändå vissa som lyckas distrahera mig en aning från mina tuffa studier. Igår blev jag bjuden på middag, det serverades hemmagjord paj fylld med spenat, broccoli, oliver och fetaost. Underbart, som en varm, kittlande solstråle i mörkret! Hoppas på fler liknande tillfällen att fly den tunga, gråa vardagen.


Nu ska jag försöka samla mina tankar igen och lämna de rosa molnen som jag för tillfället svävar fram på, skolan väntar...


Bildanalys


Precis som dessa bilder har min dag varit! Bilderna talar för sig, något jag inte kan beskriva i ord eller ens sätta fingret på. Hoppas fler dagar som denna följer... <3





RSS 2.0