Monki för Monki...

 

Jag befinner mig fortfarande i soffläge och laddar batterierna inför morgondagens tripp. För att göra denna sjukt tråkiga vilodag lite mer färglad och upplyftande kikar jag runt på olika bloggar och hemsidor och låter mig inspireras. Något som alltid lyckas fånga mig och får kreativiteten i mig att vakna är "Monki". Med sina vågade mönster och stilmixar, kaxiga uttryck och annorlunda nisch får de klädesintresset att sjuda i mina ådror och lusten att våga, skapa och sticka ut faller på. Håller ni inte med?

 

Jag fullkomligt älskar deras lekfullhet med drömska innslag, precis som taget direkt ur en sagobok. Det är något med "Monki" som berör den lilla flickan i mig, Josefin 5 år, blomsterflicka och piggelin...

 

 



Här följer ett litet utdrag från pressreleasen om kollektionen SS12 samt bilder på den:

 

Den här säsongen är Monki lite större, lite bättre. Vi upplever en stark efterfrågan på vår design och vår “uttryck dig själv”-filosofi. Vi har öppnat butik på Selfridges London, en flaggskeppsbutik på Hamngatan i Stockholm och nya butiker i Danmark och Holland. Dessutom har vi lanserat vår e-handel i 18 europeiska länder samtidigt. Nu har vi det stora privilegiet att presentera en väldigt Monki ss12-kollektion.
“Vår inspiration har varit kvinnor som vågar vara säkra på sig själva, helt enkelt. Till och med vara lite jobbiga…” säger chefdesigner Tallulah Topac. “Konstnärer, punk- tjejer med för mycket mascara och för mycket attityd, extroverta glamour-älskare… Tjejer som har den där självklara attityden att “allt jag vill kan jag göra”… oavsett vad det är. Det kan vara starkt att våga vara mjuk och drömsk också.”

 

 

Chefsstylist Emma Wickström har valt att inte fota traditionella pressbilder med poserande modell, utan att fånga kollektionen med hjälp av Mia Hjelte, dansare vid Kungliga Operan.
Monki tror på unika looks och personlighet,” säger Emma. “För oss innebär personlig stil att någon förmedlar känslan av trygghet och pondus i det de har på sig … att känna att det inte finns några rätt eller fel. Därför ville vi använda en “modell” som har den där pondusen i sig så starkt att vi inte ens behöver visa hennes ansikte för att det ska synas.”

 

 

 

Jag jublade när jag läste pressreleasen, YES!!! Precis så ska det vara. Äntligen finns ett företag som har förstått och bejakat den moderna kvinnan. Att våga, vara egen och sticka ut är inte längre fel. Den "nya" kvinnan är väckt och det är lov att ta plats...

 

Klicka HÄR så kommer ni till Monkis hemsida.

 

 

Mystik, vemodsskön och annnorlunda...


 

Modern tappning på Askungen?

 

 

Härliga detaljer som kittlar smilbanden.

 

 

Kort och gott, jag är nog lite monki för Monki...

 

 

 

 


 


Kommentarer
Postat av: Niklas Olofsson

Hej Jossi! Jag ser att du har lidit av svår bloggabstinens under alla månader utan fungerande dator. Men det tar du snabbt igen! Härligt att åter kunna följa partysvenskans vilda framfart i Stavanger! Ha det bra! Klem!

2011-10-25 @ 22:38:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0