Räkfrosseri och hyggligheter

 
 
 
 
 
Det är lördagskväll på Grunerlökka i Oslo och det vilar ett mysigt, dunkelt ljus över vår lägenhet. Skuggorna fladdrar när ljuslågorna vajar i den mjuka vinden och det doftar drömskt och sött av lindträdens kronor som vajar lugnt utanför fönstren i kvällsmörkret. Joel och jag njuter järnet, mysekoser oss, dansar runt och busar loss i den stora lägenheten, överlyckliga och förundrade över att vi plötsligt har så mycket yta till vårt eget förfogande helt plötsligt.
 
Ikväll har vi haft vår första middagsbjudning, Sofie och Sebastian bjöds på en härligt hemmakomponerad sallad med bland annat mango, avocado, fetaost och oliver. Till denna läckerhet serverades räkor, brieost och lite vin. Det blev en lyckad middag som sedan utvecklades och övergick i en promenad i ett blomstrande, frodigt, fagert och grönt Oslo varpå vi besökte S. och S.s nya lya. Deras lägenhet var ett riktigt kreativt näste med stänk av den energiska och glada färgen rött , massor av böcker, verktyg, pärlplattor och växter. Pricken över i var planchen på den panflöjtsspelande Hemulen på en färgsprakande blomsteräng ,från Mumin, som fint  matchats med djungelblommiga snirkliga blomstermönstrade sängkläder. Det serverades rökigt te och nötter i det hemtrevliga lilla köket och min blick vandrade njutningsfullt utmed deras fina köksskåp som fyllt med allehanda mysiga små plåtburkar, vacker norsk keramik och fina bruksföremål. För att enbart ha bott i lägenheten i mindre än en månads tid så hade de verkligen lyckats att skapa ett personligt, varmt och inbjudande litet hem. Visst är det underbart att besöka andra personers hem? Så mycket goda ideer man kan få med sig, för att inte tala om härlig energi och skaparlust!
 
 
 
 
 
 
 
Väl hemma hos oss igen blev det långskype med Joels mamma Weronica varpå vi sedan myste upp oss i vår provisriska soffa (luftmadrass förklädd i en drös av mysiga kuddar). Vi kikade på Twilight, film nr. 3 i sällskap av massor av tända ljus. Jag tror att både Joel och jag, precis som Sofie och Sebastian hade glömt hur fint det faktiskt kan vara spendera simpla lördagskvällar i hemmets lugna och mysiga vrå. Denna dag har varit riktigt lyckad och som vanligt efter en promenad i vackra Oslo har jag fyllts med livslust, inspiration, lugn, glädje och värme. Det finns så många härliga möjligheter och utflyltsmål att det är svårt att veta vart man ska börja och vad man ska välja av alla lockande utflyktsorter. Det är tur att vi har tid, Joel, Oslo och jag...  
  
 
 
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0