Alla ❤ dag

 


I torsdags var det "Alla Hjärtans Dag" även här i Norge vilket firades så smått. Förvisso är jag emot hela den där hetsiga biten som går ut på att alla butiker försöker sporra oss till överkonsumtion men man kan fortfarande fira på sitt eget sätt.
 
Jag är ytterst trött på alla affärer under denna dag (och veckorna innan!!!) då man proppas med hjärtliga påminnelser om denna dag med stort D. Det tycks allt som oftast finnas en undermeningen i dessa små oskyldiga påminnelser och budskapet är: "Du tycker väll om din partner?! Så köp något!!!" 
 
Alla hjärtans dag, en dag för omtanke och kärlek har nu för många fått en helt annan innebörd. Nu är det ångest, krav och stress och inte alls så vackert och romantiskt som det så klart målas upp. Onödig överkonsumtion, det är vad det är!
 
 
 
 
Jag tycker ändå att denna dag är fin och värd att firas. Butikernas hets till trotts! Detta dock utan stora dyra och onödiga inköp som går på miljöns bekostnad. Varför inte göra något speciellt med, eller för den personen som ligger nära hjärat? Själv bjöd jag sambon på en mysfrukst med tända ljus. Ingen större kostnad och väldigt enkelt, men ack så uppskattat. På bilden ovan kan ni se en hjärtballong, denna ballong gav jag till min pojkvän (uppblåst) förra året den 14 februari. Tänk att det fortfarande idag är luft i den! Visst har den krympt och rynkats lite men den är fortfarande hel. Jag ser det som ett gott tecken. ;)
 
 
 
 
Frukostbordet! Det bjöds på presskaffe med hasselnötssmak och nykokad havregrynsgröt. Varmt och gott en kall dag i Norge.
 
 
  
Jag och hjärtat, hållandes hjärtat... ;)
 
 
Idag är det måndag den 18 februari. Imorgon ska jag intervjua en tjej för dekoratörstjänsten jag lämnar. Det ska bli spännande att se vem som kanske ska komma att fylla mina skor. Det börjar verkligen närma sig med stormsteg vårt Oslo-äventyr, som jag längtar!!! Jag ser fram emot att få nya utmaningar, både med nytt jobb, nytt boende och en ny stad. Jag är redan småförälskad i Oslo, vi får se om den kännslan stannar kvar när vi väl är på plats.
 
Nog om det, nu ska jag dra på mig skorna och bege mig ut på byn för att handla lite mat. Kylskåpet ekar tomt efter en helhelg med besök av diverse kompisar, härligt umgänge och socialiserande. 
 
Hej på er!
 
//
 
Josefin Piggelin, Barfotabarn & Partysvensk
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0